محتوای تولیدی در وبلاگ و شبکههای اجتماعی به دو دسته کلی محتوای متنی و محتوای تصویری تقسیم میشود. درآمد افرادی که برای تولید محتوای متنی اقدام میکنند با توجه به معیارها و عوامل مختلفی سنجیده میشود که در این مقاله به آنها میپردازیم. اما آنچه که در مورد محتوای متنی از اهمیت ویژهای برخوردار است، علاوهبر نوع محتوا که میتواند شامل مقالهی وبلاگ، کپشن شبکههای اجتماعی، صفحه لندینگ یا تبلیغنویسی باشد، شیوهی محاسبه درآمد تولید محتوا یا بهعبارتی نحوه محاسبه نرخ دستمزد تولید محتوا خواهد بود.
درآمد تولید محتوای متنی به چه عواملی بستگی دارد؟
مهمترین عامل در تعیین میزان درآمد تولید محتوا، نوع محتوایی است که تولید میشود. البته عوامل دیگری نیز در تعیین نرخ دستمزد تولید محتوا تأثیرگذار هستند که در ادامه به معرفی و بررسی آنها خواهیم پرداخت.
نوع محتوای متنی
یکی از مهمترین مواردی که در حوزه تولید محتوا روی درآمد تولید محتوا تأثیر میگذارد، نوع محتوای متنی است که نویسنده آماده میکند. منظور از نوع محتوای متنی ، محتوای بلاگ، صفحه محصول، لندینگپیج، برای کپشن شبکههای اجتماعی و محتوا برای تبلیغات یا کپیرایتینگ است. در میان این دستهبندیها، محتوایی که برای تبلیغات نوشته میشود، همواره بیشترین درآمد تولید محتوا را برای کپیرایتر خواهد داشت.
در مورد محتوای بلاگ، معمولاً نرخ دستمزد تولید محتوا بهصورت کلمهای محاسبه میشود اما در مورد محتوای کپشن نرخ دستمزد، دیگر کلمهای نخواهد بود و هر کپشن قیمت مشخصی خواهد داشت. در مورد محتوا برای تبلیغات یا کپیرایتینگ نمیتوان نرخ مشخصی را تعیین کرد، چون بسته به سفارش مشتری محتوا میتواند شامل یک شعار تبلیغاتی، متن تبلیغاتی یا سناریوی یک ویدیوی تبلیغاتی باشد.
شیوه نگارش محتوا
شیوه نگارش محتوا تأثیر زیادی روی درآمد تولید محتوا دارد. بهطور کلی محتوای متنی به چند دسته اصلی ترجمه، تألیفی، بازنویسی و ویرایش تقسیم میشود. با توجه به اینکه شما در کدامیک از این دستهها فعالیت میکنید نرخ دستمزد تولید محتوا متفاوت خواهد بود. در بسیاری از موارد برای محتوای تألیفی، ترجمه، بازنویسی و ویرایش، دستمزد تولید محتوا را به صورت کلمهای محاسبه میکنند.
در مورد نحوه محاسبه نرخ دستمزد تولید محتوا، محتوای انگلیسی با محتوای فارسی یک تفاوت عمده دارد. در مورد محتوای انگلیسی که مترجم باید برای ترجمه آن اقدام کند، تعداد کلمات متن انگلیسی ملاک خواهد بود.
کیفیت محتوا
کیفیت محتوای متنی آماده شده توسط نویسنده، عامل مهمی در تعیین نرخ دستمزد تولید محتوا یا به عبارتی مهمترین عامل در تعیین میزان درآمد تولید محتوا خواهد بود. برخی از نویسندگان به آیین ویرایش آشنا نیستند یا از اصول سئوی داخلی اطلاعی ندارند. در این شرایط محتوایی که تولید میکنند، همواره به آپدیت محتوا و بازبینی نیاز خواهد داشت. بنابراین طبیعی است که درآمد تولید محتوا توسط این افراد پایینتر از نویسندهای باشد که با اصول ویرایش و سئوی داخلی آشناست. کیفیت محتوایی که تولید میشود و کپینبودن آن مهمترین عامل در تعیین نرخ دستمزد خواهد بود.
