وبسایتهای مختلف برای اینکه بتوانند در زمینه فعالیت خود با دیگران رقابت کنند و پیروز شوند، قبل از هر چیز، به محتوایی مناسب و باکیفیت و استراتژی بازاریابی محتوایی نیاز دارند. حالا حتما میخواهید بدانید نقش سیستم مدیریت محتوا چیست؟
تولید منظم و مستمر محتوای مفید و کاربردی به برنامهریزی و مهارتهای خاصی در این زمینه نیاز دارد. استفاده از یک سیستم مناسب برای مدیریت محتوا، تا حد زیادی این شرایط را برای شما فراهم می کند.
اگر میخواهید با تعریف سیستم مدیریت محتوا، نحوهٔ کار آن، انواع سیستمهای اینچنینی و مناسبترین نوع آن برای کسبوکار خود آشنا شوید، این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.
CMS یا سیستم مدیریت محتوا چیست؟
برای درک بهتر مفهوم سیستمهای مدیریت محتوا، باید بدانید CMS مخفف چیست. این کلمه اختصاری مخفف عبارت content management system به معنای سیستم مدیریت محتوا است. CMS یک نرمافزار تحت وب است که با کمک آن، بدون اینکه بدانید کدنویسی چیست، میتوانید سایت خود را راهاندازی کنید.
بهکارگیری سیستمهای مدیریت محتوا به شما این امکان را میدهد که محتوایتان را در یک رابط کاربرپسند تولید، مدیریت، ویرایش و منتشر کنید؛ همچنین امکان بهبود عملکرد وبسایت و طراحی آن با دانلود رایگان یا خرید قالبها و افزونههای مختلف وجود دارد.
در حال حاضر، سیستمهای مدیریت محتوای متعددی وجود دارند که یکی از مشهورترین آنها وردپرس است. برای اینکه با روش عملکرد CMSها بهتر آشنا شوید، اجازه دهید نگاهی به محیط وردپرس بیندازیم:
بدون سیستم مدیریت محتوا، باید یک فایل HTML ثابت بنویسید و آن را در سرور خود ذخیره کنید؛ اما زمانی که از این سیستمها استفاده میکنید، میتوانید محتوایتان را در رابطی مشابه با ورد (Microsoft Word) بنویسید. به نظرتان این کار سادهتر نیست؟
به همین شکل، برای بارگذاری و مدیریت رسانههایی مانند تصویر و ویدیو در وردپرس یا سایر CMSها، بهجای ارتباط با سرور، کافی است کتابخانه خود را مرور و موارد دلخواه را انتخاب کنید یا بهسادگی آن را بارگذاری کنید.
البته دقت داشته باشید که نرمافزار CMS تنها به فعالیتهای پشت صفحه محدود نمیشود؛ بلکه به شما این امکان را میدهد، محتوایتان را همان طور که میخواهید به بازدیدکنندگان نمایش دهید.
حال که دانستید CMS چیست، ممکن است بخواهید بدانید این نرمافزارها از چه بخشهای تشکیل شدهاند و ساختارشان به چه صورت است. در ادامه، به این موضوع میپردازیم:
سیستم مدیریت محتوا از چه بخشهایی ساخته شده است؟
بیشتر کاربران در هنگام کار با CMS ، گمان میکنند سیستم بهصورت یکپارچه فعالیت دارد؛ اما در سطح فنیتر، این نوع سیستم از دو بخش اصلی تشکیل شده است که هر کدام وظایف خاصی را بر عهده دارند:
- برنامهٔ مدیریت محتوا یا content management application) CMA)
این قسمت از سیستم، امکان ایجاد، ویرایش و مدیریت انواع محتوا را برای شما فراهم میکند.
- برنامهٔ تحویل محتوا یا content delivery application) CDA)
این بخش از فرآیند، بیشتر در پشت صحنه انجام میگیرد. به عبارت دیگر، محتوایی را که در بخش CMA وارد کردهاید، ذخیره و برای بازدیدکنندگان قابل مشاهده میکند.
