شرح وظایف کارشناس تولید محتوا + شرایط استخدام

وظایف کارشناس تولید محتوا چیست؟

آگاهی از وظایف کارشناس تولید محتوا برای هر کسی که می‌خواهد قدم در این راه بگذارد، کاملاً  ضروری است. محتوا عنصری مهم و حیاتی در کسب‌وکارهای اینترنتی به‌شمار می‌آید که معرفی محصولات و خدمات، بدون آن تقریبا غیرممکن است؛ اما یک کارشناس تولید محتوا دقیقا باید چه کارهایی انجام دهد؟

با توجه به اهمیت بازاریابی محتوا در دنیای امروز، شرکت‌های مختلف همواره تلاش می‌کنند کارشناسی حرفه‌ای در این زمینه استخدام کنند. اگر شما هم به کار در زمینهٔ محتوا علاقه دارید، ابتدا باید شناخت مناسبی از وظایف و مهارت‌های کارشناس تولید محتوا به دست‌ آورید و سپس یادگیری را شروع کنید.

شرح شغل کارشناس تولید محتوا، مهارت‌های مورد نیاز، شرایط استخدام در شرکت‌های مختلف و نحوهٔ تبدیل شدن به یک کارشناس خبره در این حوزه، موضوعاتی هستند که در این مقاله به آن‌ها می‌پردازیم.

کارشناس تولید محتوا کیست؟

کارشناس تولید محتوا مسئول ایجاد و مدیریت تمام محتوایی است که در وب‌سایت، شبکه‌های اجتماعی و سایر پلتفرم‌های دیجیتال نمایش داده می‌شود. محتواهای متنی مانند کپشن اینستاگرام و پست بلاگ، محتواهای بصری مانند ویدئوها و اینفوگرافیک‌ها و محتواهای صوتی مانند پادکست‌ها از جمله محتواهای مهمی هستند که توسط این افراد تولید می‌شوند.

توجه: همیشه یک قانون کلی برای تشکیل تیم محتوا وجود ندارد؛ یعنی در برخی شرکت‌ها، یک تیم محتوا وجود دارد و تولید محتوای شبکه‌های اجتماعی هم در کنار تولید محتوای سایت، به این تیم سپرده می‌شود. در برخی دیگر هم، یک تیم جداگانه برای سوشال مدیا وجود دارد و کارهای آن‌ها جدا از تیم تولید محتوای وب‌سایت است.

کارشناسان محتوا معمولاً، ارتباط نزدیکی با طراحان و توسعه‌دهندگان وب دارند تا مطمئن شوند محتوایشان جذاب نمایش داده می‌شود و با سیستم‌های مختلف سازگار است.

در برخی موارد، منابع لازم در اختیار این کارشناسان قرار داده می‌شود تا محتوا را براساس آن ایجاد کنند؛ اما گاهی اوقات، این افراد باید خودشان دنبال جمع‌آوری اطلاعات و تولید محتوایی منحصربه‌فرد باشند که روش دوم کمی دشوارتر است. به هر حال، یک فرد متخصص در این زمینه، باید به هر دو روش تسلط داشته باشد.

با این شرایط، اگر هنوز هم به حوزهٔ محتوا علاقه دارید و می‌خواهید به یک متخصص در این زمینه تبدیل شوید، بیایید با شرح وظایف کارشناس محتوا آشنا شوید:

کارشناس تولید محتوا چه وظایفی دارد؟

کارشناس‌های تولید محتوا دارای مسئولیت‌های متعددی هستند که می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • به‌روزرسانی وب‌سایت، انتشار محتواهای جدید، ویرایش محتوا و افزودن محصول جدید؛
  • بررسی و مقایسهٔ استراتژی‌های بازاریابی و تعیین بهترین آن‌ها برای جذب مشتریان جدید و افزایش فروش؛
  • ایجاد محتوای موردنیاز اعم از پست‌ وبلاگ، ویدیو، پادکست و اینفوگرافیک برای وب‌سایت، شبکه‌های اجتماعی و سایر رسانه‌های دیجیتال؛
  • تهیهٔ محتواهای یونیک و اورجینال بر اساس اصول سئو که برای مخاطبانِ هدف جذاب باشد؛
  • ویرایش و به‌روزرسانی محتوای موجود به‌منظور اطمینان از صحت دستور زبان،‌ اطلاعات ارائه‌شده  و جذاب‌بودن آن برای خواننده؛
  • برقراری ارتباط با سایر تیم‌ها برای پروموت کمپین‌های تبلیغاتی، طراحی لندینگ‌ها و صفحهٔ محصول؛
  • همکاری با طراحان و توسعه‌دهندگان وب برای ایجاد محتوای بصری مانند اینفوگرافیک و تصاویر متحرک؛
  • انجام‌دادن تحقیق برای یافتن ایده‌ها، شناسایی فرصت‌ها و محتواهای منحصر‌به‌فرد

