آموزش اصول سئو محتوا (چک‌لیست ۱۳تایی)

اصول سئو محتوا

 وقتی عبارتی را در گوگل جست‌وجو می‌کنید صدها و گاه هزاران مطلب پیش روی خود می‌بینید. چند درصد احتمال دارد برای پیدا کردن جواب خود از صفحۀ اول به صفحات دیگر بروید؟ معلوم است خیلی کم!

حتی ممکن است در صفحهٔ اول هم فقط چند لینک ابتدایی را چک کنید. 

اگر مطالب سایت خود را به خط مقدم نتایج نرسانید در این دنیای گسترده و عمیق محتوا دفن می‌شوند. در این صورت، مردم چگونه باید با شما آشنا شوند؟ حتی اگر شرکت یا فروشگاهی شناخته‌شده باشید، کم‌کم در ذهن مخاطبان با رقبایی که پیش از شما جوابگوی دغدغه‌شان بوده‌اند، جایگزین خواهید شد. آن‌وقت برای دیده‌شدن و معرفی محصول خود همیشه وابسته به تبلیغات خواهید بود و این، خود باعث افزایش هزینه‌ها و کاهش سود مجموعه می‌شود. 

برای پیروز شدن در این جنگ باید از اصول سئو محتوا استفاده کنید. در این مقاله منظور از محتوای سئوشده را توضیح می‌دهیم و سپس قواعد مهم در تولید چنین محتوایی را به شما معرفی می‌کنیم.  

 

محتوای سئوشده چیست؟

محتوای سئوشده به محتوایی می‌گویند که برای موتورهای جست‌وجو بهینه‌سازی شده باشد. به این معنا که این محتوا را طوری طراحی و تولید کرده باشیم که موتورهای جست‌وجو (مثل گوگل) رتبۀ آن را ارتقا دهند و در جایگاه‌های بالای صفحۀ نتایج به کاربر نمایش بدهند. 

برای اینکه به چشم این پلتفرم‌ها بیاییم و از آن‌ها امتیاز مثبت بگیریم باید در محتوای خود به این سه عنصر توجه کنیم: کلمات کلیدی به‌کاربرده‌شده در آن، ساختار مطلب و میزان مفیدبودن آن برای مخاطب. در واقع در محتوای سئوشده تکنیک‎‌‌ها و اصولی را به کار می‌بریم که در این سه قسمت قوی شود. 

 

چرا باید اصول سئو محتوا را جدی بگیریم؟

احتمالاً تاکنون متوجه اهمیت اصول سئو محتوا شده باشید. محتوای سئوشده در بین لینک‌های ابتدایی صفحۀ نتایج گوگل قرار می‌گیرد، میزان کلیک و بازدید بیشتری دریافت می‌کند و در نهایت فروش بیشتری را هم برای کسب‌وکار رقم می‌زند. این ترافیکی که به سمت سایت روانه می‌شود ارگانیک و طبیعی است و شما برای آن هزینۀ تبلیغ پرداخت نمی‌کنید. 

با این حساب بازدید، آگاهی از برند، فروش یا ثبت‌نام شما افزایش می‌یابد و از آن‌ طرف، هزینه‌های بازاریابی و برندینگ کاهش پیدا می‌کنند. از طرفی هر چه ترافیک و فروش ارگانیک مجموعه بیشتر شود؛ یعنی در بین مردم جایگاه ثابت‌تری پیدا کرده است. در این شرایط می‌تواند هزینه‌های تبلیغ خود را صرف گسترش مجموعه یا تولید محصولات جدید کند.

مگر نه این است که هر کسب‌وکاری در پی بالابردن میزان سود حاصل از هر فروشش است؟! 

 

حال که از اهمیت این مسئله آگاه شدیم بهتر است به سراغ این برویم که چگونه باید چنین محتوایی بنویسیم؟

 

چگونه باید محتوای سئوشده بنویسیم؟ 

برای اینکه بدانیم چگونه و با چه اصولی محتوای سئوشده بنویسیم بهتر است ابتدا کمی از نحوۀ تأثیرگذاری بر موتورهای جست‌وجو بدانیم.

خزنده‌های (crawler robot spider) این پلتفرم‌ها مطلب بارگذاری‌شده در سایت را می‌خوانند. سپس آن را زیر نظر می‌گیرند و پارامترهای مختلفی را برای سنجش میزان ارزشمندی و اعتبار آن‌ها ارزیابی می‌کنند؛ برای مثال آیا کاربران با آن تعامل دارند یا آیا در رسانه‌های دیگر منشن می‌شود؟ در نهایت اگر ارزش آن محتوا برای آن‌ها ثابت شود در صفحۀ نتایج به کاربران نمایش می‌دهند.