این دو بخش CMA و CDA در کنار هم، امکان تولید و انتشار محتوا را برای شما فراهم و بهطور کلی، نگهداری وبسایت را آسان میکنند.
به این موضوع اشاره شد که سیستمهای مدیریت محتوا تولید محتوا را آسانتر میکنند؛ اما این تمام ماجرا نیست! در بخش بعدی، به شما میگوییم که چرا باید از این سیستمها استفاده کنید.
مزایای استفاده از سیستم مدیریت محتوا
اگر مهارت و دانش یا بودجه و زمان کافی برای طراحی سایت ندارید، CMS یک گزینهٔ مناسب است که میتوانید از آن به دلایل زیر بهره ببرید:
۱. عدم نیاز به کدنویسی
همان طور که گفتیم، سیستمهای مدیریت محتوا امکان طراحی سایت را بدون نیاز به کدنویسی فراهم کردهاند؛ از این رو، کاربران دیگر به توسعهدهندگان و طراحان وب برای ایجاد و مدیریت سایتشان نیازی ندارند.
از طرف دیگر، سیستم مدیریت محتوا دارای افزونهها و قالبهای متعددی است که هر کدام از آنها خدمات گوناگونی را در اختیارتان قرار میدهند. با استفاده از این افزونهها، میتوانید ویژگیهای مهم محتوایتان مانند سئو، چگالی کلمات کلیدی و سایر موارد را چک کنید و مطمئن شوید که استانداردهای لازم رعایت شدهاند؛ همچنین طراحی وبسایت در این سیستمها بدون داشتن دانش کدنویسی و با استفاده از قالبهای آماده، امکانپذیر است.
در نتیجه، اگر منابع فنی و زمانی محدودی دارید، CMS ها به شما کمک میکنند تا وبسایتی مناسب و جذاب برای کسبوکارتان ایجاد کنید.
۲. همکاری آسان
سیستمهای مدیریت محتوا امکان دسترسی چندین کاربر بهصورت همزمان را فراهم میکنند. برای مثال، در یک تایم مشخص، تولیدکنندهٔ محتوای شما میتواند فرآیند ساخت محتوا را در CMS انجام دهد. تیم فنی میتواند پروتکلهای امنیتی را پیادهسازی کنند و در همان حین، توسعهدهنده هم میتواند قالبها یا کدها را سفارشیسازی کند. در نتیجه، بازدهی کار تیم شما افزایش پیدا میکند و اتلاف زمان نخواهید داشت.
۳. تعریف نقش و صدور مجوز برای آنها
یک سیستم مدیریت محتوا این امکان را به شما میدهد که نقشهای گوناگونی برای کاربران تعریف کنید و به هر یک مجوز دسترسی به برخی امکانات سیستم را بدهید. برای مثال، میتوانید به کاربری نقش نویسنده دهید و تمام مجوزهای لازم را برای نوشتن، انتشار و مدیریت محتوا صادر کنید. حال، این فرد نویسنده تنها امکان استفاده از سایت در حد مجوزهای خود را دارد و مثلا نمیتواند قالبهای سایت را تغییر دهد.
ارائهٔ نقش به هر یک از کاربران و صدور مجوزهای لازم برای آنها، امکان یک همکاری ایمن و کارآمد را برای تیم شما فراهم میکند. در صورتی که بخواهید بدون CMS این نقشها و مجوزها را در جاوا اسکریپت تعریف کنید، به کدنویسیهای پیچیدهای نیاز خواهید داشت. در تصویر زیر، نحوهٔ افزودن کاربر جدید و دادن دسترسی و تعریف نقش کاربر را در وردپرس مشاهده میکنید.