بسته به شرکت و کارفرما، ممکن است وظایف کارشناس تولید محتوا تغییر کند. برای نمونه، یکی از آگهی‌های شغلی کسب‌وکارهای ایرانی را برای شما آورده‌ایم تا با فضای کسب‌وکارهای داخلی بیشتر آشنا شوید:

 

شرح وظایف کارشناس تولید محتوا در آگهی شغلی

اگر قصد دارید از این مهارتتان برای کسب‌ درآمد استفاده کنید، لازم است شرایط استخدام کارشناس محتوا در شرکت‌های مختلف را هم بدانید. در ادامه، شرایط لازم و انتظارات کارفرما را بررسی می‌کنیم.

شرایط استخدام کارشناس محتوا

معمولاً، شرکت‌ها و کسب‌وکارهای مختلف انتظارات متفاوتی از کارشناسان محتوا دارند و شرایط خاصی را برای جذب آن‌ها بررسی می‌کنند. برخی از شرایط استخدام کارشناس تولید محتوا شامل موارد زیر هستند:

۱. تحصیلات دانشگاهی

در استخدام یک متخصص محتوا، مهارت‌های لازم در این حوزه بیشتر از مدرک اهمیت دارند. به عبارت دیگر، اگر شرکتی ببیند یک فرد توانایی تولید محتوایی باکیفیت، مفید و جذاب را دارد، ممکن است اصلاً به مدرک او توجه نکند. البته این موضوع تا حد زیادی به نوع شرکت‌ها بستگی دارد و برای برخی دیگر، دارا بودن مدرک مرتبط الزامی است.

اگر مدرک دانشگاهی کارشناس محتوا با فعالیت شرکت استخدام‌کننده هم‌خوانی داشته باشد، شانس بیشتری خواهد داشت. برای مثال، دفاتر حقوقی بیشتر به‌دنبالِ استخدام فارغ‌التحصیلان این رشته هستند.

۲. گواهینامه‌ها

شرکت در دوره‌های مرتبط با حوزهٔ محتوا و دریافت گواهینامه آن می‌تواند در استخدام افراد تاثیر مثبت داشته باشد. اگرچه این گواهینامه‌ها معمولاً برای جذب متخصصین الزامی نیستند؛ اما اگر فردی وظایف کارشناس تولید محتوا را به‌خوبی بداند و در کنار آن، گواهینامه‌هایی معتبر هم ارائه دهد، توجه شرکت‌ را بیشتر جلب می‌کند.

۳. سابقه کار

بدون شک، فردی که بیشتر از پنج سال در زمینهٔ تولید محتوا کار کرده با کسی که به‌تازگی وارد این حوزه شده است، مهارت‌های یکسانی ندارند. فردی با سابقهٔ کار طولانی‌تر، مهارت‌ها و توانایی‌های بیشتر هم کسب کرده است. به همین خاطر، معمولاً شرکت‌های بزرگ و با‌اهمیت به‌دنبال افرادی هستند که سابقهٔ کاری بیشتری داشته باشند.

توجه داشته باشید که کار در حوزهٔ محتوا معمولاُ همراه با آموزش است؛ یعنی هم‌زمان با انجام کار برای یک شرکت، آموزش‌هایی را هم دریافت می‌کنید؛ چراکه پس از مدتی، دیگر همان مهارت‌های ساده قبلی برای پیشبرد کارتان کافی نخواهند بود. به این ترتیب، کارشناسان محتوا سعی می‌کنند در هنگام کار، آموزش‌های لازم را از افراد سطح بالاتر یا اینترنت و سایر روش‌های این‌چنینی دریافت کنند.

البته بسیاری از شرکت‌ها هم به سابقهٔ کار اهمیت زیادی نمی‌دهند و همین که با شرح وظایف کارشناس محتوا آشنا باشید، برایشان کفایت می‌کند. این‌گونه شرکت‌ها معمولاً اقدام به استخدام کارآموز محتوا می‌کنند و آموزش‌های لازم را به‌تدریج ارائه می‌دهند؛ بنابراین اگر سابقهٔ کار زیادی هم در این زمینه ندارید، لزومی به نگرانی برای استخدام وجود ندارد.