پس وقتی صحبت از سئو می‌کنیم یعنی باید مطلب را طوری نوشت که موتورهای جست‌وجو بتوانند به‌راحتی آن را درک کنند و متوجه شوند که هنگام جست‌وجوی چه عبارت‌هایی آن را نشان دهند. هم‌زمان باید به مخاطب هم فکر کنیم که چگونه می‌توان او را با محتوا درگیر کرد. 

اصول محتوای سئو شده که در ادامه می‌آوریم هم همگی در همین راستا عمل می‌کنند:

 

۱. آیا مخاطب خود را به اندازۀ کافی می‌شناسید؟

اولین قدم در تولید محتوا این است که مخاطب خود را بشناسید. از خود بپرسید:

  •  برای چه کسی می‌خواهید محتوا تولید کنید؟
  • او دقیقاً با چه چالشی مواجه است و به چه نوع محتوایی نیاز دارد؟
  • برای قانع‌کردن او روی کدام ویژگی محصول یا خدمت خود باید مانور دهید؟
  • اصلاً با چه ادبیاتی باید با او صحبت کنید؟ 

پرسونای مشتری، ابزار ارزشمندی برای سئو محسوب می‌شود؛ چون فقط وقتی او را بشناسید و جواب سؤالات بالا را بدانید، می‌توانید محتوایی تولید کنید که به کارش بیاید و دغدغه‌اش را رفع کند. 

چنین محتوایی مخاطب را با خود درگیر می‌کند که وقت بیشتری را در سایت بگذراند و  به او دلیلی می‌دهد که در رسانه‌های خود آن را به دیگران هم معرفی کند؛ از همین موارد گوگل متوجه می‌شود که محتوای شما کاربرپسند بوده است. 

 

۲. کلمات کلیدی اصلی و فرعی خود را انتخاب کنید 

وقتی مشخص کردید که دربارۀ چه موضوعی به تولید محتوا بپردازید، باید کلمات کلیدی آن را تعیین کنید. با این کلمات کلیدی به موتورهای جست‌وجو می‌گویید که محتوای شما دربارۀ چیست و در جواب چه عباراتی آن را در لیست نتایج بیاورند. 

برای تعیین کلمات کلیدی روش‌های مختلفی وجود دارد. در این قسمت چند روش سادۀ آن را معرفی می‌کنیم:

  • از گوگل کمک بگیرید

وقتی کلمه‌ای را در گوگل تایپ می‌کنید، لیستی کشویی باز می‌شود و عبارات دیگری پیشنهاد می‌شود. در قسمت پایین صفحۀ نتایج (SERP) هم جملات و کلمات مشابهی را می‌بینید. 

آن‌ها عبارت‌هایی هستند که توسط کاربران جست‌وجو شده‌اند و نشان می‌دهند که مشتریان بالقوۀ شما در حال حاضر به دنبال چه چیزی می‌گردند. از این عبارت‌ها می‌توانید به‌عنوان کلمات کلیدی محتوای خود استفاده کنید و دغدغه‌های آن‌ها را پوشش دهید. 

در تصویر زیر می‌بینیم که مردم برای کفش اسپرت چه واژه‌هایی را جست‌وجو کرده‌اند:

کلمات کلیدی گوگل در سئو محتوا

  • از گوگل‌ترند استفاده کنید

این پلتفرم هم ابزار دیگری از گوگل است. در آن می‌توانید نام کشور، بازۀ زمانی و کلمۀ مورد نظر خود را وارد کنید و ببینید مردم در این حوزه چه چیزهایی را جست‌وجو کرده‌اند.

 

گوگل ترندز

 

  • داده‌های ابزارهای آنلاین را به کار بگیرید

برخی ابزارهای آنلاین مثل کیوورد پلنر (Keyword Planner)، اچرف (Ahrefs Keyword Generator) و کیوورد سرفر (Keyword Surfer)  در پیداکردن این کلمات،کمک مؤثری می‌کنند. 

آن‌ها علاوه بر کلمات کلیدی، آماری مثل تعداد جست‌وجوی هر یک را هم در اختیارتان می‌گذارند. البته اغلب آن‌ها بخشی از خدمات خود را با پرداخت حق اشتراک ارائه می‌کنند.

