درآمد و آینده دیجیتال مارکتینگ

‌به‌لطف گسترش نفوذ اینترنت و افزایش استفاده از رایانه‌های شخصی و تلفن همراه، بعید است تا به حال اصطلاح دیجیتال مارکتینگ را نشنیده باشید. همچنین بدون شک تا به حال با بسیاری از نمونه‌های وبسایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی مواجه شده‌اید. همین نشان می‌دهد که در دنیای هوشمند امروز، ما در شرایطی قرار گرفته‌ایم که نمی‌توانیم انتخاب کنیم که با بازاریابی دیجیتال، برخورد نداشته باشیم. برای مثال در طی همین سال‌های اخیر و با همه‌گیری کووید 19، بسیاری از ما فهمیدیم که باید به حضور بازاریابی دیجیتال به زندگی خودمان خوشامد بگوییم. اینجا بود که متوجه شدیم نه‌تنها می‌توانیم زمان و هزینه‌های زندگی را از طریق خدمات این حوزه بهینه کنیم بلکه اصلا برای حفظ سلامتی به آن نیاز داریم.

اما «دیجیتال مارکتینگ» چیست؟ دیجیتال مارکتینگ به تمام فعالیت‌های آنلاین و اینترنتی گفته می‌شود که از طریق آنها محصولات یا خدمات یک برند، کسب‌وکار یا سازمان به مخاطبان پیشنهاد داده می‌شوند و یا به‌عنوان انواع تبلیغات و کالا فروخته می‌شوند. در ادامه راه‌های یادگیری و آموزش، و همچنین درآمد و آینده شغل دیجیتال مارکتینگ بررسی می‌شود.

یادگیری، مزایا و درآمد دیجیتال مارکتینگ

راه‌های مختلفی برای یادگیری دیجیتال مارکتینگ وجود دارد که افراد از طریق آنها می‌توانند به مهارت‌های این رشته تسلط پیدا کرده و از طریق آن کسب درآمد کنند. علاوه‌براین، مالکان کسب‌وکارهای سنتی هم با یادگیری دیجیتال مارکتینگ می‌توانند برای کسب‌وکار خود، حضور آنلاین و اینترنتی ایجاد کنند و به‌این‌ترتیب مستقیماً با مخاطبان و مشتریان خود ارتباط  آنلاین برقرار کنند.

انواع مهارت‌های دیجیتال مارکتینگ

قبل از معرفی راه‌های یادگیری و کسب درآمد دیجیتال مارکتینگ، بهتر است حیطه فعالیت آن را بشناسیم. دیجیتال مارکتینگ یک اصطلاح چتری است که تمام فعالیت‌های بازاریابی محتوا و تبلیغات زیر آن قرار می‌گیرد. بعضی از مهم‌ترین مهارت‌ها و کاربردهای دیجیتال مارکتینگ شامل موارد زیر می‌شود:

  • بهینه‌سازی برای موتورهای جستجو (سئو)
  • طراحی سایت/ ایجاد فروشگاه آنلاین
  • آشنایی با اصول دیجیتال مارکتینگ و کار با ابزارهای گوگل آنالیتیکس، گوگل دیتا استودیو، گوگل تگ منیجر و گوگل ادز و فعالیت به‌عنوان کارشناس یا مشاور دیجیتال مارکتینگ
  • یادگیری تولید محتوای متنی و تبلیغ‌نویسی و فعالیت دورکاری، پاره‌وقت، یا تمام‌وقت در زمینه تبلیغ‌نویسی
  • یادگیری تولید محتوا برای شبکه‌های اجتماعی و مدیریت کسب‌وکارها در شبکه‌های اجتماعی

این‌ها فقط بخشی از دنیای دیجیتال مارکتینگ را تشکیل می‌دهد و شامل الفبای مهارتی این حوزه است. این موارد را به یاد داشته باشید چراکه ممکن است زمانی همین مهارت‌ها جزو دروس اصلی فرزندان ما در مدارس و دبیرستان‌ها بشوند.

انواع راه‌های درآمد دیجیتال مارکتینگ

از آنجا که بیشتر مهارت‌های دیجیتال مارکتینگ برای افزایش عملکرد مؤثر و موفق وبسایت‌ها مورد نیاز هستند، بازار و درآمد دیجیتال مارکتینگ تا حد زیادی رونق دارد. این رونق به‌حدی است که حتی افراد خوش‌فکر و آینده‌نگر در کسب‌و‌کارهای سنتی را مجاب کرده است که یا زمین کسب‌و‌کار سنتی خود را به قصد رسیدن به جهان دیجیتال مارکتینگ ترک کنند و یا کسب‌و‌کارشان را به این حوزه هم گسترش دهند. در ادامه بعضی از اصلی‌ترین راه‌های درآمد دیجیتال مارکتینگ معرفی می‌شود.

