۱۳ مهارت لازم برای تولید محتوای متنی

مهارت‌های تولید محتوا

یادمه همین چند سال پیش که تازه می‌خواستم وارد حوزهٔ محتوا شوم، در گوگل کیورد «مهارت های تولید محتوا»‌ را سرچ کردم. اطلاعات مختلف و پراکنده‌ای از بلاگ‌های مختلف دستگیرم شد؛ ولی تنها زمانی که این مهارت‌ها را بکار بردم، شاهد تفاوت‌های بسیاری در خروجی کارم شدم. 

چه در ابتدای راه تولید محتوا هستید، چه در میانهٔ راه، کسب مهارت در این زمینه شما را از بقیه فعالان، متمایز و شاخص می‌کند.  

اکثر بازاریابان B۲B از سال ۲۰۱۸ تا به امروز  ۴۰ درصد از بودجه‌شان را صرف بازاریابی محتوایی می‌کنند؛ همین امر اهمیت تولید محتوا را برایمان روشن می‌سازد؛ پس کسب مهارت در این حوزه الزامی است.

در این مقاله همراهمان باشید تا مهم‌ترین و ضروری‌ترین مهارت‌هایی را که برای تولید محتوای متنی به آن نیاز دارید، بررسی کنیم. 

 

مهارت های تولید محتوا

 

۱۳ مهارتی که برای تولید محتوا به آن نیاز دارید؟

علی‌رغم مهارت‌های واضحی مانند نوشتن، ویرایش و طراحی، تولیدکنندگان محتوا باید از مهارت‌های متعدد دیگری هم برخوردار باشند تا بتوانند به‌خوبی با خواننده ارتباط برقرار کرده و او را جذب کنند. به عبارت دیگر، سخنشان به دل مخاطب بنشیند. برخی از مهم‌ترین مهارت‌های لازم برای تولید محتوا، شامل موارد زیر هستند:

 

۱. کپی رایتینگ

بیشترین نقشی که به‌عنوان یک بازاریاب محتوا دارید، ایجاد محتوایی است که منجر به تبدیل شدن به مشتری و افزایش فروش شود. برای انجام موفقیت آمیز این کار، باید یک کپی‌رایتر خوب باشید.

باید بدانید که برای نوشتن کپی برای اهداف بازاریابی به مهارت‌های متفاوتی نسبت به زمانی که برای مقاصد غیر تجاری می‌نوشتید، نیاز دارید.

 

یک کپی رایتر در کسب‌و‌کار، مستلزم تعهد مداوم به نوشتن با صدای منحصربه‌فرد یک برند است.

 

اگر شما یک بازاریاب محتوای آزاد هستید که برای مشاغل و صنایع مختلف محتوا تولید می‌کنید، این امر به‌ویژه دشوار می‌شود. با این حال، بسیار مهم است که بسته به نیازی که یک کسب‌وکار دارد، توانایی نوشتن در سبک‌های مختلف را توسعه دهید.

 

به عنوان مثال، برای یک وبلاگ فروش، ممکن است لازم باشد جملات کوتاه، مختصر و سرراست باشند، زیرا فروشندگان اغلب زمان محدودی داشته و فوراً به پاسخ نیاز دارند.

فرض کنید می‌خواهید عطر آلفا را بفروشید. دو جملهٔ‌ «با پرداخت ۵۰ دلار عطر آلفا را بخرید» و «تنها با ۵۰ دلار، از رایحه خوش عطر آلفا لذت ببرید» هر دو بیان‌کنندهٔ یک منظور هستند؛ ولی آیا کاربر با خواندن هر دو جمله واکنش یکسانی خواهد داشت؟

بدون شک، جملهٔ دوم برای کاربر خوشایندتر است و احتمال خرید عطر آلفا در این مورد بیشتر خواهد بود. اینجا است که کپی‌رایتینگ تاثیر خود را می‌گذارد؛

زیرا کاربر زمانی اقدام به خرید می‌کند که احساس کند محصول یا خدمت شما کاملاً برای او مفید است.