 

کیورد پلنر

۳. طرح کلی مقاله را مشخص کنید 

بعد از تعیین موضوع و کلمات کلیدی بهتر است طرح کلی و ساختار محتوا را مشخص کنید. در واقع باید ببینید در این مطلب چه عنوان‌ها و سؤالاتی را می‎‌خواهید پوشش دهید. سپس آن‌ها را با نظمی منطقی و به‌ترتیب در کنار هم بچینید تا خوانش آن برای مخاطب راحت باشد. درک متنی که ساختار و فهرست‌بندی درستی داشته باشد برای موتورهای جست‌وجو هم آسان‌تر خواهد بود.

 

۴. طول محتوا چقدر باشد؟

اولین سؤالی که معمولاً هنگام تولید محتوا برای سایت به ذهن می‌رسد این است که طول مطلب چقدر باشد. عده‌ای معتقدند مقاله‌های طولانی برای گوگل ارزش بیشتری دارند. آن‌ها حاضرند به محتوا آب ببندند و به اسم داستان‌پردازی آن را کش بدهند. 

اما واقعیت این است که محتوا فقط زمانی برای گوگل ارزشمند است که مخاطب شما از آن رضایت داشته باشد. مقاله _چه کوتاه و چه بلند_ باید مفید باشد و پاسخ او را به‌طور کامل بدهد. اگر بی‌دلیل آن را آب‌وتاب بدهید و پر از اطلاعات بی‌فایده کنید، حوصلۀ خواننده سر می‌رود و از صفحه خارج می‌شود. این خروج از صفحه (Bounce rate) از نظر گوگل دور نمی‌ماند و امتیازی منفی به حساب می‌آید.

 

۵. در پاراگراف‌های ابتدایی و انتهایی خود از کلمۀ کلیدی اصلی استفاده کنید

بسیاری از متخصصان سئو معتقدند که گوگل به پاراگراف ابتدایی محتوا، وزن بیشتری می‌دهد. معمولاً در این قسمت نویسنده از درون‌مایۀ کلی محتوا و آن‌چه که فرد با خواندن آن متوجه می‌شود، صحبت می‌کند. گوگل هم در تلاش است تا تصویری کلی از مقاله به دست آورد و به همین دلیل روی این پاراگراف‌های ابتدایی تمرکز می‌کند. 

اگر در این بخش از کلمات کلیدی اصلی استفاده کنید، این پلتفرم را به سمت کلمۀ کلیدی اصلی خود هدایت خواهید کرد و در مسیر درست پیش می‌روید.

نتیجه‌گیری هم به اندازۀ شروع مطلب اهمیت دارد؛ بنابراین سعی کنید کلمات کلیدی خود را در نزدیکی پاراگراف آخر هم بیاورید. اگر بتوانید در اقدام‌به‌عمل (CTA) پایانی متن، این عبارت را جای بدهید عالی خواهد شد. 

 

۶. محتوای بلند را به بخش‌های کوتاه تقسیم کنید

خطوط پشت سر هم در یک متن ترسناک به نظر می‌رسند. چنین محتوایی برای خواننده‌ها جذاب نیست و خواندن را برای آن‌ها سخت می‌کند. این مسئله در سئو هم تأثیر منفی می‌گذارد. 

برای اینکه متن از نظر بصری جذاب شود و خوانش آن برای کاربر راحت‌تر شود می‌توانید مطلب خود را به کمک تیترها به بخش‌های کوتاه‌تر بشکنید و آن‌ها را با تگ H2، H1 و … مشخص کنید. این تیترها به مطلب ساختار می‌دهند و باعث می‌شوند مخاطب به‌‌راحتی جواب خود را پیدا کند. از طرفی با ساختاربندی متن، موتورهای جست‌وجو هم راحت‌تر موضوع آن را درک می‌کنند و کاربران بیشتری را به سمت آن سوق می‌دهند.

تیترهای h1,..

 

ممکن است این سؤال پیش آید که اگر مخاطب به‌سرعت به جواب برسد و از صفحه خارج شود، چطور؟ برای اینکه خواننده را تا پایان مطلب همراه با خود نگه دارید می‌توانید در پایان هر قسمت به او سیگنالی کنجکاوکننده بدهید و بگویید که با مطالعۀ بخش بعدی چه چیزی قرار است نصیبش شود. 