۴. افزونههای سئو
از دیگر مزایای مهم CMS میتوان به افزونههایی اشاره کرد که امکان بررسی محتوا از نظر سئو را فراهم میکنند. بهکارگیری این افزونهها باعث میشوند که بدانید محتوای شما تا چه میزان برای موتورهای جستوجو بهینهسازی شده است. البته اگر با مفهوم سئو آشنا باشید میدانید که افزونهها به تنهایی کافی نییستند اما به عنوان ابزار کار شما را راحتتر میکنند. برخی از مهمترین کاربردهای افزونههای سئو عبارتند از:
- سفارشیکردن عناوین صفحه و توضیحات متا؛
- انتخاب ساختارهای URL مناسب سئو؛
- ایجاد نقشه سایت XML؛
- اضافهکردن متن جایگزین تصویر (ALT)؛
- بهینهسازی زمان بارگذاری صفحه
زمانی که از افزونههای سئوی سیستم مدیریت محتوا استفاده میکنید، شانس شما برای رسیدن به رتبههای برتر در صفحهٔ نتایج گوگل و سایر موتورهای جستوجو تا حد زیادی افزایش پیدا میکند؛ زیرا مطمئن میشوید که معیارهای مهم برای این موتورهای جستوجو را رعایت کردهاید.
۵. افزونههای امنیتی
پلتفرمهای CMS، در کنار افزونههای سئو، یک سری افزونههای امنیتی را هم ارائه میدهند. بهکارگیری آنها به شما کمک میکند تا سایت خود را ایمن کنید. با توجه به نوع سایت و میزان امنیتیبودن آن، میتوانید از یک یا چند مورد از این افزونهها استفاده کنید:
- MalCare Security
- Sucuri Security
- All In One WP Security & Firewall
- Wordfence
۶. قالبهای از پیش طراحیشده
بیشتر پلتفرمهای CMS دارای تعداد زیادی قالب از پیش طراحیشده هستند. این قالبها امکان سفارشیسازی وبسایتتان را در سریعترین زمان ممکن فراهم میکنند؛ همچنین برخی از قالبهای آماده سیستمهای مدیریت محتوا، در رفتار سایت شما هم تاثیر میگذارند.
برای مثال، زمانی که از یک قالب ریسپانسیو (responsive) استفاده میکنید، مطمئن خواهید شد که سایتتان در هر دستگاهی خوب و مرتب نمایش داده میشود. آن هم بدون اینکه نیازی به کدنویسیهای پیچیده داشته باشید.
بهطور کلی، قالبهای آماده هم موجب صرفهجویی در زمان طراحی وبسایت قبل از راهاندازی آن میشوند و هم میتوانند طراحی مجدد سایت را سریعتر و سادهتر کنند. Webflow یکی از پلتفرمهای CMS است که صدها قالب ریسپانسیو را ارائه میدهد.
۷. بهروزرسانی ساده
همان گونه که در بخش قبل اشاره کردیم، سیستم مدیریت محتوا امکان تغییرات سریع در وبسایت را برای شما فراهم میکند. برای مثال، اگر قصد انجام بهروزرسانی کلی سایت را داشته باشید و بخواهید طراحی آن را تغییر دهید، میتوانید قالبهای جدیدی دانلود و استفاده کنید؛ همچنین امکان بهروزرسانی جزئی مانند تغییر تصاویر صفحه اصلی با مراجعه به داشبورد CMS وجود دارد.
۸. قابلیت وبلاگنویسی مناسب
وبلاگنویسی مزایای متعددی برای وبسایتها (بهخصوص آنهایی که مربوط به یک کسبوکار هستند)، ایجاد میکند. افزایش ترافیک سایت، تبدیل ترافیک، تولید بکلینک و جذب مشتری راغب (لید) از جمله مهمترین آنها محسوب میشوند. اما آیا ساختن وبلاگ کار سادهای است؟
بدون شک، ایجاد وبلاگ از ابتدا، حتی برای توسعهدهندگان باتجربه هم کار سختی است. مزیت اصلی اکثر سیستمهای مدیریت محتوا این است که به شما اجازه میدهند بهراحتی، یک وبلاگ را در کنار وبسایت خود داشته باشید.
۹. زمانبندی محتوا
شما میتوانید از ابتدای ساخت یک وبسایت، زمانبندی محتوا را انجام دهید؛ اما این کار به کدنویسی و ابزارهای خاصی نیاز دارد. در صورتی که زمانبندی محتوا در CMS بسیار ساده است. از آنجایی که این سیستمها قابلیت زمانبندی را دارند، میتوانید برای تولید و انتشار پستهای وبلاگتان برنامهریزی کنید.