 

۲. مهارت ویرایش

ویرایش از دیگر مهارت های تولید محتوا است. اگر می‌خواهید به یک بازاریاب محتوای موفق تبدیل شوید، بسیار مهم است که ویرایشگری ماهر باشید. نوشتن خوب و واضح به‌اندازه‌ای قدرتمند است که می‌تواند مشتریان بالقوه را به خرید ترغیب کند. از طرف دیگر، نوشتن نامرتب و همراه با خطا می‌تواند باعث شود بازدیدکنندگان و مشتریان بالقوه سایت شما را ترک کنند. به‌طور خلاصه، توانایی ویرایش، تفاوت بین محتوای متوسط با محتوای جذاب و درگیرکننده است که نرخ تبدیل بالایی ایجاد می‌کند.

 

۳. مهارت‌های سئو

به‌عنوان یک بازاریاب محتوا، وظیفهٔ شما فقط ایجاد محتوای باکیفیت نیست؛ بلکه باید محتوایی ایجاد کنید که خوانندگان را به مشتری تبدیل کند. برای انجام این کار هم به درک اولیه و شناخت مفاهیم سئو نیاز دارید.

برای مثال، اگر شما یک بازاریاب محتوا هستید که مسئولیت صفحهٔ بلاگ شرکتتان را برعهده دارید، باید بدانید چگونه تحقیق کلمات کلیدی (keyword research) را انجام دهید تا بفهمید مردم در پیرامون محصولات و خدماتتان به‌دنبال چه چیزی هستند؛ این‌گونه می‌توانید عناوینی جذاب و بهینه‌شده از نظر سئو برای بلاگ‌ها انتخاب کنید و توضیحاتی مناسب ارائه دهید.

از طرف دیگر، به‌عنوان یک وبلاگ‌نویس باید بدانید چگونه محتوایی بهینه‌شده برای سئو ایجاد کنید. استفاده از متن مناسب جایگزین تصویر (ALT تصاویر)، استفاده مناسب از کلمهٔ کلیدی در عناوین و به‌کارگیری کلمات کلیدی به‌صورت طبیعی در سراسر متن، برخی اقدامات مهم برای بهینه‌سازی محتوا از نظر سئو محسوب می‌شوند.

به زبان ساده، دانش سئو کمک ‌می‌کند رتبه بالاتری در نتایج جستجوی گوگل به دست آورید و ورودی سایت شما افزایش پیدا کند. سئو مجموعه همه نکاتی هستند که لازم است رعایت کنید.

بنابراین بدون اطلاع از مفاهیم پایه سئو، موفقیت شما به‌عنوان یک بازاریاب محتوا دشوار خواهد بود.

 

۴. مهارت تحقیق

همه‌چیز با تحقیق شروع می‌شود و هر چه در این مرحله بهتر عمل کنید، محتوای بهتری ایجاد خواهید کرد. به همین خاطر، تحقیق از جمله مهارت های تولید محتوا است که تولید‌کنندگان باید از همان ابتدا آن را به‌خوبی فرا بگیرند.

یکی از مشکلات مهم حوزهٔ بازاریابی محتوا این است که همه از منبعی مشابه استفاده می‌کنند. به همین دلیل، بسیاری از محتواهایی که شما می‌بیند، فقط یک تجدیدنظر یا تغییر ساده دربارهٔ چیزی است که از قبل می‌دانید. این یعنی برداشت شما از محتوا چیزی در حد صفر است!

عمق و دقت تحقیق‌هایی که انجام می‌دهید، در نهایت سطح کیفی محتوایتان را تعیین می‌کند. به همین خاطر، در این قسمت چند نکتهٔ مهم برای انجام تحقیقات صحیح ارائه داده‌ایم:

