۷ تفاوت کپی رایتر با کارشناس تولید محتوا

فرق کپی رایتر با کارشناس تولید محتوا چیست؟

اغلب صاحبان کسب‌وکار به فرق کپی رایتر با کارشناس تولید محتوا توجه نمی‌کنند. آن‌ها انتظار دارند کارشناس تولید محتوا بتواند نه‌تنها پست‌های بلاگ را آماده کند، بلکه کپی‌های موردنیازشان را هم بنویسد. اینجا همان جایی است که کپی برای کسب‌وکار نمی‌فروشد!

شاید شما بتوانید فردی را پیدا کنید که بتواند وظایف هر ۲ شغل را انجام دهد؛ ولی در بیشتر موارد، چنین اشتباهی باعث می‌شود که به هدف اصلی خود نرسید. دلیل آن هم مشخص است:

هر کسی را بهر کاری ساختند!

از طرفی، ممکن است بخواهید از طریق تولید محتوا یا کپی رایتینگ درآمد کسب کنید. در این شرایط هم باید بدانید کسب‌وکارها از شما چه انتظاری دارند.

به همین خاطر، با ما تا انتهای مقاله همراه باشید تا به تفاوت‌های میان کپی رایتر و کارشناس تولید محتوا پی ببرید و آگاهانه تصمیم بگیرید.

کپی رایتر کیست؟

اگر بخواهیم کپی رایتر را به‌ ساده‌ترین شکل ممکن تعریف کنیم، باید بگوییم:

فردی است که با کمک دانش و مهارت خود در زمینهٔ بازاریابی، متنی را آماده می‌کند که به افزایش تاثیرگذاری فعالیت‌های بازاریابی و فروش بیشتر منجر می‌شود که به آن متن، کپی گفته می‌شود.

کپی رایتینگ فرایند ایجاد متن کوتاه و جذاب برای تبلیغات و بازاریابی یک شرکت یا کسب‌وکار خاص است. هدف از انجام این کار هم ترغیب مخاطب به انجام اقدامی خاص مانند خرید کالا، عضوشدن در خبرنامه‌، پرکردن فرم و سایر موارد این چنینی است.

تمام فکر و ذکر کپی رایتر ترغیب مخاطبِ هدف به انجام عمل موردنظر کسب‌وکار است. به همین دلیل است که سعی می‌کند محتوای خود را تا حد امکان جذاب و وسوسه‌کننده بنویسد. نه آموزشی پشت متن تبلیغ است و نه کپی‌ رایتر به‌دنبالِ درس‌دادن به مشتری است. شاید بتوان گفت که این مسئله مهم‌ترین تفاوت کپی رایتر با کارشناس تولید محتوا است.

کپی رایتینگ دارای انواع گوناگونی است که هر کسب‌وکار بسته به شرایط خود و مشتریان، می‌تواند از نوع مناسب استفاده کند. برخی از نمونه‌های رایج آن، عبارت‌اند از:

  • بروشورها
  • تابلوهای تبلیغاتی
  • کمپین های ایمیلی
  • صفحات فرود
  • تبلیغات مجلات
  • بیانیه‌های مطبوعاتی
  • سناریوهای ویدئوهای تبلیغاتی
  • ایمیل‌های فروش
  • پست‌های تبلیغاتی شبکه‌های اجتماعی
  •  شعار تبلیغاتی

بیایید یک نگاه کلی به وظایف کپی رایتر بیندازیم تا بدانید از چه کسی چه انتظاری داشته باشید:

شرح وظایف کپی رایتر

وظیفهٔ اصلی کپی رایتر، تولید محتوایی جذاب برای ترغیب مشتریان به انجام کاری است که شرکت می‌خواهد؛ اما این عمل، خود با روش‌های مختلفی انجام می‌گیرد که به‌صورت مستقیم به اهداف کسب‌وکار بستگی دارد.

هرقدر فعالیت شرکت‌ گسترده‌تر باشد، به استفاده از تعداد بیشتری از این روش‌ها نیاز دارد و معمولاً حقوق کپی رایتر هم افزایش می‌یابد. به هر حال، برخی وظایف شغلی رایج یک کپی رایتر شامل موارد زیر است:

  • نوشتن کپی مناسب برای پیروی از صدا و سبک برند
  • افزایش اثربخشی تبلیغات
  • همکاری با بخش روابط عمومی و سایر متخصصان در پروژه‌های بازاریابی
  • ویرایش نسخه‌های کپی برای اطمینان از صحت اطلاعات
  • ارتباط با مخاطبان و مشتریان برای درک نیازها و کشف محتوای مؤثر بر آن‌ها

 

شرح وظایف کپی رایتر

 

تا اینجای کار، ما با وظایف و نقش کپی رایتر در کسب‌وکارها آشنا شدیم. قبل از اینکه به تفاوت‌های میان کپی رایتر و کارشناس تولید محتوا بپردازیم، اجازه دهید وظایف کارشناس تولید محتوا هم با شما در میان بگذاریم.