۱۰. دسترسی آسان
زمانی که از یک سیستم مدیریت محتوا استفاده میکنید، میتوانید با هر دستگاهی که به اینترنت متصل میشود، به سایتتان دسترسی داشته باشید؛ از این رو، امکان ویرایش و اصلاح محتوا یا صفحات وبسایت بسیار ساده است. علاوه بر این، بیشتر CMS ها دارای یک داشبورد یا صفحه کنترلپنل هستند که میتوانید به محتوا، افزونهها، تنظیمات و سایر موارد اینچنینی در یک مکان دسترسی داشته باشید.
اکنون که میدانید CMS چیست و با مزایای آن آشنا شدهاید، بهتر است شناخت مناسبی هم از انواع سیستم مدیریت محتوا داشته باشید؛ اینگونه میتوانید بهترین نوع سیستم را برای ایجاد و مدیریت وبسایتتان انتخاب کنید.
انواع سیستم مدیریت محتوا
پلتفرمهای CMS دارای انواع گوناگونی هستند که هر کدام از آنها قابلیتها و ویژگیهای خاص خود را دارند. در صورتی که میخواهید از سیستمهای مدیریت محتوا برای راهاندازی سایتتان استفاده کنید، لازم است با انواع سیستم مدیریت محتوا، ویژگیها، نقاط ضعف و نقاط قوت هر یک آشنا باشید. در ادامه، انواع مختلف CMS را با یکدیگر بررسی میکنیم:
۱. سیستم مدیریت محتوای اشتراکی
این نمونه CMSها، پلتفرمهایی عالی برای ساخت سایتهای ساده محسوب میشوند. در سیستم اشتراکی که به آن سایتساز هم گفته میشود، کدها در اختیار کاربر قرار نمیگیرد؛ همچنین باید بهشکل ماهیانه یا سالیانه نسبت به خرید اشتراک از شرکت ارائهدهنده اقدام کند. قیمت خرید هم براساس عواملی همچون مقدار انتقال داده، میزان ذخیرهسازی دادههای شما و پشتیبانی تعیین میگردد.
البته توجه کنید که سادگی این نوع سیستمها، بهمعنی جذابنبودن یا رابط کاربری ضعیف آنها نیست؛ بلکه قابلیتهایی که ارائه میدهند برای سایتهای ساده بسیار مناسب است. با کمک سیستم اشتراکی، میتوانید قالبهای زیبا و کاربردی و رابط مدیریتی مناسبی ایجاد کنید.
نقاط قوت:
- قیمت ارزان؛
- سایتها و قالبهای از پیش طراحیشده زیبا؛
- تجربهٔ ویرایش ساده و لذتبخش؛
- بهروزرسانیها در زمان مناسب قابل دسترسی هستند.
نقاط ضعف:
- امکانات محدود؛
- قالبها بهراحتی قابل شخصیسازی نیستند.
سیستمهای مدیریت محتوای اشتراکی معروف:
- CushyCMS
- Populr
- Squarespace
- Wix
۲. سیستم مدیریت محتوای اختصاصی
دستهٔ دیگر از CMSها، سیستمهای مدیریت محتوای اختصاصی هستند که توسط شرکت خاصی ساخته و مدیریت میشوند. برای استفاده از این نوع سیستم مدیریت محتوا هم باید هزینههایی بپردازید که شامل هزینهٔ دریافت مجوز و دریافت پشتیبانی ماهانه یا سالانه میشوند؛ همچنین اگر قصد سفارشیسازی یا ارتقاء را داشته باشید، لازم است هزینهٔ مربوط به آن را جداگانه پرداخت کنید.
بنابراین میتوان گفت، برای استفاده از سیستمهای اختصاصی نیاز به پرداخت هزینهٔ بیشتری نسبت به سیستمهای اشتراکی وجود دارد؛ اما قابلیتهای آنها هم تا حد زیادی بیشتر است. معمولا میتوانید با CMS اختصاصی، قابلیتهای داخلی وبسایتتان را شخصیسازی کنید. در صورتی که این قابلیت در سیستمهای اشتراکی بسیار محدود است.