  • فقط به گوگل اکتفا نکنید. از آن فراتر بروید و منابع خود را گسترش دهید. از یوتیوب یا هر پلتفرم دیگری هم می‌توانید استفاده کنید.  
  • تعداد زیادی پست‌ وبلاگ، سایت‌، وب‌سایت پرسش‌وپاسخ و مباحث شبکه‌های اجتماعی را بررسی کنید.
  • با استفاده از روش‌هایی مانند نظرسنجی، ایمیل و پیامک، از مخاطبان دربارهٔ موضوعات مختلف سؤال بپرسید و بازخورد آن‌ها را دریافت کنید.
  • به تمام منابع موجود توجه کنید. برای مثال، اگر زمینهٔ کار شما بازاریابی ایمیلی است، رفتارهای خرید آنلاین، شرکت‌های فناوری ایمیل، خبرنامه‌ها و وبلاگ‌های مربوطه را مطالعه کنید.
  • یک فایل مناسب از منابع تحقیقات خود ایجاد کرده و نگه دارید.
  • تحقیق در مورد مخاطبان هدف، علاقه‌مندی آن‌ها و نیازهایشان هم به‌اندازهٔ تحقیقات محتوا اهمیت دارد. تا زمانی که هنوز نمی‌دانید چه کسی قرار است محتوا را بخواند، آن را ایجاد نکنید.

 

۵. داستان سرایی

یک محتوای خوب، یک داستان‌سرایی عالی دارد. 

شما باید بدانید چگونه اطلاعات خسته‌کننده را در قالب داستان‌هایی هیجان‌انگیز و به‌یادماندنی ارائه دهید. در واقع، اگر بخواهیم مهم‌ترین توصیه را دربارهٔ مهارت های تولید محتوا ارائه کنیم، می‌گوییم: داستان‌های شگفت‌انگیز بگویید.

مردم محصول یا خدمت شما را نمی‌خرند؛ بلکه آن چیزی را می‌خرند که محصول یا خدمت شما می‌تواند برای آن‌ها انجام دهد. وقتی با این طرز تفکر محتوا ایجاد کنید و داستان‌هایی تعریف کنید که اجازه دهند مخاطب خود را به‌ راه‌حل نزدیک ببیند، محتوایی برنده تولید کرده‌اید.

تمام برندهای بزرگ داستانی را بیان می‌کنند. برای مثال، برند «نایک» به مشتریان نمی‌گوید کفش‌های من را بخر؛ آن‌ها اعتمادبه‌نفس، شخصیت و استقامت را می‌فروشند. شرکت اپل آیفون نمی‌فروشد؛ آن ها نوآوری، خلاقیت، بهره‌وری و فناوری را می‌فروشند.

در نظر داشته باشید، منظور از داستان‌سرایی این است که پیام خود را با روشی منطقی به مخاطب ارائه دهید نه این که شروع به نوشتن قصه کنید. در ادامه، نکات لازم را برای استفاده از مهارت داستان‌سرایی در تولید محتوا بیان کرده‌ایم:

  • در هنگام شروع محتوا، مخاطبان خود را با یک داستان، نقل‌قول یا جملاتی تکان‌دهنده، شگفت‌زده کنید؛
  • محصول خود را نفروشید، چیزی را عرضه کنید که برای مخاطب سودمند است؛ 
  • برای محتوایتان ابتدا، میانه و پایانه داشته باشید؛
  • محتوا باید در حد نرمال، شامل احساسات باشد؛
  • مخاطبان را با پرسش سؤال و سناریوهای آشنا درگیر نگه دارید؛
  • همیشه برای محتوایتان یک نتیجه‌گیری داشته باشید.

 

۶. مدیریت زمان

یکی از مهارت‌هایی که هر تولیدکننده و بازاریاب محتوا باید در خود پرورش دهد، مدیریت زمان است. شما باید بتوانید حتی در زمان‌های محدود هم کار خود را سازماندهی کنید؛

زیرا بازاریاب محتوا‌بودن به این معنی است که محتوا را به‌صورت ثابت و مؤثر منتشر و هر ماه مخاطبانی را برای تیم فروش شرکتتان جذب کنید. به این ترتیب، ایجاد یک تقویم محتوایی که با اهداف شرکت همسو باشد، بخش مهمی از وظیفهٔ شما است.