به چه کسی کارشناس تولید محتوا گفته می‌شود؟

برای اینکه بدانید کارشناس تولید محتوا کیست، کافی است با مفهوم ایجاد محتوا آشنا شوید. تولید محتوا به‌معنای ایجاد مطلب نوشتاری برای مطلع‌کردن خواننده از یک موضوع خاص، آموزش یک مفهوم یا موارد این چنینی است.

در واقع، فرق کپی رایتر با کارشناس تولید محتوا همین است که یک کارشناس تولید محتوا بیشتر از آنکه قصد ترغیب مخاطب به انجام کاری را داشته باشد، می‌خواهد چیزی را به او آموزش دهد یا اطلاع‌رسانی کند.

البته کارشناسان تولید محتوا در کنار ارائهٔ اطلاعات، تلاش می‌کنند با رعایت اصول سئو، ترافیک وب‌سایت را هم افزایش دهند؛ همچنین با ایجاد محتوای مرتبط، تعامل بیشتری با مشتریان برقرار کند.

این افراد اغلب محتواهای تخصصی را برای وب‌سایت و شبکه‌های اجتماعی تولید می‌کنند. برای انجام این کار هم به تحقیقات در موضوعات مختلف نیاز دارند تا بتوانند اطلاعاتی معتبر ارائه دهند. برخی اشکال رایج تولید محتوا، عبارت‌اند از:

  • پست‌های وبلاگ‌
  • کتاب‌های الکترونیکی
  • خبرنامه‌های ایمیلی
  • راهنماها
  • مجلات
  • مقالات
  • صفحات وب

شرح وظایف کارشناس تولید محتوا

کارشناسان تولید محتوا هم مانند کپی رایترها یک سری وظایف مشخص دارند که بررسی این موارد یک دید مناسب از تفاوت کپی رایتر با کارشناس تولید محتوا برایتان ایجاد می‌کند.

البته شرح وظایف کارشناس تولید محتوا برای تمام شرکت‌ها یکسان نیست. درآمد تولید محتوا در ایران هم تا حد زیادی به همین موضوع بستگی دارد. برخی وظایف شغلی رایج کارشناس تولید محتوا، عبارت‌اند از:

  • انجام تحقیقات و به‌دست‌آوردن اطلاعات معتبر برای ایجاد محتوا
  • ویرایش و تصحیح محتوا به‌منظور بهبود خوانایی
  • تحقیق دربارهٔ کلمات کلیدی و به‌کارگیری اصول سئو برای بهبود ترافیک وب‌سایت
  • انتخاب عناوین جذاب و مرتبط با پست‌های بلاگ برای جذب خوانندگان
  • تکمیل پروژه‌ها در مهلت تعیین‌شده

 

شرح وظایف کارشناس تولید محتوا

 

اکنون که شناخت مناسبی از نقش‌های کارشناس تولید محتوا و کپی رایتر به دست آورده‌اید و شرح وظایف هر کدام را می‌دانید، وقت آن شده است که به تفاوت‌های آن‌ها با یکدیگر بپردازیم.

فرق کپی رایتر با کارشناس تولید محتوا در چیست؟

کارشناسان تولید محتوا و کپی رایترها در برخی زمینه‌ها هم‌پوشانی دارند؛ اما بسیاری از وظایف آن‌ها با هم فرق دارد. در این بخش، ۷ تفاوت کپی رایتر با کارشناس تولید محتوا را بیان می‌کنیم تا درک صحیحی از این مشاغل و وظایفشان به دست آورید:

۱. یک کپی رایتر می‌فروشد؛ کارشناس محتوا اطلاع می‌دهد

یک کپی رایتر سعی می‌کند مخاطبان را متقاعد می‌کند و محصولات و خدماتتان را به‌ آن‌ها بفروشد؛ در حالی که یک کارشناس تولید محتوا تلاش می‌کند موضوعات خاصی را به خوانندگان اطلاع رسانی کند، مفاهیمی را به آن‌ها آموزش یا محتوایی سرگرم‌کننده در اختیارشان قرار دهد.