راه‌اندازی فروشگاه و کسب‌وکار شخصی

یکی از ساده‌ترین راه‌های کسب درآمد از طریق دیجیتال مارکتینگ، راه‌اندازی یک کسب‌وکار یا فروشگاه شخصی است. برای این کار روش‌های مختلفی وجود دارد؛ راه‌اندازی وبسایت فروشگاهی، ایجاد پروفایل فروشگاه در پتلفرم‌های فروشگاهی مثل دیجی‌کالا و ایجاد پروفایل در شبکه‌های اجتماعی مثل اینستاگرام و فیسبوک. بدیهی است در این روش، ابزارهای موجود در حوزه دیجیتال مارکتینگ مانند یک مغازه یا فروشگاه برای فرد عمل می‌کنند که از طریق آن، یک فروشنده می‌تواند محصولات خود را به‌راحتی به افراد زیادی عرضه کند. این محصولات در کل می‌توانند به دو دسته تقسیم شوند:

محصولات فیزیکی: برای مثال معرفی، پیشنهاد و فروش گل‌ها و گیاهان آپارتمانی در یک پروفایل اینستاگرام یا راه‌اندازی یک وبسایت تخصصی فروش محصولات چرم.

  • محصولات دیجیتال و اطلاعات: برای مثال راه‌اندازی یک وبسایت برای فروش دوره‌های آموزشی صوتی، ویدئویی، یا متنی و یا راه‌اندازی یک کانال تلگرامی و آموزش مفاهیم بورس و تحلیل تکنیکال به علاقمندان، که البته نیاز به سطح بالایی از دانش تخصصی دارد.

آموزش دیجیتال مارکتینگ

یکی دیگر از راه‌های دستیابی به درآمد دیجیتال مارکتینگ پس از یادگیری آن، آموزش دادن است. برای این کار البته لازم است به سطح بالایی از شناخت و تسلط به اصول دیجیتال مارکتینگ برسید. در این صورت می‌توانید به شکل‌های مختلف از طریق آموزشْ درآمد کسب کنید. از گرفتن دانشجو و راه‌اندازی کلاس حضوری در مؤسسات آموزشی گرفته تا تدوین دوره‌ جامع دیجیتال مارکتینگ یا حتی راه‌اندازی گروه‌ها و وبینارهای آنلاین، همه راه‌هایی برای کسب درآمد از طریق آموزش این نوع از بازاریابی محسوب می‌شوند.

مشاوره دیجیتال مارکتینگ به کسب‌وکارها

با وجود شرکت‌ها و هلدینگ‌های بزرگ تبلیغاتی، حالا دیگر کمتر کسب‌وکاری ممکن است با مفاهیم دیجیتال مارکتینگ و تبلیغات آنلاین آشنایی نداشته باشد و توسط یک کارشناس دیجیتال مارکتینگ به‌اصطلاح پرزنت نشده باشد. با این حال این بازار همچنان در حال رشد محسوب می‌شود و با یادگیری اصول و البته داشتن خلاقیت و ارائه راه‌کارهای متفاوت به کسب‌وکارها می‌توانید از طریق مشاوره، به درآمد دست پیدا کنید.

برای این کار لازم است به خوبی با بازار دیجیتال مارکتینگ و جدیدترین رویکردها و روندهای آن آشنا باشید. علاوه‌بر مهارت و تسلط به اصول دیجیتال مارکتینگ، برای ارائه مشاوره به کسب‌وکارها لازم است از قدرت مذاکره و چانه‌زنی بسیار بالایی هم برخوردار باشید.

راه‌اندازی سایت و کسب درآمد با تبلیغات

راه‌اندازی یک سایت پر بازدید و جذب تبلیغات، یکی دیگر از راه‌های کسب درآمد دیجیتال مارکتینگ محسوب می‌شود. برای این نوع از کسب درآمد البته راه‌های مختلفی وجود دارد. اگر بتوانید یک سایت پر بازدید ورزش 3 یا زومیت ایجاد کنید، می‌توانید تعرفه مورد نظر خود را برای بنرهایی که در بخش‌های مختلف سایت قرار می‌گیرند، یا رپورتاژآگهی‌هایی که منتشر می‌شوند در نظر بگیرید. با توجه به حجم و میزان بازدید، تعداد کلیک و نرخ تبدیل این تعرفه‌ها می‌توانند ارزان‌تر یا گران‌تر باشند.

شاغل شدن به عنوان کارشناس دیجیتال مارکتینگ

با گسترش اینترنت و ضرورت حضور آنلاین سازمان‌ها و کسب‌وکارهای شرکتی، هر روز تعداد قابل توجهی آگهی استخدام کارشناس دیجیتال مارکتینگ در سایت‌های استخدامی و صفحه‌های آگهی منتشر می‌شود. با یادگیری مهارت‌های دیجیتال مارکتینگ و ویژگی‌های شخصیتی و سابقه تحصیلی متناسب با آن می‌توانید در این شرکت‌ها استخدام شده و به عنوان کارشناس دیجیتال مارکتینگ مشغول به کار شوید.