علاوه بر این، نوشتن ممکن است خسته‌کننده باشد؛ از این رو مدیریت زمان برای جلوگیری از فرسودگی مهم است. برای مثال، اگر از شما خواسته شود برای هر هفته سه پست وبلاگ تهیه کنید، بهتر است ساعت اوج بهره‌وری خود را در تقویم به انجام این کار اختصاص دهید؛ این‌گونه وبلاگ‌ها به‌موقع نوشته می‌شوند، خسته نخواهید شد و به دلیل بهره‌وری بالا، سرعت و دقت کارتان هم افزایش پیدا می‌کند.

اینکه بخواهید هر سه پست وبلاگ را در روز قبل از موعد تحویل بنویسید، مشکلات زیادی برایتان ایجاد خواهد کرد و از همه مهم‌تر، محتوای شما آن کیفیت مناسب را نخواهد داشت. استفاده از نرم‌افزارهای مدیریت پروژه، کمک شایانی به زمان‌بندی و سازماندهی تولید محتوای شما انجام می‌دهد. «به‌تایم» (Behtime) و «ترلو» (Trello) به‌ترتیب نرم‌افزار خوب مدیریت پروژه ایرانی و خارجی هستند که برای سازماندهی تولید محتوایتان، می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.

 

نمایی از ترللو برای مدیریت محتوا

۷. مهارت های تجزیه‌وتحلیل و داده

از دیگر مهارت های تولید محتوا که برای بازاریابان و تولیدکنندگان محتوا ضروری است، تجزیه‌وتحلیل و کار با داده‌ها است. اگر مهارت کافی برای تجزیه‌وتحلیل عملکرد محتوایتان را نداشته باشید، با گذشت زمان، دستیابی به سطوح بالاتر، برایتان دشوار خواهد بود؛ چراکه به‌عنوان یک بازاریاب محتوا باید با تجزیه‌وتحلیل ترندهای روز و رفتار مخاطبان، به‌صورت استراتژیک تولید محتوا کنید تا بتوانید دامنهٔ برند خود را گسترش دهید. 

شاید نویسندگانی که تولید محتوا را به‌تازگی آغاز کرده‌اند، نیاز به تجزیه‌وتحلیل محتوا را ضروری نبینند و فقط خود را سرگرم نوشتن کنند و از خلاقیت تولید محتوا لذت ببرند؛ اما با گذشت زمان متوجه می‌شوید میزان خلاقیت و منحصربه‌فردبودن محتوای شما اهمیتی ندارد،‌ اگر کسی آن را نخواند. اینجا است که داده‌ها به شما کمک می‌کنند.

 در کل با استفاده از داده‌ها می‌توانید موضوعات جدیدی انتخاب کنید که می‌دانید کاربران آن‌ها را بیشتر دوست دارند و از روند صنعت جلوتر باشید تا مطمئن شوید محتوایتان با تغییرات بازاریابی که در سطح جهانی رخ می‌دهند، هماهنگ است. 

در نهایت، توجه داشته باشید که داده‌ها برای اطمینان از داشتن یک استراتژی محتوای قوی و مؤثر، ضروری هستند.

 

۸. سرعت

سریع‌بودن یکی از مهارت های تولید محتوا است که اغلب نادیده گرفته می‌شود؛ زیرا اکثر مدیران روی کیفیت محتوا تمرکز دارند و به‌ سرعت کار کمتر توجه دارند. این در حالی است که اکنون بخش‌های بازاریابی سریع‌تر از همیشه در حال حرکت هستند. همان‌ طور که نباید یک تولید‌کننده‌ٔ محتوا کیفیت را فدای زمان کند، نیازی نیست سرعت حرکت کسب‌وکار را تا حد خزیدن پایین آورد.

حتماً می‌خواهید بدانید چگونه می‌توان مهارت سرعت را اندازه‌گیری کرد؟ در نظر داشته باشید که سرعت در تولید محتوا یک معیار کیفی است و برای تمام بخش‌ها یکسان نیست. برای مثال، تولید وبلاگی ۵۰۰ کلمه‌ای در مدت ۹۰ دقیقه، سرعتی مناسب برای یک نویسنده محسوب می‌شود؛‌ همچنین طراحی صفحهٔ لندینگ سایت در حدود ۲ ساعت، نرمال است.