علاوه بر آن رعایت برخی موارد دیگر هم خواندن محتوا را لذت‌بخش‌تر می‌سازد:

  • پاراگراف‌ها کوتاه باشند؛
  • در بین پاراگراف‌ها فضای سفید به کار رود؛
  • برای درج فهرست‌ها از بولت‌ و لیست‌های عددی استفاده شود.

 

۷. به سایر پست‌های مرتبط لینک بدهید

یکی از راه‌هایی که برای بالابردن مدت‌زمان حضور کاربر در سایت می‌توان انجام داد، استفاده از پیوند داخلی است. در طول محتوا بخش‌های مرتبط را به سایر موضوعات و مطالب موجود در سایت خود لینک بدهید. خواننده برای اینکه از موضوع بیشتر سر در بیاورد به این صفحات هم مراجعه می‌کند.

این کار دو مزیت دارد؛ یکی اینکه گوگل متوجه می‌شود که مطالب سایت شما به هم مرتبط هستند و به آن رتبۀ بیشتری می‌دهد. این پلتفرم خزنده‌های خود را به سراغ صفحۀ لینک‌شده می‌فرستد تا آن را هم بررسی کند؛ در نتیجه این صفحه را هم در پایگاه دادۀ خود ثبت می‌کند. و دومی اینکه کاربر زمان بیشتری را در سایت شما می‌گذراند و این هم از طرف گوگل امتیاز دارد.

 

۸. در عنوان مطلب وسواس به خرج دهید

اولین چیزی که مخاطب از محتوای شما می‌بیند عنوان آن است. این عنوان باید کنجکاوکننده و دربردارندۀ سؤال کاربر باشد تا برای کلیک بر آن و خواندن ادامۀ مطلب ترغیب شود. 

بهتر است در اینجا به این موضوع هم اشاره کنیم که ما با دو عنوان سروکار داریم: عنوان سئو و عنوان اصلی متن. منظور از عنوان سئو همان تیتری است که کاربر در صفحۀ نتایج گوگل می‌بیند و قابلیت کلیک دارد؛ اما تیتر اصلی مطلب در قسمت بالایی آن و با تگ H1 درج می‌شود. هنگام بارگذاری مطلب در سایت می‌توانید عنوان سئوی متفاوتی درج کنید. در غیر این صورت، گوگل تایتل اصلی متن را با متادیسکریپشن جفت می‌کند و آن را به‌عنوان سئوی شما قرار می‌دهد. 

هر دو عنوان از نخستین جملاتی هستند که به چشم کاربران می‌آیند؛ یکی در صفحۀ SERP و دیگری به محض ورود به سایت. پس، باید مانند قلاب عمل کنند و آن‌ها را به سمت سایت و خواندن ادامۀ محتوا بکشانند. بهتر است آن‌ها را کوتاه، ساده و واضح بنویسید.

 

۹. کال‌تواکشن، بازدیدکننده را به مشتری نهایی تبدیل می‌کند

کال‌تواکشن‌ها نرخ تبدیل شما را افزایش می‌دهند. آن‌ها به‌طور واضح به مخاطب می‌گویند که چه کاری انجام دهد؛ ثبت‌نام کند، برنامه را نصب کند یا محصول را بخرد. 

به‌طور معمول کال‌تواکشن را در انتهای متن می‌آورند و آن را با یک المان گرافیکی همراه می‌سازند. این کلید باید در عین کوتاه‌بودن، جذاب و قانع‌کننده باشد تا کاربر روی آن کلیک کند و اقدام خواسته‌شده از او را انجام دهد.  

در تصویر زیر هم می‌بینید که اتاقک همین کار را انجام داده است؛ در خط پایانی کاربر را به رزرو دعوت می‌کند و در قسمت پایین آن، کلید «کلیک کنید» را درج کرده است.

 

کال تو اکشن

۱۰. از تصاویر مرتبط استفاده کنید

تصاویر نه‌تنها زیبایی و جذابیت بصری محتوای شما را افزایش می‌دهند، بلکه برای سئو هم فاکتور مهمی محسوب می‌شوند. با بهینه‌سازی آن‌ها می‌توانید رتبۀ سئوی محتوای خود را بالا ببرید. از تصاویری استفاده کنید که با باقی محتوا مرتبط بوده و از کیفیت، فرمت و اندازۀ درستی برخوردار هستند. در این صورت به حفظ کاربر در صفحه و تعامل بیشتر او منجر می‌شوند.