نقاط قوت:
- ویژگیها و قابلیتهای متنوع؛
- قابل توسعه با کدهای سفارشی؛
- عملکرد و مقیاسپذیری عالی
نقاط ضعف:
- هزینهٔ صدور مجوز نسبت به سایر سیستمها بالاتر است؛
- راهاندازی و نگهداری زیرساختها بهصورت جداگانه انجام میگیرد؛
- بهطور معمول، برای پیادهسازی تمام یا بخشی از سیستم به یک توسعهدهنده نیاز است؛
- برای آگاهی از برخی گزینهها و قابلیتهای آن به تحقیق نیاز دارید؛ چون خیلی ساده نیستند.
سیستمهای مدیریت محتوای اختصاصی معروف:
- Censhare
- dotCMS
- Redakt CMS
- Craft CMS
۳. سیستم مدیریت محتوای متنباز
شما میتوانید این CMS ها را رایگان دانلود کنید و به دریافت مجوز هم احتیاجی نخواهید داشت. البته دقت داشته باشید، اگرچه در ابتدا برای استفاده از سیستمهای متنباز پرداخت هزینهٔ خاصی نیاز نیست؛ اما در ادامه، برای سفارشیسازی وبسایتتان باید هزینه کنید.
به عبارت دیگر، این نوع پلتفرمهای مدیریت محتوا دارای قالبها و افزونههای مختلفی مانند افزونههای سئو، ایمنی و سایر موارد اینچنینی هستند. هرقدر بخواهید بیشتر روی سایتتان کار کنید، نیاز به خرید افزونههای بیشتری هم وجود دارد.
بنابراین، سیستمهای متنباز تقریبا امکان افزودن قابلیتها و ویژگیهای نامحدودی را به سایتتان فراهم میکنند؛ اما برای اضافهکردن آنها به پرداخت هزینهٔ بالایی هم نیاز خواهید داشت. البته برخی قالبها و افزونهها هم بهصورت رایگان در این نوع CMS قابل دسترسی هستند که تعداد آنها محدود است.
نقاط قوت:
- دسترسی آسان؛
- ارزان یا رایگان (پرداخت هیچ هزینهای برای مجوز نیاز نیست.)؛
- عملکرد و کاربرد تقریبا نامحدود (با خریداری و اضافهکردن افزونههای جدید)
نقاط ضعف
- هزینههای پنهان بالا (برای افزودن هر قابلیت، به خرید افزونهٔ آن نیاز دارید.)؛
- میزبانی، سرعت، امنیت و سایر معیارهای بهینهسازی مرتبط باید بهصورت جداگانه مدیریت شوند؛
- استفاده از افزونههای مختلف، ایجاد و نگهداری این سایتها را دشوار میکند.
سیستمهای مدیریت محتوای متنباز معروف:
- Concrete5
- Drupal، Joomla
- Umbraco CMS
- Wordpress
۴. سیستم مدیریت محتوای هدلس (Headless)
این نوع سیستمهای نقطه مقابل CMS اشتراکی هستند. در واقع، هرقدر سیستمهای اشتراکی ساده هستند، سیستمهای هدلس از پیچیدگی بالایی برخوردارند. این نوع CMS تقریبا بهطور کامل بر ایجاد و مدیریت محتوا تمرکز دارد و راهی برای نمایش محتوا ندارد. به عبارت دیگر، میتوان گفت این سیستمها تنها دارای بخش CMA هستند و بخش CDA را پشتیبانی نمیکنند.
بیشتر سیستمهای هدلس دارای ویژگیهای پیشرفته ویرایش محتوا هستند. از جمله مهمترین ویژگیهای اینچنینی میتوان به سیستمهای مجوز پیشرفته و راههای نسخهسازی عمیق اشاره کرد؛ بنابراین اگر تولید محتوا بهشدت برایتان حائز اهمیت است، استفاده از این سیستمها گزینهای مناسب خواهد بود.