البته این کاملاً به موضوع محتوا و جزئیات طرح بستگی دارد و ممکن است در موارد خاص، زمان بیشتر یا کمتری لازم باشد. چیزی که برای یک تولیدکنندهٔ محتوا اهمیت دارد، تقویت مهارت سریع‌بودن است که با تمرین و تکرار قابل دستیابی است. به این نکته هم توجه داشته باشید که سرعت زمانی مفید خواهد بود که کیفیت را فدا نکند.

  

۹. مهارت های بین فردی

در حالی که نویسنده‌ها و ویراستاران اغلب شخصیت‌هایی درون‌گرا تصور می‌شوند، یک تولیدکنندهٔ محتوا باید بتواند با طیف وسیعی از افراد به‌راحتی تعامل داشته باشد؛ زیرا تولیدکنندهٔ محتوا از جنبه‌های مختلف، صدا و تصویر برند محسوب می‌شود.

ممکن است نیاز داشته باشید با کارشناسان داخلی شرکت (برای هماهنگ‌سازی موضوعات و اطلاع از مسائل گوناگون)، مشتریان (برای کیس‌استادی‌ها) و بیانیه‌های مطبوعاتی مصاحبه کنید؛ از این رو برای موفقیت در این مصاحبه‌ها، به مهارت‌های بین‌فردی مناسبی نیاز دارید. به همین خاطر، می‌توان این موارد را هم در میان مهارت های تولید محتوا قرار داد.

 

۱۰. طرز فکر مناسب

شاید بیان این مهارت در ابتدا کلیشه‌ای به نظر برسد؛ اما طرز فکر صحیح نقش مهمی در موفقیت شما به‌عنوان یک تولید‌کننده و به‌خصوص بازاریاب محتوا دارد. با طرز فکر درست، همیشه محتوایی تولید می‌کنید که برای تجارتتان تأثیرگذار، مفید و سودآور خواهد بود. برای بهبود و توسعه طرز فکر خود به‌عنوان یک تولید‌کنندهٔ محتوا، باید نکات زیر را در نظر داشته باشید:

  • محتوا برای شما نیست، بلکه برای آن کاربری است که محتوا را مصرف می‌کند؛
  • تولید محتوا به‌منظور تحت تأثیر قراردادن افراد یا نشان‌دادن مهارت‌های شما در نویسندگی و طراحی انجام نمی‌شود. هدف آن حل یک مشکل، خدمت به مردم و مشتریان و کمک به آغاز عملی خاص توسط فردی است که محتوا را می‌خواند؛
  • ایجاد محتوا هدف نهایی نیست، بلکه وسیله‌ای برای دستیابی به هدف نهایی است؛
  • اگر قبل از انتشار متوجه شدید محتوا مفید، عملی یا نتیجه‌گرا نیست، دوباره بازنویسی کنید؛
  • تمام مطالب به‌خوبی ایجاد نمی‌شوند. حرکت را ادامه دهید تا به محتوای مدنظرتان برسید؛
  • محتوا باید هم شما را به اهداف‌تان نزدیک کند و هم این کار را برای مخاطبانتان انجام دهد؛
  • تولید محتوا کمتر به‌منظور سود و بیشتر برای آگاهی انجام شود.

 

۱۱. توانایی انجام مصاحبه

بازاریابان محتوا اغلب وظیفه دارند پیرامون موضوعات ناآشنا و جدید محتوا تولید کنند. تحقیق و نوشتن دربارهٔ موضوعی که تخصص زیادی در آن ندارید یا در بهترین حالت مبتدی هستید، کار زیاد ساده‌ای نیست. 

اینجا است که مصاحبه به‌عنوان یکی از مهم‌ترین مهارت های تولید محتوا به شما کمک خواهد کرد. انجام این کار درک درستی از موضوع مدنظر به شما می‌دهد تا بتوانید محتوایی آموزنده و مفید تولید کنید.