آشنایی با سیستمهای مدیریت محتوا
آشنایی با سیستمهای مدیریت محتوا یا CMS برای یک نویسنده یا شخصی که در حوزه بازاریابی محتوا فعالیت میکند از اهمیت ویژهای برخوردار خواهد بود. از جمله متداولترین سیستمهای مدیریت محتوا میتوان به وردپرس اشاره کرد که در حال حاضر بسیاری از سایتهای ایرانی از آن استفاده میکنند.
وردپرس یک بستر رایگان برای وبسایتهایی است که مایل به انتشار محتوایی سئو شده هستند. از دیگر سیستمهای مدیریت محتوا میتوان به جوملا اشاره کرد که کاملاً رایگان بوده اما در مقایسه با وردپرس قابلیتهای کمتری دارد. بهعنوان مثال وجود افزونه یوئست در وردپرس بسیار کاربردی بوده و به بهبود سئوی داخلی سایت کمک میکند. از طرفی جوملا در مقایسه با وردپرس با کمبود قالبهای قوی مواجه است که انتخاب این سیستم مدیریت محتوا را برای کسبوکارها دشوار کرده است.
از دیگر سیستمهای مدیریت محتوا میتوان به دروپال (Drupal)، تکست پترن (Textpattern)، اکسپرشن انجین (Expression Engine) و کانتائو (Cantao) اشاره کرد. در این میان وردپرس و جوملا از جمله متداولترین سیستمهای مدیریت محتوا هستند.
آشنایی با اصول سئو
محتوای سئو شده، بسیار ارزشمند است، چون کارفرما دیگر نیازی به اعمال تغییرات زیاد و سئوی داخلی نداشته و کافی است تمرکز خود را روی سئوی خارجی بگذارد. یکی از مهمترین مواردی که نویسنده باید به آن توجه داشته باشد، چگالی کلمات کلیدی اصلی و فرعی در متن و استفاده از این کلمات در بخشهای مختلف شامل عنوان اصلی، عنوان سئو، زیرعنوانها، پاراگراف اول، متن اصلی، پاراگراف آخر و توضیحات متا است. این روش مناسب متن وبلاگ بوده و برای اینکه محتوای منتشر شده بتواند با سئوی داخلی رتبه بگیرد، لازم است این اصول در آن رعایت شود.
البته برخی موارد دیگر نیز وجود دارند که برای دریافت رتبه و سئوی داخلی مهم هستند. از جمله این عوامل میتوان به توضیحات متا، درج عکس با متن جایگزین و لینک داخلی و خارجی اشاره کرد.
اگر به عنوان نویسنده به پنل وردپرس کارفرما دسترسی دارید، بهراحتی میتوانید با استفاده از افزونهی یوئست چگالی کلمات کلیدی و توزیع آن در متن اصلی را ببینید. بهاینترتیب امکان نگارش محتوایی که با اصول سئوی داخلی بهینه شده است وجود خواهد داشت. البته برخی از نویسندگان با توجه به تجربهای طولانی که در این حوزه دارند، بدون درج مقاله در وردپرس نیز میتوانند این اصول را رعایت کنند.
آشنایی با بازاریابی محتوا
هر نویسندهای لازم است با بازاریابی محتوا آشنا باشد. بازاریابی محتوا بخشی از استراتژی بازاریابی یک کسبوکار است که در آن تلاش میشود محتوایی ارزشمند و مفید برای جامعه مخاطبان هدف تولید شود.
در بازاریابی محتوا، واحد سئوی یک کسبوکار، برای تدوین استراتژی محتوایی و سپس تقویم محتوایی اقدام میکند. تقویم محتوایی به تولیدکننده محتوای متنی کمک میکند تا یکپارچگی محتواهای تولید شده را حفظ کرده و طبق اصول و برنامهی کسبوکار پیش برود. قاعدتاً نویسندگانی که با اصول بازاریابی محتوا آشنا هستند و میدانند چطور محتوایی آماده کنند که مفید و ارزشمند بوده و در عین حال اصول سئو در آن رعایت شده باشد، درآمد تولید محتوا برای آنها بیشتر خواهد بود.