بعضی از شرکت‌ها علاوه بر داشتن مهارت‌های دیجیتال مارکتینگ، به مواردی مثل آشنایی با نرم‌افزارهای اصلاح عکس و فیلم، آشنایی با زبان‌های خارجی، داشتن روحیه کار جمعی، تعهد و مسئولیت سازمانی و موارد مشابه هم توجه دارند. این موضوع قبل از هر چیز به دلیل نوظهور بودن دیجیتال مارکتینگ و متفاوت بودن تعریف کارفرماها از این تخصص است. به هر ترتیب کسب درآمد دیجیتال مارکتینگ از طریق استخدام به عنوان کارشناس در یک شرکت یکی از امن‌ترین راه‌های بهره بردن از این مهارت‌ها محسوب می‌شود.

شاغل شدن به عنوان کارشناس سئو، تولید محتوا، یا کپی‌رایتینگ در یک شرکت

در بسیاری از شرکت‌هایی که برای فعالیت‌های دیجیتال مارکتینگ ارزش بیشتری قائل می‌شوند یک بخش یا دپارتمان دیجیتال مارکتینگ تشکیل شده و بین مهارت‌های مختلف این رشته تقسیم کار انجام می‌شود. در حالی که کارشناس دیجیتال مارکتینگ با طراحی کمپین‌های تبلیغاتی و ابزارهای مختلف تحقیقات آماری سر و کار دارد، کارشناس بهینه‌سازی موتورهای جستجو یا سئو بیشتر روی بهبود محتوای صفحات برای افزایش رتبه آنها در موتورهای جستجو متمرکز می‌شود.

به همین ترتیب کارشناسی تولید محتوا و کارشناسی نگارش متون تبلیغاتی یا کارشناسی شبکه‌های اجتماعی مهارت‌های دیگری هستند که در شرکت‌های تخصصی‌تر هر کدام از آنها به یک فرد واگذار می‌شود. درحالی‌که کارشناس تولید محتوا در نوشتن مقالات وبلاگی و محتوای اطلاعات‌محور تخصص و مهارت دارد، کارشناس کپی‌رایتینگ یا نگارش متون تبلیغاتی در نوشتن متون جذابی که مخاطب را به خرید یا انجام فعالیت مورد نظر ترغیب می‌کنند، عالی عمل می‌کند. به‌همین‌ترتیب کارشناس شبکه‌های اجتماعی در برقراری ارتباط از طرف برند یا کسب‌وکار با کاربران شبکه‌های اجتماعی توانمند ظاهر می‌شود.

این تخصص‌ها و مهارت‌های جزئی و حرفه‌ای باعث می‌شوند کسب درآمد دیجیتال مارکتینگ جنبه تخصصی‌تری پیدا کند. برای موفقیت در این مهارت‌ها لازم است متوجه استعداد و تمایلات خود در زمینه مورد نظر شده و تلاش کنید در آن تجربه بیشتری کسب کنید. در نهایت هرچند این تخصص‌ها به وضوح با هم متفاوت هستند، در بسیاری از آگهی‌ها کارفرماها به‌دنبال یک نفر برای اجرای تمام وظایف و مهارت‌های دیجیتال مارکتینگ می‌گردند که احیاناً به مهارت‌های ادیت و اصلاح عکس و ویدئو هم تسلط داشته باشد!

جمع‌بندی؛ درآمد و آینده دیجیتال مارکتینگ روشن است

در این مطلب 5 راه از بین راه‌های مختلف کسب درآمد دیجیتال مارکتینگ به‌صورت خلاصه معرفی شد. همان‌طور که اشاره کردیم، دیجیتال مارکتینگ یک مهارت مجزا و خاص مثل کار با یک نرم‌افزار تخصصی یا تسلط به یک زبان نیست. بلکه شامل مجموعه‌ای از مهارت‌های تحقیقی، تحلیلی و طراحی و تولیدی می‌شود که در توسعه وبسایت‌ها و محصولات دیجیتال از جمله نرم‌افزارها، اپ‌های موبایل و بازی‌ها، کاربرد دارند. این محدوده فعالیت بسیار گسترده، باعث شده بازار دیجیتال مارکتینگ رشد قابل توجهی داشته باشد و جای کار زیادی برای افراد با تخصص‌ها و گرایش‌های مختلف داشته باشد.

برای همین اگر قصد دارید با مهارت‌هایی آشنا شوید که خیلی زود به بازده و درآمد می‌رسند، دوره‌های تخصصی دیجیتال مارکتینگ، یکی از بهترین گزینه‌ها محسوب می‌شوند. برای یادگیری این تخصص‌ها و مهارت‌ها البته لازم است روحیه و میل یادگیری بالایی داشته باشید و پشتکار زیادی برای درک درست مفاهیم و روش‌های تحقیق و جستجوی دیجیتال مارکتینگ داشته باشید؛ اما این تلاش‌ها بدون پاداش نبوده و به واسطه آنها می‌توانید به کسب درآمد دیجیتال مارکتینگ برسید. خوشبختانه بسیاری از دوره‌ها و بسته‌های آموزشی معتبر دیجیتال مارکتینگ با قیمتی منطقی در دسترس هستند. در نتیجه می‌توانید همین حالا اقدام کرده و با خرید بسته آموزشی مورد نظر یادگیری مهارت مورد علاقه خود را شروع کنید.

اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در whatsapp

مقالات مشابه