 

۱۲. برنامه‌ریزی

شما باید برنامه‌ریزی کوتاه‌‌مدت، میان‌مدت و بلند‌مدت را یاد بگیرید و برای هفته، ماه، سه‌ماهه، سال و حتی پنج سال آینده خود برنامه‌ریزی کنید. برنامه‌ریزی یکی از مهارت های تولید محتوا است که اکثر تولیدکنندگان در آن شکست می‌خورند.

در نظر داشته باشید که برنامه‌ریزی با استراتژی محتوا تفاوت دارد. شما استراتژی را یک‌ بار ایجاد کرده و تا زمانی که نیاز باشد، از آن استفاده می‌کنید. در عین حال، لازم است برای پیاده‌سازی استراتژی‌تان در هر روز برنامه‌ریزی کنید.

برنامه‌ریزی شامل برداشتن یک سری گام‌های کوچک است که در نهایت برای رسیدن به هدفتان ترکیب می‌شوند. به‌عنوان یک تولیدکنندهٔ محتوا، برنامه‌ریزی می‌تواند بزرگترین دارایی شما باشد؛ زیرا کمک می‌کند محتوایی ایجاد کنید که بر خوانندگان تأثیر بگذارد، فروشتان را افزایش دهد و مشتریان بالقوه را به مشتری تبدیل کند.

 

 

۱۳. طراحی و ارائه

شما می‌توانید یک متن عالی بنویسید؛ اما در نظر داشته باشید که بسیاری از مخاطبانتان ترجیح می‌دهند نخوانند. به همین خاطر، نمایش تصویری ایده‌ها یک امر ضروری است و باید به طراحی در کنار سایر مهارت های تولید محتوا، توجه ویژه‌ای داشته باشید. تصاویر و طرح‌های مناسب، درک کاربران از موضوع را تا چند برابر افزایش می‌دهند.

البته برای استفاده از طراحی و گرافیک در محتوایتان، باید حد نرمال را رعایت کنید. ارتباط بصری در عین حال که می‌تواند محتوای شما را بسازد، می‌تواند آن را خراب هم کند. اگر آن را خیلی ساده نگه دارید، علاقه زیادی جذب نمی‌کند. در صورتی هم که زیاد پیچیده شود، توجه و تمرکز مخاطب را از موضوع اصلی دور می‌کند؛ بنابراین باید تعادل مناسبی بین متن و تصاویری که در آن قرار می‌گیرد، باشد.  

 

اکنون که با برخی از مهم‌ترین مهارت های تولید محتوا آشنا شدید، وقت آن رسیده نکاتی را برای موفقیت در زمینهٔ تولید محتوا بیان کنیم.

 

چگونه در تولید محتوا موفق شویم؟ (۸ راه‌حل کاربردی)

قبل از هر چیز، باید مهارت‌هایی را که بیان کردیم به‌خوبی فرا بگیرید. کسب این مهارت‌ها به تمرین نیاز دارد و اگر دقت کنید، به مرور زمان بهتر خواهید شد. با این حال، انجام برخی اقدامات هم به پیشرفت شما و موفقیتتان در این زمینه کمک می‌کنند. در ادامه تعدادی از مهم‌ترین آن‌ها را برایتان آورده‌ایم: 

 

۱. هر روز اخبار مربوط به حوزهٔ محتوایی خود را بررسی کنید

برای تولید محتوایی مناسب که مخاطبتان را تحت تأثیر قرار دهد، باید بدانید در آن حوزه‌ای که قصد تولید محتوا دارید، چه می‌گذرد.

بهترین تولیدکنندگان محتوا، برای اطلاع از اخبار و گرایش‌های حوزهٔ خود اینترنت را شخم می‌زنند.

این امر باعث می‌شود درک مناسبی از مسائل مهم آن شاخه و ذهنیت مخاطبان به‌ دست آورید. باید بفهمید خریداران محصولات و خدماتتان، زمان خود را به‌صورت آنلاین کجا می‌گذارند. بررسی این شبکه‌ها و وبلاگ‌ها کمک زیادی به شما خواهند کرد.