سونیا سیمون (Sonia Simone) موسس Copyblogger Media دراین‌باره می‌گوید:

کپی چیزی است که ما برای فروش استفاده می‌کنیم. در واقع، هدف آن متقاعدکردن مشتریان است؛ اما تولید محتوا همهٔ کارهای دیگر را انجام می‌دهد. مخاطبان را جذب، توجه آن‌ها را به‌صورت مدام جلب می‌کند، توانایی شما و برندتان در حل مشکلاتشان را نشان می‌دهد و راه‌ را برای خرید نهایی آن‌ها هموار می‌سازد.

۲. کپی رایترها احساس فوریت ایجاد می‌کنند و مشتری را به پاسخ‌ احساسی وا می‌دارند

دومین فرق کپی رایتر با کارشناس تولید محتوا در ایجاد فوریت است. کپی رایترها از مردم می‌خواهند هرچه سریع‌تر برای انجام کاری اقدام کنند.

برای مثال، محصولی را بخرند، خدمتی دریافت کنند، در یک خبرنامه ثبت‌نام یا چیزی را دانلود کنند. برای انجام این کارها هم ممکن است به راه‌های تشویقی مانند تخفیف در ارائه خدمات یا محصولات تکیه کنند.

نیک وولنی، مدیر محتوا در Super Connector Media توضیح می‌دهد:

برای برنده‌شدن در فروش، نه‌تنها باید به سؤال «چرا این؟»، بلکه باید به سؤال «چرا الان؟» هم پاسخ دهید.

کپی رایترها فوریت و کمبود را به‌عنوان یک تیتر درج می‌کنند تا اقدام سریع مخاطبان را به‌دنبال داشته باشد. در واقع، آن‌ها علاوه بر اینکه خرید یک محصول یا خدمت را پیشنهاد می‌دهند، دلایلی می‌آورند که مشتری به انجام این کار در سریع‌ترین زمان ممکن ترغیب شود.

برعکس، کارشناسان تولید محتوا به فکر جذب سریع مخاطب نیستند، بلکه آن‌ها می‌خواهند مخاطب را درگیر کنند،‌ به نیازهایش پاسخ دهند و اعتماد ایجاد کنند. به عبارت دیگر، برند یا شرکت را به‌عنوان یک منبع قابل‌اعتماد برای دریافت اطلاعات یا پاسخ به نیازهای مخاطب، معرفی کنند.

۳. کارشناسان تولید محتوا زمینه را برای فروش در آینده فراهم می‌کنند

کارشناس تولید محتوا مانند کپی رایتر نقشی در فروش مستقیم و سریع یک محصول یا خدمت ندارد؛ اما به این مسئله در ایجاد محتوایش توجه می‌کند. به عبارت دیگر، فروش نتیجهٔ غیرمستقیم تولید محتوای ارزشمند است؛ این‌گونه که اعتماد مخاطبان را جلب و مشتریان بالقوه را به مشتری تبدیل می‌کند. این یک تفاوت کپی رایتر با کارشناس تولید محتوا است که شاید کمتر موردتوجه قرار بگیرد.

الکس ترنبول، مدیرعامل و بنیان‌گذار Groove در این رابطه می‌گوید:

اعتماد محرکی بزرگ برای خرید در هر صنعتی است. برای Groove، وبلاگ‌نویسی یک راه واقعاً مؤثر به‌منظور ایجاد اعتماد بود. قبل از اینکه چیزی دیگری برای نشان‌دادن داشته باشیم. حضور آنلاین ما به‌شدت تحت‌تاثیر موفقیت وبلاگ قرار گرفته است و باعث ارجاع‌ها و ثبت‌نام‌های مشتریانی شده است که در غیر این صورت، ممکن بود هرگز نام Groove را نشوند.

۴. کارشناسان محتوا معمولاً روی سئو متمرکز هستند

در بیشتر موارد، کارشناسان تولید محتوا به‌منظور بهبود و افزایش ترافیک وب‌سایت‌ها استخدام می‌شوند؛ چراکه معمولاً این افراد در نوشتن محتوای سئوشده عالی هستند و به‌خوبی می‌دانند چه محتوایی می‌تواند رتبه بگیرد.

به این ترتیب، به شما کمک می‌کنند موضوعاتی را برای تولید محتوا انتخاب کنید که نه‌تنها با اهداف کسب‌وکارتان مطابقت داشته باشند، بلکه به افزایش ترافیک ارگانیک هم منجر شوند.

زمانی که قصد دارید یک کارشناس تولید محتوا را استخدام کنید، فهمیدن اینکه چقدر در سئو مهارت دارد، ممکن است کمی‌ دشوار باشد؛ اما بهترین راهکار، درخواست نمونه کار جدید در موضوعات پیشنهادی است. از طرف دیگر، در صورتی که قبلا برای یک کلمه کلیدی یا عبارت خاص محتوایی را بهینه‌سازی کرده و به رتبه‌های برتر رسانده باشد، به احتمال زیاد می‌تواند این کار را برای شما هم انجام دهد.

۵. کپی رایتر در فرم کوتاه می‌نویسد؛ کارشناس تولید محتوا عاشق نوشتن متن‌های بلند است

یک فرق کپی رایتر با کارشناس تولید محتوا که کاملاً واضح است، مقیاس و اندازهٔ محتوایی است که ایجاد می‌کنند. معمولاً کپی‌ رایترها در فرم کوتاه می‌نویسند؛ اما در عین حال مفاهیم زیادی از جمله اهمیت و فوریت را با آن منتقل می‌کنند.

این در حالی است که کارشناسان تولید محتوا عموماً متن‌های بلند و طولانی را می‌نویسند. آن‌ها دوست دارند موضوع را برای مخاطب خود کامل توضیح دهند و از تمام زوایا به موضوع نگاه کنند تا مخاطب دست‌خالی برنگردد.

 

نمونه پست بلاگ

 

۶. کارشناسان تولید محتوا به استراتژی‌ بلندمدت کمک می‌کنند

در صورتی که یک کپی رایتر خوب تبلیغ بنویسد، به‌سرعت متوجه آن می‌شوید. معیارهایی مانند نرخ کلیک و نرخ بازشدن برای درک این موضوع به شما کمک می‌کنند. برعکس، اندازه‌گیری عملکرد کارشناس تولید محتوا در کوتاه‌مدت خیلی ساده نیست؛‌ چراکه استراتژی‌های محتوای خوب مانند سئوی کلاه سفید، زمان می‌برد تا نتیجه دهند.

این هم یکی دیگر از تفاوت‌های کپی رایتر با کارشناس تولید محتوا است که باید در ارزیابی عملکردشان موردتوجه قرار گیرد.

البته همان طور که محتوای تولیدشده برای نتیجه‌دادن به زمان بیشتری نیاز دارد، از ماندگاری طولانی‌تری هم برخوردار است؛ بنابراین می‌توانند مشکلات مشتریان را تا سال‌ها حل کند. با این حال، این مسئله به میزان تلاش شما برای حفظ و نگهداری محتواهای قدیمی بستگی دارد.

۷. جذب ترافیک ارگانیک برعهدهٔ کارشناس تولید محتوا و تبدیل کار کپی رایتر است

این فرق کپی رایتر با کارشناس تولید محتوا، تفاوت‌های آن‌ها را به‌صورت یک نکتهٔ کلی بیان می‌کند. کارشناسان تولید محتوا ترافیک ارگانیک را هدایت و کپی رایترها این ترافیک را به لید یا فروش تبدیل می‌کنند.

در واقع، هرکدام در انجام وظیفهٔ خود بهترین هستند و یکی نمی‌تواند کار دیگری را انجام دهد. ممکن است گاهی اوقات هم‌پوشانی داشته باشند؛ اما این هم‌پوشانی به‌ندرت ۱۰۰ درصد خواهد بود.

تفاوت‌های اصلی کپی رایتر با کارشناس تولید محتوا را بیان کردیم؛ بنابراین اکنون شناخت مناسبی از این مشاغل و وظایفی که برعهده دارند، کسب کرده‌اید. در پایان، فرق بازاریابی محتوا و کپی رایتینگ را هم که اغلب برای کاربران مبهم است، بیان خواهیم کرد.

تفاوت بازاریابی محتوا و کپی رایتینگ

بازاریابی محتوا به ایجاد محتواهای قابل اشتراک‌گذاری اعم از ویدئو، وبلاگ، کتاب‌های الکترونیکی، پادکست، مجلات و موارد این‌چنینی دیگر می‌پردازد. هدف این نوع بازاریابی هم افزایش آگاهی از برند، ایجاد اعتماد بین مخاطبان، جذب مشتریان جدید، تعامل با آن‌ها و در نهایت، افزایش فروش است.

در واقع، شرکت‌ها و کسب‌وکارهای مختلف تلاش می‌کنند محتوایی ارزشمند، مفید و سرگرم‌کننده در اختیار کاربران قرار دهند تا اعتماد آن‌ها را جلب کنند و در درازمدت، آن‌ها را به مشتری تبدیل کنند.

بازاریابی محتوایی مانند یک تبلیغ صریح به‌ نظر نمی‌رسد. به همین خاطر، مخاطبان تصور می‌کنند شما بدون هیچ چشمداشتی، برای رفع مشکلات به آن‌ها کمک می‌کنید؛ در حالی که کپی رایتینگ شکل بسیار مستقیم‌تری از بازاریابی است. همان طور که اشاره کردیم، کپی رایتینگ نوشتن متنی کوتاه، مختصر و معمولاُ یک‌طرفه است که مخاطب هدف را به انجام کاری ترغیب می‌کند.

بازاریابی محتوایی و کپی رایتینگ با هم تفاوت دارند؛ ولی نباید از هم جدا شوند. اجازه دهید این‌گونه بیان کنیم که شما به تخصص کپی‌رایتینگ در بازاریابی محتوایی نیاز دارید که دیده شوید.

بازاریابی محتوایی به ما کمک می‌کند مشتریان راغب را به مشتری تبدیل کنیم؛ ولی به این شرط که محتوا توجه مخاطبِ هدف را جلب کند و خوانده شود.

به همین دلیل است که شما باید با اصول تبلیغ‌نویسی آشنا باشید تا بتوانید کال‌تواکشن و عنوان‌ جذاب بنویسید که نه‌تنها توجه مخاطب را جلب کنید، بلکه او را به انجام کاری وادار کنید.

فرض کنید مخاطب قرار است فرمی را پر کند یا روی لینکی کلیک کند. آیا بدون نوشتن یک کپی خوب، می‌توانید او را به انجام این عمل ترغیب کنید؟ خیر! در چنین شرایطی، مخاطبِ هدف شما سایت را ترک می‌کند و در نهایت، ممکن است باعث کاهش رتبهٔ خود هم شوید.

حال که فرق کپی رایتر با کارشناس تولید محتوا را می‌دانید، می‌توانید به‌طور مؤثر از مهارت‌های آن‌ها بهره ببرید. در انتها هم بیایید ببینیم باید چه زمانی به فکر تولید محتوا باشیم و در چه شرایطی، به سراغ کپی رایتینگ برویم:

از کپی رایتینگ و تولید محتوا در چه مواقعی استفاده کنیم؟

از محتوا در مواقع زیر استفاده کنید:

  • آموزش یک موضوع خاص
  • انتقال اطلاعات به مخاطبان
  • ایجاد اعتماد و وفاداری برای فروش‌‌های آینده
  • تمرکز بر سئو و ایجاد ترافیک وب‌سایت

در شرایط زیر هم به فکر کپی رایتینگ باشید:

  • فروش یک محصول یا خدمت به مصرف‌کنندگان
  • ایجاد حس فوریت و عجله
  • تشویق کاربران به انجام یک کار خاص
  • تبدیل ترافیک به لید (مشتری راغب) یا فروش

از هر کسی در جای درست استفاده کنید!

در سال‌های اخیر، کپی رایتر و کارشناس تولید محتوا به ۲ شغل جذاب تبدیل شده‌اند؛ ولی صاحبان مشاغل اغلب اوقات، آن‌ها را با هم اشتباه می‌گیرند. اگر می‌خواهید از آن‌ها در جای درست استفاده کنید، بهتر است مراقب تفاوت‌های آن‌ها با یکدیگر باشید.

از طرفی، اگر قرار است وارد بازار کار شوید، شرح وظایف و نقش هرکدام را مرور کنید تا بدانید برای چه کاری ساخته شده‌اید.

آیا دربارهٔ فرق کپی رایتر با کارشناس تولید محتوا یا وظایف هرکدام سؤالی دارید؟ آن را در بخش کامنت‌ها با ما در میان بگذارید تا به‌سرعت به شما پاسخ دهیم.

 

سؤالات متداول

  • چه زمانی به کپی رایتر نیاز داریم؟

در مواقعی که قرار است محصول یا خدمتی را بفروشیم، حس فوریت و عجله ایجاد کنیم، کاربران را به انجام عمل مشخصی دعوت کنیم یا ترافیک را به لید تبدیل کنیم.

  • در چه مواقعی به کارشناس تولید محتوا نیاز داریم؟

برای آموزش مشتریان، ارائهٔ اطلاعات ارزشمند، ایجاد اعتماد و افزایش وفاداری مشتریان و جلب ترافیک وب‌سایت، از کارشناس تولید محتوا کمک می‌گیریم.

 

منابع:

forbes | indeed | outliercreative | brandpoint

 

اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در whatsapp

مقالات مشابه