برای تصاویر، متن‌های جایگزین یا «Alt Tag» بنویسید. این متن درون‌مایۀ تصویر را توضیح می‌دهد و در آن از کلمات کلیدی استفاده می‌شود. موتورهای جست‌وجو فایل‌های تصویری را از طریق این توضیحات و کلمات به کاربرده‌شده در آن‌ها، درک و شناسایی می‌کنند. 

 

۱۱. تخصص، اعتبار و کیفیت مقاله را نشان دهید

هر فردی می‌تواند یک وب‌سایت ایجاد کند و هر آنچه را که می‌خواهد در آن منتشر کند. برای راه‌اندازی آن، دانش تخصصی و مدرک خاصی از حوزۀ پزشکی، اقتصاد و علوم دیگر لازم نیست؛ اما مردم بر اساس مطالب درج‌شده در سایت‌ها تصمیمات مهمی می‌گیرند؛ به همین دلیل گوگل همواره در پی این است که اطمینان حاصل کند اطلاعات ارائه‌شده در این محتواها دقیق و معتبر باشند. 

این موتور جست‌وجو برای ارزیابی هر محتوا از الگوریتم E-A-T استفاده می‌کند. در این الگوریتم سه پارامتر مهم دربارۀ همۀ مطالب بررسی می‌شود:

  • میزان تخصصی‌بودن (Expertise)

چه کسی این محتوا را تولید کرده است؟ آیا در این حوزه متخصص بوده است؟ گوگل چک می‌کند که آیا مطلب توسط یک متخصص نوشته شده است یا نه؛ بنابراین بهتر است در هر صفحه نام نویسنده و بیوگرافی او منتشر شود. 

        البته برخی هم معتقدند که این پلتفرم تمامی مطالب سایت و ارتباط بین آن‌ها را بررسی می‌کند. اگر محتوای منتشرشده با سایر موضوعات در یک دسته قرار بگیرند آن را تخصصی و             مربوط به یک حوزه تلقی می‌کند. 

  • میزان اعتبار (Authoritativeness)

هر چه رسانه‌های بیشتر و قوی‌تری به محتوای شما لینک بدهند، گوگل هم آن را معتبرتر می‌داند.

  • قابل اعتمادبودن (Trustworthiness)

گوگل در این فاکتور چک می‌کند که آیا محتوا توانسته است اعتماد مخاطب را جلب کند یا نه. برای ارزیابی آن هم بازۀ زمانی باقی‌ماندن افراد در سایت، نرخ پرش یا خروج از صفحه، مرتبط‌بودن تصاویر محتوا و مواردی از این‌دست را بررسی می‌کند. 

 

۱۲. متاتایتل و متادیسکریپشن را به‌شکلی بنویسید که به کلیک کاربر ختم شوند

عنوان و توضیح کوتاهی را که از مطالب هر سایت در صفحۀ نتایج می‌بینید متاتایتل و متادیسکریپشن می‌گویند. این دو نقش مهمی در جذب مخاطب، ترغیب او به کلیک‌کردن و ورود به سایت شما دارند. 

دربارۀ اهمیت و سبک نوشتن عنوان در بخش مربوط به خود قبلاً توضیح داده شد. در متادیسکریپشن باید بگویید که در محتوا چه خبر است و بیننده را برای خواندن آن کنجکاو کنید. توصیه می‌شود توضیحات آن کوتاه و در حد 150 کلمه باشد و کلمۀ کلیدی اصلی خود را هم در آن بگنجانید.

متاتایتل-متادیسکرپشن

۱۳. محتوا برای دستگاه‌های هوشمند بهینه‌سازی شود

آموزش سئو محتوا به مطالبی که تا به اینجای مقاله گفته شدند، ختم نمی‌شود. بخشی از آن هم به عهدۀ تیم فنی است. یکی از پارامترهایی که آن‌ها باید بهبود ببخشند سرعت لود صفحه و تصاویر آن است. اگر بارگذاری به آهستگی انجام شود نرخ خروج از صفحه افزایش می‌یابد. کاربران صبر بالایی ندارند و می‌دانند که محتواهای دیگری در بیرون از آن منتظر خوشامدگویی به آن‌ها هستند.

یکی دیگر از این فاکتورها بهینه‌سازی سایت و محتوا برای موبایل‌ و تبلت است. اغلب مردم از این دستگاه‌های هوشمند استفاده می‌کنند. اگر فونت، ترتیب و تصاویر متن در این دستگاه‌ها به هم بریزد یا کلید CTA قابل کلیک نباشد، کاربران را از دست می‌دهید و با کاهش رتبۀ در سئو مواجه می‌شوید.