۴. نحوهٔ همکاری

شرکت‌ها و کسب‌وکارهای گوناگون به روش‌های مختلفی با کارشناسان محتوا همکاری می‌کنند. این موضوع سبب‌ شده است یک کارشناس محتوا تنوع بالایی از نظر شرایط کار داشته باشد و بتواند در شرایط دلخواهش به تولید محتوا مشغول شود. در حال حاضر، نحوهٔ همکاری شرکت‌ها با متخصصین تولید محتوا به شرح ذیل است:

حضوری

در این روش، متخصص تولید محتوا باید به‌صورت حضوری در شرکت حاضر شود و فعالیت‌های خود را انجام دهد. همکاری حضوری به‌عنوان روش کارمندی هم شناخته می‌شود و معمولاً دارای ساعت کاری مشخصی در هر روز، هر هفته و هر ماه است. حقوق هم در این شرایط به‌شکل ثابت است.

دورکاری

در برخی موارد، کارشناسان تولید محتوا به‌ صورت دورکاری وظایف خود را انجام می‌دهند. در این شرایط، دیگر نیاز نیست آن‌ها در شرکت حضور داشته باشند و وظایف خود را در خانه یا محلی به‌غیر از شرکت انجام می‌دهند. چنین شرایطی برای کارشناسان محتوا بسیار مناسب است؛ چراکه آن‌ها اغلب اوقات به فضایی آرام برای انجام وظایف نیاز دارند. حقوق در این شرایط هم مانند حضوری به‌صورت یک رقم ثابت در ماه است.

پروژه‌ای

روش بعدی همکاری تولیدکنندگان محتوا با شرکت‌ها، روش پروژه‌ای است. به این ترتیب که کارشناس و شرکت برای انجام پروژه‌ای با قیمت و بازهٔ زمانی مشخص به توافق می‌رسند؛ از این رو، کارشناس باید در بازه‌ٔ زمانی تعیین‌شده پروژه را به اتمام برساند و تحویل دهد.

۵. حقوق

حقوق از دیگر شرایط استخدام است که تا حد زیادی به شرح شغل کارشناس تولید محتوا در هر شرکت بستگی دارد. به عبارت دیگر، هرقدر وظایف متخصص محتوا بیشتر و حساس‌تر باشد، حقوق بیشتری هم برای فرد در نظر گرفته می‌شود. از طرف دیگر، نوع همکاری هم تاثیر زیادی در تعیین میزان حقوق کارشناس تولید محتوا دارد.

برای مثال، یک آگهی کارشناس تولید محتوا به‌صورت حضوری و تمام‌وقت را برایتان آورده‌ایم. این شرکت در ازای کار از روزهای شنبه تا چهارشنبه، بین ۸ تا ۱۰ میلیون تومان به کارشناس محتوا پرداخت می‌کند. علاوه بر آن، مزایای دیگری هم در اختیار این فرد قرار می‌دهد که برخی از آن‌ها در آگهی بیان شده‌اند.

 

حقوق کارشناس تولید محتوا

 

کارشناس تولید محتوا چه مهارت‌هایی باید داشته باشد؟

دقت داشته باشید که تنها شناخت وظایف کارشناس تولید محتوا برای تبدیل‌شدن به یک متخصص در این زمینه کافی نیست؛ بلکه باید بدانید یک کارشناس حرفه‌ای به چه مهارت‌هایی نیاز دارد و سعی کنید آن‌ها را به دست‌ آورید.

بهترین راه برای آشنایی با مهارت‌های کارشناس محتوا، بررسی آگهی‌های شغلی است؛ به همین خاطر ما در این بخش، سعی می‌کنیم به برخی از آن‌ها طبق چیزی که در آگهی‌های شغلی در ایران و جهان آماده است، اشاره کنیم. بدیهی است که قرار نیست هر کارشناس محتوا تمام این مهارت‌ها را داشته باشد. هرقدر توانایی‌های شما بیشتر باشد، شانس بیشتری برای استخدام و دریافت حقوق بیشتر خواهید داشت.

۱. نوشتن

برخورداری از مهارت نوشتاری قوی برای متخصصین تولید محتوا بسیار حائز اهمیت است؛ چراکه این افراد باید محتواهای متنی گوناگونی از جمله پست‌های وبلاگ، پست‌‌های شبکه‌های اجتماعی و ایمیل‌ها را بنویسند. یک کارشناس محتوای ماهر، باید با سبک‌ها و لحن‌های مختلف نویسندگی آشنایی داشته باشد تا بتواند جذاب‌ترین محتوا را برای مخاطب هدف خود ایجاد کند.

۲. توانایی ویرایش

یک کارشناس محتوا، همیشه آثار جدید خلق نمی‌کند، بلکه گاهی اوقات، باید محتواهای قبلی خود را بررسی و ویرایش کند. اطمینان از نبود اشتباهات گرامری و املایی، اطمینان از یکنواخت‌بودن لحن و قالب‌بندی صحیح از جمله دلایل مهم ویرایش انواع محتوا محسوب می‌شوند. البته گاهی اوقات هم ویرایش به‌منظور بهبود محتوا، به‌روزرسانی و افزودن اطلاعاتی جدید انجام می‌گیرد.

۳. تحقیق و جست‌وجو

کسانی که وظیفه تولید محتوا را در یک شرکت بر عهده دارند، باید در‌بارهٔ موضوعات مدِنظر به‌خوبی تحقیق کنند. آن‌ها باید بدانند که مخاطبشان به چه حوزه‌های علاقه‌مند است. این‌گونه می‌توانند تمرکز خود را روی این موضوعات قرار دهند تا محتوایشان برای کاربر جذابیت بیشتری داشته باشد.

از طرف دیگر، محتوا باید باکیفیت، دقیق و معتبر باشد. در صورتی که کارشناس محتوا هرگونه اطلاعاتی را بدون منبع موثق ارائه دهد، اعتماد کاربران به این شرکت و برند از بین خواهد رفت. به‌خصوص اگر مخاطبان متوجه شوند که این اطلاعات اشتباه بوده است. به همین خاطر، توانایی تحقیق، جست‌وجو و مصاحبه یکی از مهارت‌های اصلی در شرح شغل کارشناس تولید محتوا به‌شمار می‌آید.

۴. بازاریابی شبکه‌های اجتماعی

این نوع بازاریابی، فرآیند تولید و انتشار محتوا در شبکه‌های اجتماعی است. کارشناسان تولید محتوا، عموماً دارای سابقهٔ کار در حوزه بازاریابی شبکه‌های اجتماعی هستند و با مهم‌ترین شبکه‌های اجتماعی مهم از جمله فیس‌بوک، توییتر، اینستاگرام و یوتیوب آشنایی دارند.

۵. تصویربرداری و فیلمبرداری

افرادی که در زمینهٔ تولید محتوا در شبکه‌های اجتماعی فعالیت دارند، معمولاً باید بتوانند انواع محتوا از جمله ویدیو و تصاویر را هم خودشان ایجاد کنند. به همین دلیل، باید نحوهٔ کار با دوربین عکاسی و فیلمبرداری را بلد باشید؛ همچنین، باید شناخت مناسبی از برنامه‌های ویرایش این نوع محتوا داشته باشید تا بتوانید محتوای گرافیکی‌تان را همان طور که می‌خواهید، آماده کنید.

۶. ابزارها و نرم‌افزارها

کارشناس‌های محتوا باید بداند چگونه از نرم‌افزارهای مورد‌نیاز برای تولید محتوا استفاده کند. از ابزارها و نرم‌افزارهای مهم، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ورد یا گوگل داک برای تهیهٔ محتوا
  • فتوشاپ و ادوبی پریمیر پرو برای ایجاد و ویرایش تصاویر و ویدئوها
  • گوگل آنالیتیکس و سرچ کنسول برای تجیزیه‌وتحلیل عملکرد محتواها
  • ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی برای یافتن ایده‌ها و موضوع‌ها

 

۷. اصول سئو

شما باید به‌عنوان یک کارشناس محتوا با اصول سئو آشنا باشید؛ چراکه از شما انتظار دارند محتوایی ارائه کنید که نه‌تنها نیاز مخاطب را پاسخ دهد، بلکه باب میل موتورهای جست‌وجو مانند گوگل باشد. به همین خاطر، شما باید با مسائلی مانند تراکم کلمه کلیدی، عنوان‌های جذاب، عکس‌های مرتبط، طول هر پاراگراف و لینک‌دهی آشنا باشید.

چگونه کارشناس تولید محتوا شویم؟

تبدیل‌شدن به یک کارشناس محتوا راهی عالی برای رسیدن به درآمدی مناسب و ورود به حوزهٔ بازاریابی دیجیتال است؛ چون اغلب کسب‌وکارها امروزه سعی می‌کنند با کمک بازاریابی محتوایی به اهداف خود دست پیدا کنند. با این حال، حتماً شما هم مانند سایر علاقه‌مندان این سؤال را از خودتان پرسیده‌اید:

چگونه می‌توانم کارشناس تولید محتوا شوم؟

همان طور که گفتیم، برای تبدیل‌شدن به کارشناس محتوا باید مهارت‌هایی را کسب کنید که یکی از آن‌ها، مهارت‌ نوشتاری است؛ همچنین باید نحوهٔ ایجاد محتوای جذاب و سئوشده برای مخاطبین هدف را بدانید و با آخرین تکنیک‌های بازاریابی آشنا باشید. با توجه به اینکه  افراد زیادی تمایل دارند به این حرفه وارد شوند، بیایید در ادامه، یک مسیر ساده و کلی را با هم بررسی کنیم:

۱. کسب‌ مهارت‌های لازم

تعدادی از مهارت‌های مهم و موردنیاز در این زمینه را برایتان توضیح دادیم؛ بنابراین می‌توانید با استفاده از روش‌های گوناگون، برای کسب این مهارت‌ها تلاش کنید. مطالعهٔ پست‌های وبلاگ موجود در سایت‌های معتبر خارجی، کتاب‌های الکترونیکی و مقالات برخی از راه‌های رایج برای به‌دست‌آوردن مهارت‌های لازم در این زمینه است.

۲. به‌کارگیری مهارت‌ها در عمل

هنگامی که شناخت مناسبی از وظایف کارشناس تولید محتوا و مهارت‌های موردنیاز در این زمینه به دست‌ آوردید، وقت آن می‌رسد که آن‌ها را در عمل به کار گیرید. برای این کار ،می‌توانید یک وبلاگ ایجاد کنید و در آن بنویسید. شرکت‌ در دوره‌های کارآموزی هم گزینهٔ مناسب دیگری برای انجام تمرین‌های عملی تولید محتوا محسوب می‌شود.

۳. شرکت‌ در دوره‌های دیجیتال مارکتینگ

با شرکت در دوره‌های حرفه‌ای دیجیتال مارکتینگ، می‌توانید تولید محتوا را هم به‌عنوان یکی از شاخه‌های مهم آن یاد بگیرید. مزیت اصلی این دوره‌ها، دریافت آموزش‌های تئوری به همراه تمرین‌های عملی است. حال اینکه امکان پرسش و پاسخ و رفع ابهامات هم برایتان وجود دارد. دورهٔ دیجیتال مارکتینگ نووا یک راه مناسب برای یادگیری کاربردی تکنیک‌ها و مهارت‌های تولید محتوا محسوب می‌شود.

 

دوره دیجیتال مارکتینگ نووا

 

جمع‌بندی

این روزها، بسیاری از کسب‌وکارها به‌صورت اینترنتی فعالیت دارند و برای معرفی محصول یا خدمت خود از محتواهای مختلف استفاده می‌کنند. به همین دلیل، تولید محتوا به یکی از با تقاضای بالا تبدیل شده است. این یک فرصت عالی برای ورود به دنیای بزرگ دیجیتال مارکتینگ است.

اگر شما هم به فعالیت در این حوزه علاقه دارید، ابتدا باید با وظایف کارشناس تولید محتوا آشنا شوید و سپس مهارت‌های لازم را فرا بگیرید. برخی از وظایف مهم و مهارت‌های موردنیاز برای کار در این حوزه  را در این مقاله بیان کردیم؛ بنابراین می‌توانید از همین الان شروع کنید! اگر سؤالی هم در این زمینه دارید، در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.

سوالات متداول

  • ۴ مهارت اصلی کارشناس تولید محتوا چیست؟

توانایی تحقیق و جست‌وجو، مهارت نگارش، توانایی ویرایش و آشنایی با اصول سئو

  • آیا کارشناسان محتوا به مدرک دانشگاهی نیاز دارند؟

در ایران، مهارت‌های کارشناس محتوا، سابقه و نمونه کار او بیشتر از تحصیلات دانشگاهی اهمیت دارند. اگر کارفرما ببیند یک فرد توانایی لازم را دارد، ممکن است اصلاً به مدرک او توجه نکند.

منبع:

 climbtheladder

 

اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در whatsapp

مقالات مشابه