توانایی کار با ابزارهای گرافیکی
کسانی که در حوزه تولید محتوای متنی فعالیت دارند، لزومی ندارد که بر نرمافزارهای گرافیکی مانند فتوشاپ مسلط باشند. اما آشنایی با این نرمافزارهای ادیت عکس باعث میشود تا بتوانند محتوایی آماده کنند که از هر نظر کامل باشد. توانایی کار با ابزارهای گرافیکی میتواند شامل ادیت عکس و درج لوگو کسبوکار باشد که جزو ابتداییترین اصول کار با فتوشاپ هستند. در چنین شرایطی میزان درآمد تولید محتوا برای نویسندهای که توانایی کار با ابزارهای گرافیکی را دارد، متفاوت خواهد بود.
تجربه کاری
تجربه کاری و حوزههایی که در آنها فعالیت کردهاید، عامل مهمی در تعیین میزان درآمد تولید محتوا خواهد بود. اگر سابقه کاری خوبی با شرکتهای مطرح و شناخته شده دارید، نرخ دستمزد تولید محتوا برای شما بالاتر از اشخاصی است که تازه وارد این حوزه شدهاند. سابقه کاری و نمونه موفق محتوایی که دارای رتبههای بالای گوگل است خود مانند رزومه موفقی است که میتواند تعیینکننده دستمزد شما در آینده باشد.
دستمزد نویسنده محتوا را چگونه محاسبه میکنند؟
نرخ دستمزد نویسنده محتوا به دو روش کلی یعنی بر اساس تعداد کلمات یک مقاله یا بر اساس تعداد مقالات آماده شده، محاسبه خواهد شد. در ادامه به بررسی این دو روش میپردازیم.
بر اساس تعداد کلمات مقاله
زمانیکه معیار محاسبه نرخ دستمزد تولید محتوا بر اساس تعداد کلمات هر مقاله باشد، نویسنده با توجه به توافق صورت گرفته با کارفرما و بر اساس تعداد کل کلمات یک مقاله، مبلغی را دریافت خواهد کرد. بنابراین در این شرایط درآمد تولید محتوا متغیر و وابسته به تعداد کلمات خواهد بود. اگر بر اساس محتوایی که بر اساس کلمه محاسبه میشود معمولاً برای افراد با توانایی تولید محتوایی یونیک و غیرکپی میتواند کلمهای بین 70 تا 150 تومان باشد.
بر اساس تعداد مقاله
در این شیوه محاسبه درآمد تولید محتوا، دیگر تعداد کلمات معیار نخواهد بود و بر اساس تعداد مقالات تولید شده، مبلغ مشخصی به نویسنده پرداخت خواهد شد. بنابراین در این روش نرخ دستمزد تولید محتوا ثابت است. زمانیکه بر اساس تعداد مقالات کار میکنید دیگر تعداد کلمات مهم نخواهد بود و تعداد مقالاتی که آماده میکنید نقش تعیینکنندهای در میزان درآمد شما خواهند داشت. بنابراین در این شرایط درآمد تعداد مقالات هر ماه بستگی به قیمت توافق شده برای هر مقاله هزار کلمهای میتواند برای هر مقاله بین 70.000 تا 150.000 تومان باشد.
جمعبندی:
همانطور که در این مقاله مطالعه کردید عوامل مختلفی روی تعیین نرخ دستمزد تولید محتوا تأثیرگذار هستند که مهمترین آنها نوع محتوایی است که تولید میشود. در این مقاله، منظور از محتوا، محتوای متنی بود و در نتیجه محدود به مقاله بلاگ، صفحه محصول، کپشن و کپیرایتینگ خواهد بود. متداولترین روش برای تعیین میزان درآمد تولید محتوا، تعیین مبلغ بر اساس تعداد کلمات یا تعداد مقالات است. بنابراین در مورد اول تعداد کلمات و در مورد دوم تعداد مقالات ملاک محاسبه دستمزد خواهد بود.