نقاط قوت:
- راههای پیشرفته نوشتن محتوا که به شما امکان تمرکز روی محتوا جدا از ارائه را میدهند؛
- دسترسی آسان به محتوای این سیستمها در جاهای دیگر؛
- مجوزهای پیشرفته و مدلهای دسترسی
نقاط ضعف:
- وبسایت فرانتاند ندارد. (برای نمایش محتوای خود باید یک وبسایت جداگانه بسازید.)؛
- استفاده از این سیستمهای مدیریت محتوا تا حدودی گران است.
بهترین سیستمهای مدیریت محتوا
یکی از رایجترین سوالات کاربران در رابطه با سیستمهای مدیریت محتوا، این است که بهترین CMS کدام است. شما هم اگر قصد ایجاد سایتی با این سیستمها را داشته باشید، قطعا با این سوال مواجه خواهید شد؛ اما آیا میتوان یک نوع سیستم مدیریت محتوا را بهعنوان بهترین CMS انتخاب کرد؟
در پاسخ به این سؤال باید بگوییم:
نمیتوان هیچیک از سیستمهای مدیریت محتوا را بهعنوان بهترین سیستم انتخاب کرد؛ زیرا هر کدام از آنها دارای اهداف متفاوتی هستند و برای برخی وبسایتها مناسبترند. به همین خاطر، شما باید بسته به نوع سایتی که لازم دارید، بهترین CMS را پیدا کنید.
برای مثال، در صورتی که میخواهید یک سایت ساده ایجاد کنید، سیستم مدیریت اشتراکی (سایتساز) یک گزینهٔ مناسب خواهد بود؛ چراکه هم به هزینهٔ زیادی نیاز ندارد و هم قابلیتهای ضروری را برای شما فراهم میکند. البته شما برای هر کاری میتوانید از هر نوع پلتفرم مدیریت محتوایی استفاده کنید؛ اما انتخاب CMS مناسب، موجب بهینهسازی هزینهها و عملکرد وبسایتتان میشود.
در ادامه، مناسبترین سیستمهای مدیریت محتوا برای برخی وبسایتهای رایج و پرکاربرد را بررسی کردهایم:
بهترین CMS برای طراحی سایت شخصی
معمولا شما در سایت شخصیتان به قابلیتهای پیشرفتهٔ زیادی نیاز ندارید؛ زیرا مهمترین استفاده شما از این وبسایت، ارائهٔ وبلاگ، محتواهای متنی، صوتی، تصویری و سایر موارد اینچنینی دیگر خواهد بود.
در اینگونه موارد، بهکارگیری سیستم مدیریت محتوای اشتراکی یک گزینه مناسب است؛ چراکه با پرداخت کمترین هزینهٔ ممکن، سایت خود را ایجاد میکنید. علاوه بر آن، امکان دسترسی به قالبهای زیبا و متنوع هم برایتان فراهم است.
در کنار سیستم اشتراکی، سیستمهای مدیریت محتوای متنباز هم میتوانند انتخاب مناسبی برای ایجاد وبسایتهای شخصی باشند؛ زیرا دانلود این نوع CMS رایگان است و به پرداخت هزینهای جهت دریافت مجوز نیاز ندارید. علاوه بر این، میتوانید قالبها یا افزونههای آن را رایگان استفاده کنید یا در صورت نیاز چند افزونه و یک قالب بخرید. وردپرس یک گزینه ساده و مناسب برای ایجاد سایت شخصیتان است.
بهترین سیستم مدیریت محتوا برای طراحی سایت خبری
زمانی که شما قصد ایجاد یک سایت خبری را دارید، نظم، زمانبندی محتوا، جذابیت و سایر موارد اینچنینی برایتان اهمیت زیادی دارد؛ همچنین بهصرفهبودن هزینهها هم عاملی است که باید مورد توجه قرار دهید. با توجه به تمام این نکات، استفاده از سیستم مدیریت محتوای متنباز میتواند گزینهای مناسب برای ایجاد و مدیریت یک سایت خبری باشد.
در میان سیستمهای متنباز هم سه مورد دروپال، جوملا و وردپرس بیشتر مورد قبول توسعهدهندگان هستند. البته سیستم دروپال به دانش قوی php نیاز دارد و اگر مهارت زیادی در این حوزه ندارید، دو سیستم دیگر را انتخاب کنید.