 

تا به اینجای مقاله با اصول سئو در محتوا آشنا شدیم؛ اما در این بین سؤالی مهم بی‌پاسخ ماند؛ تا چه حد مجازیم کلمات کلیدی اصلی و فرعی خود را در محتوا تکرار کنیم؟ 

 

آیا چگالی کلمات کلیدی در محتوا اهمیت دارد؟

بخش مهمی از فرایند سئو استفاده از کلمات کلیدی در محتوا است. این کلمات محتوای شما را برای موتورهای جست‌وجو توصیف می‌کنند. سپس آن‌ها تشخیص می‌دهند که کدام محتوا به عبارت مورد نظر کاربر مرتبط است و چه رتبه‌ای باید داشته باشد. 

اما این اصل به شما این مجوز را نمی‌دهد که متن خود را از این کلمات کلیدی پر کنید. موتورهای جست‌وجو با دیدن چگالی بالای کلمات کلیدی در یک مطلب آن را اسپم تلقی می‌کنند. آن‌ها رتبۀ چنین محتوایی را کاهش می‌دهند و حتی ممکن است تصمیم بگیرند در لیست نتایج آن را به هیچ‌عنوان نمایش ندهند.  

تاکنون هیچ شرکتی برای میزان مجاز تکرار و چگالی کلمات کلیدی عدد و رقمی اعلام نکرده‌ است. اما متخصصان سئو معتقدند که چگالی 1-2٪ (مثلاً به‌ازای هر ۱۰۰۰ کلمه، ۶ بار استفاده شود)، مقدار معقولی به نظر می‌رسد. با این حال، اگر با این مقدار هم تکرار کلمه به‌صورت طبیعی نباشد برای مخاطب مصنوعی و غیر واقعی به نظر می‌رسد و موتورهای جست‌وجو هم ممکن است برای آن امتیاز منفی در نظر بگیرند. 

 

با محتوای سئوشده، مخاطب را به خانهٔ خود دعوت کنید!

در این مقاله از اصول سئو محتوا صحبت کردیم. حال، می‌توانید با در نظر گرفتن آن‌ها محتوای سئوشده و باب میل موتورهای جست‌وجو تولید کنید و ترافیک ورودی خود را افزایش دهید. چیزی که نباید فراموش کنید این است که همیشه کاربر را در اولویت قرار دهید. دغدغۀ اصلی شما باید ارائۀ محتوایی باشد که کاربران بخواهند بخوانند. 

پیشنهاد می‌کنیم ابتدا متن خود را با این هدف بنویسید و سپس در بازبینی، آن را برای سئو بهینه‌ کنید. از اصول ذکرشده به‌عنوان یک چک‌لیست استفاده کنید. 

 

 

سوالات متداول

 

  • چرا متن پاراگراف ابتدایی بسیار مهم است؟ 

بسیاری از متخصصان سئو معتقدند که گوگل به پاراگراف ابتدایی محتوا، وزن و اهمیت بیشتری می‌دهد. چون در این قسمت نویسنده از درون‌مایۀ کلی محتوا و آن‌چه که فرد با خواندن آن متوجه می‌شود، صحبت می‌کند. گوگل هم دقیقاً می‌خواهد که یک تصویر کلی از مقاله به دست آورد و به همین دلیل روی این پاراگراف‌های ابتدایی تمرکز می‌کند. بنابراین استفاده از کلمهٔ کلیدی نیز بسیار مهم است تا گوگل به سمت درستی هدایت شود. 

 

  • آیا برای یک محتوای سئوشده، تنها باید به رعایت این اصول اکتفا کنیم؟ 

باید بگوییم که سئوی محتوا تنها به این ۱۳ اصول ختم نمی‌شوند. بخشی از سئوی محتوا مربوط به تیم فنی می‌شود که باید کارهایی از قبیل بهینه‌کردن سرعت لود صفحات و تصاویر و همین طور ریسپانسیو کردن آن برای موبایل و تبلت را انجام دهند.

 

  • طول محتوا برای سئو چقدر باید باشد؟

محتوا نباید خیلی بلند و خیلی کوتاه باشد؛ باید بدانید که زمانی محتوای شما برای گوگل ارزشمند است که مخاطب شما از آن رضایت داشته باشد و پاسخ سوالش را به‌طور کامل بدهد.

 

 

منابع: Content Optimization StrategyHow to Write Quality SEO Content SEO WritingA Guide to Creating Content for SEO

اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در whatsapp

مقالات مشابه