 

۲. به طور مرتب بنویسید

برای مهارت در تولید محتوای متنی هم باید بسیار بنویسید. سعی کنید روزانه چند ساعت را به نوشتن اختصاص دهید. همان طور که گفته‌اند: «کار نیکو کردن از پر کردن است»!  کتاب «راه هنرمند» از جولیا کامرون در این زمینه تمرین‌های خوبی ارائه داده که می‌توانید مهارت نوشتن خود را تقویت کنید.

 

نوشتن به طور مرتب برای تولید محتوای متنی

۳. مخاطبان خود را بشناسید

یک ویژگی تمام تولیدکنندگان محتوای موفق این است که مخاطبانشان را از درون و بیرون می‌شناسند. مخاطبان هدف خود را بررسی کنید و بفهمید آن‌ها به‌دنبال پاسخ چه سؤالاتی در حوزهٔ شما هستند که هنوز به آن‌ها پاسخی داده نشده است؟ این افراد چه مشکلاتی دارند که شما می‌توانید برایشان حل کنید؟ سپس محتوایی تولید کنید که حاوی همان چیزی است که کاربران می‌خواهند و نیازهایشان را به‌خوبی برطرف می‌کند.

 

۴. به کارگیری تجربهٔ شخصی

شما تنها تولیدکنندهٔ محتوا و تنها کسی نیستید که در حوزهٔ خود مشاوره و راهنمایی‌های مورد نیاز را ارائه می‌دهید؛ بنابراین لازم است خود را از سایر رقبا متمایز کنید. برای این کار راه‌های زیادی وجود دارد. یکی از موثرترین آن‌ها تجربهٔ شخصی‌تان است.

در هر زمینه‌ای که محتوا تولید می‌کنید، با بیان تجربه‌های شخصی خود می‌توانید آن را منحصر‌به‌فرد کنید. برای مثال، اگر در حوزهٔ امنیت سایبری می‌نویسید، فقط بینش جدیدی دربارهٔ بدافزارهای امروزی ارائه ندهید؛ بلکه داستان‌های شخصی‌تان را دربارهٔ نقض داده‌ها توسط این بدافزارها ارائه کنید که فقط خودتان می‌دانید.

 

۵. از محتوای اورجینال دیگران به‌درستی استفاده کنید

این‌روزها هر فردی می‌تواند از روی محتوای بقیه سایت‌ها کپی یا بازنویسی انجام دهد؛ اما تولیدکنندگان محتوای موفق می‌دانند که چطور از محتوای دیگران به‌درستی استفاده کنند تا محتوای متمایز خود را ایجاد کنند. استفادهٔ اصولی از محتوای دیگران یکی از مهارت های تولید محتوا است که حتماً باید آن را فرا بگیرید.

در هنگام استفاده از محتوای دیگران، اگر چیزی برای اضافه‌کردن دارید، حتماً این کار را انجام دهید؛ یعنی اطلاعات مفید و اضافی یا حتی فکر و نظر خود را به محتوا اضافه کنید. 

پابلو پیکاسو در این باره به‌خوبی می‌گوید:

«هنرمندان خوب کپی می کنند، هنرمندان بزرگ می دزدند.»

توجه داشته باشید، هرگز نباید آثار نویسندگان دیگر را سرقت کنید؛ بلکه از منابع متنوعی استفاده کرده تا بتوانید محتوایی جدید و اورجینال ایجاد کنید.

 

۶. KPIهای خود را انتخاب و تحلیل کنید

در سال ۲۰۱۸، ۶۱ درصد از متخصصان اظهار کرده‌اند ایجاد ترافیک و سرنخ (leads) چالش اصلی بازاریابی آن‌ها است. اینکه محتوا را تولید و به‌صورت آنلاین منتشر کنید، به‌معنی آن نیست که حتماً ترافیک مورد نظر را دریافت خواهید کرد. برای این کار باید روی یک شاخص کلیدی عملکرد (KPI) تمرکز و محتوای خود را برای آن بهینه کنید.

KPI معیار خاصی است که شما برای اندازه‌گیری عملکرد محتوایتان انتخاب می‌کنید. برخی KPIهای شناخته‌شده، عبارتند از:

  • ترافیک شبکه‌های اجتماعی: تعداد کاربرانی که از یک پست شبکهٔ اجتماعی به محتوای شما می‌آیند.
  • ترافیک مستقیم: تعداد کاربرانی که با واردکردن آدرس وب‌سایت شما در نوار جست‌وجو، مستقیماً به محتوایتان می‌آیند.
  • ترافیک ارگانیک: تعداد کاربرانی که از صفحهٔ نتایج موتور جست‌وجو به محتوای شما وارد می‌شوند.
  • لیدهای احتمالی (Submissions): تعداد کاربرانی که از محتوای شما بازدید می‌کنند و در‌ازای منبعی که در اختیارشان قرار داده‌اید، اطلاعات تماس خود را وارد می‌کنند. (شکلی از سرنخ)

 

برای مثال، در صورتی که تمرکزتان را روی ترافیک ارگانیک قرار دهید، باید الگوریتم گوگل را مطالعه کنید تا ببینید چگونه محتوا را رتبه‌بندی می‌کند؛ سپس محتوایتان را بهینه کنید تا از نظر KPI ترافیک ارگانیک، عملکرد خوبی داشته باشد.

 

۷. در شبکه‌های همکاران و شبکه های اجتماعی حضور یابید

شبکه‌سازی یکی از مهارت های تولید محتوا است که باعث می‌شود در کنار ایده‌های خود، به نظرات دیگران هم گوش دهید. صرف زمان در شبکه‌های اجتماعی مانند توییتر، فیس‌بوک و لینکدین به شما کمک می‌کند بفهمید تولیدکنندگان محتوای برتر در حوزهٔ شما چه کسانی هستند و چه ویژگی‌هایی دارند. می‌توانید از محتوای آن‌ها ایده بگیرید و بکار ببرید.  

 

۸. از ابزارهای موجود کمک بگیرید

در حال حاضر، ابزارها و پلتفرم‌های گوناگونی وجود دارند که می‌توانند در زمینهٔ تولید محتوا به شما کمک کنند. برای نویسندگان، وبلاگ‌ها و پلتفرم‌هایی مانند Quora و موارد این‌چنینی دیگر وجود دارد. سازندگان ویدیو می‌توانند از قدرت YouTube استفاده کنند. اپل و اسپاتیفای به تولیدکنندگان پادکست کمک می‌کنند. در نهایت، تمام تولیدکنندگان محتوا می‌توانند از شبکه‌های اجتماعی برای انتشار اخبار و بازاریابی محتوایی‌شان استفاده کنند.

 

استفاده از ابزار یوتیوب برای تولید محتوای متنی

 

به یک تولیدکنندهٔ محتوای حرفه ای تبدیل شوید!

تبدیل‌شدن به یک تولیدکنندهٔ محتوای خوب سخت نیست، به‌ شرط آنکه مهارت‌های لازم را فرا بگیرید و آن‌ها را به‌خوبی تمرین کنید. در اینجا تعدادی از مهم‌ترین مهارت های تولید محتوا را بیان کردیم و برای کسانی که می‌خواهند یک تولیدکنندهٔ محتوای حرفه‌ای شوند، پیشنهاداتی ارائه دادیم. اگر می‌خواهید برای وب‌سایت خود محتوا تولید کنید یا قصد کسب درآمد از این کار را دارید، مهارت‌های فوق تا حد زیادی به شما کمک خواهند کرد.

در صورتی که این محتوا برای شما مفید بود، از اشتراک گذاری آن برای دوستانتان دریغ نکنید.

 

سوالات متداول:

  • نقش یک کپی رایتر خوب چیست؟

یک کپی رایتر خوب باید عناوین و متن‌هایی بنویسد که افراد را تبدیل به مشتری و راغب به خرید کند.

  • تفاوت برنامه‌ریزی برای محتوا با استراتژی محتوا در چیست؟

شما استراتژی را یک‌ بار ایجاد کرده و تا زمانی که نیاز باشد، از آن استفاده می‌کنید؛ اما برای پیاده‌سازی استراتژی‌تان باید هر روز برنامه‌ریزی کنید.

 

منابع: hubspotdevmathariaforwardforty

اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در whatsapp

مقالات مشابه