در حال حاضر، CMSهای جوملا و وردپرس برای سایتهای خبری گزینه مناسبی هستند؛ اما با توجه به محدودیتهایی که استفاده از جوملا در درازمدت ایجاد میکند، وردپرس حتی میتواند از جوملا هم مناسبتر باشد.
بهترین CMS برای طراحی فروشگاه آنلاین
از جمله رایجترین کاربردهای استفاده از سیستمهای مدیریت محتوا میتوان به ایجاد فروشگاههای آنلاین اشاره کرد؛ چراکه این روزها بیشتر کسبوکارها در حال اینترنتیشدن هستند.
برای ایجاد چنین سایتی هم ابتدا باید شرایط کسبوکار خود را بررسی کنید و ببیند قرار است چه محصولات یا خدماتی ارائه دهید و حجم مشتریانتان به چه صورت خواهد بود؛ اما بهطور کلی، وردپرس و مجنتو دو سیستم مدیریت محتوای مناسب برای طراحی فروشگاه آنلاین بهشمار میآیند که میتوانید از آنها استفاده کنید.
البته به این نکته هم توجه داشته باشید که در هنگام استفاده از وردپرس برای ایجاد سایت فروشگاهی آنلاین، حتما باید از افزونه ووکامرس (فروشگاهساز) استفاده کنید که از زبان فارسی هم پشتیبانی میکند. در حالی که مجنتو خود یک CMS مخصوص برای راهاندازی سایتهای فروشگاهی است. ناگفته نماند که مجنتو رایگان نیست و برای استفاده از آن باید ۲۰ میلیون تومان هزینه کنید.
پرستاشاپ، اوپن کارت، جوملا بههمراه افزونه ویرچومارت و تومیتو کارت از جمله سیستمهای مناسب دیگر برای ایجاد سایت فروشگاهی هستند.
از سیستم مدیریت محتوا برای ساخت سایت خود استفاده کنید
استفاده از CMS برای ساخت و مدیریت محتوا میتواند به پیشرفت و رشد وبسایت شما در طول زمان کمک کند؛ زیرا این سیستمها محتوای وب شما را در یک مکان ذخیره میکنند، از همکاری بین تیمها پشتیبانی و امکان بهروزرسانی سریع و آسان را فراهم میکنند. علاوه بر آن، قالبها و افزونههایی ارائه میدهند که میتوانید سایتتان را به کمک آنها سفارشیسازی کنید.
نکتهٔ مهم دیگر در رابطه با استفاده از این سیستمها، روند ساده ایجاد وبسایت و مدیریت آن است. به طور کلی، برای راهاندازی یک سایت با CMS لازم است مراحل زیر را طی کنید:
- دامنه و هاستی مناسب خریداری کنید؛
- CMS مدنظرِ خود را روی وبسرورتان نصب کنید؛
- سیستم مدیریت محتوا را پیکربندی کنید تا نحوهٔ ظاهر و عملکرد سات را تعیین کند؛
- تولید، مدیریت و انتشار محتوا را با استفاده از رابط این سیستم شروع کنید.
آیا قصد دارید وبسایت خود را با سیستم مدیریت محتوا بسازید؟ هرچه زودتر کار را شروع کنید. اگر سؤالی در این زمینه دارید یا به کمک نیاز دارید، در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.
سوالات متداول
- سیستم مدیریت محتوا چیست؟
یک نرمافزار تحت وب است که با کمک آن، بدون اینکه بدانید کدنویسی چیست، میتوانید سایت خود را راهاندازی کنید. - استفاده از سیستم مدیریت محتوا چه مزایایی دارد؟
۱. عدم نیاز به کدنویسی
۲. همکاری آسان اعضای تیم
۳. تعریف نقش برای اعضای تیم و کاربران
۴. افزونههای سئو
۵. افزونههای امنیتی
۶. قالبهای آماده
۷. بهروزرسانی سریع و ساده
۸. بلاگنویسی راحت
۹. دسترسی آسان به همه چیز
۱۰. زمانبندی انتشار محتوا
منابع: