الگوریتم تازگی محتوا گوگل (Freshness) چیست؟

الگوریتم تازگی محتوا گوگل (Freshness) چیست؟

در دنیای متکی به اینترنت امروز، وب‌سایت‌ها حرف اول را در شناسایی برند، معرفی محصول و به‌طور کلی شهرت کسب‌وکارها می‌زنند. به همین خاطر، هر فرد یا شرکتی سعی دارد با بهینه‌سازی سایت خود، آن را در رتبه‌های بالای لیست نتایج گوگل قرار دهد. برای این کار، در کنار تولید محتوای باکیفیت و ارزشمند، باید به سئو سایت و الگوریتم‌های مد نظر گوگل هم توجه ویژه‌ای داشته باشید. از جمله مهم‌ترین آن‌ها، الگوریتم تازگی محتوا است.

بدون شک، اگر در زمینهٔ طراحی وب‌سایت فعالیت دارید یا سایتی برای کسب‌وکار خود ایجاد کرده‌اید، با برخی تکنیک‌های سئو مانند استفاده از کلمات کلیدی مناسب و الگوریتم‌های گوگل مانند پاندا و پنگوئن آشنایی دارید؛ اما در بیشتر موارد، شناخت مناسبی از الگوریتم تازگی محتوا گوگل وجود ندارد. به همین دلیل، تلاش زیادی در رعایت فاکتورهای تاثیرگذار در آن انجام نمی‌گیرد.

با توجه به عدم آشنایی بسیاری از صاحبان وب‌‌سایت‌ها با این الگوریتم، اگر شما بتوانید آن را فرا بگیرید و تکنیک‌های آن را روی سایت‌تان پیاده‌سازی کنید، افزایش رتبهٔ قابل‌توجهی در لیست نتایج گوگل خواهید داشت. به همین خاطر، قصد داریم الگوریتم تازگی محتوا را در این مقاله به‌صورت کامل معرفی کنیم و تکنیک‌های مهم آن را توضیح دهیم. با ما همراه باشید.

الگوریتم تازگی محتوا چیست؟

برای اینکه به‌خوبی با الگوریتم تازگی محتوا (Freshness) و نحوهٔ  عملکرد آن آشنا شوید، با یک مثال ساده آن را توضیح می‌دهیم. فرض کنید شما برای به دست آوردن اطلاعاتی دربارهٔ یک موضوع خاص در گوگل جست‌وجو می‌کنید. چند سایت مختلف به‌عنوان نتیجه نمایش داده می‌شود که هر کدام محتوایشان را به‌ترتیب یک روز قبل، دو هفته قبل و سه ماه قبل منتشر یا به‌روزرسانی کرده‌اند. حال انتخاب شما کدام‌یک از این سایت‌ها است؟

در شرایط فوق، الگوریتم تازگی محتوا گوگل وب‌سایت اول را انتخاب می‌کند؛ یعنی سایتی که به مخاطبان خود اهمیت می‌دهد و سعی دارد در بازه‌های زمانی کوتاه، محتوای خود را به‌روزرسانی کند. به احتمال خیلی زیاد، انتخاب شما هم به‌عنوان یک کاربر اولین سایت خواهد بود؛ زیرا می‌خواهید جدیدترین اخبار و اطلاعات را مطالعه کنید، نه اطلاعاتی که مربوط به چندین روز یا ماه قبل است و شاید اصلا در حال حاضر صحیح نباشد.

با توجه به مثالی که بیان کردیم، اکنون یک شناخت مناسب از الگوریتم تازگی محتوا به دست آورده‌اید. در واقع، می‌توان گفت که این الگوریتم به محتواهای به‌روزشده، اخیرا منتشر شده یا یا بازنویسی‌شده اشاره دارد. هرقدر وب‌سایت‌ها به تازگی محتوایشان بیشتر اهمیت دهند و آن‌ها را در فاصله‌های زمانی کوتاه‌تری به‌روز کنند، امتیاز بالاتری از این الگوریتم مهم دریافت می‌کنند و می‌توانند به رتبه‌های بالاتر لیست نتایج برسند.

با بررسی اولین آمار منتشر شده بعد از اعمال الگوریتم تازگی محتوا گوگل، می‌توان به اهمیت آن پی برد. این الگوریتم در سال ۲۰۱۰ معرفی شد و مدتی بعد در سال ۲۰۱۱، گوگل اعلام کرد که این الگوریتم باعث تغییر رتبه ۳۵ درصد وب‌سایت‌ها شده است. این موضوع به خوبی تاثیر الگوریتم Freshness و انتشار محتوای تازه را نشان می‌دهد.

محتوای تازه چیست؟

اکنون که شناخت مناسبی از الگوریتم تازگی محتوا به دست آورده‌اید، برای اینکه  بتوانید امتیازات لازم را از این الگوریتم دریافت کنید، باید بدانید که محتوای تازه به چه محتواهایی گفته می‌شود. به عبارت دیگر، گوگل تازگی محتوا را بر اساس چه معیارهایی شناسایی می‌کند. در این رابطه باید بگوییم که مهم‌ترین معیار گوگل، بررسی تاریخ‌های انتشار محتوا یا به‌روزرسانی آن‌ها است.

به‌طور کلی، ما می‌توانیم چهار تاریخ مرتبط با هر URL را که به‌صورت آنلاین منتشر شده است، بررسی کنیم:

  • زمان انتشار (Published): زمانی که محتوا در وب‌سایت بارگذاری می‌شود.
  • زمان ایندکس‌شدن (Indexed): زمانی که خزنده‌های گوگل برای اولین بار، صفحه را کشف و آن را به جست‌وجوی گوگل اضافه می‌کنند.
  • زمان آخرین خزش (Last crawl)‌: زمانی که صفحه آخرین بار توسط ربات‌های گوگل خزیده می‌شود.
  • زمان اصلاح‌شدن (Modified): زمانی که آخرین تغییرات روی صفحه اعمال می‌شوند.

وضعیت محتوای منتشرشده در سرچ کنسول گوگل

اگر ‌سایتی صفحهٔ مربوط به محتوای خود را بعد از اولین خزش، به‌روزرسانی کند و مجدد انتشار دهد،‌ این تاریخ به‌عنوان زمان انتشار نمایش داده می‌شود؛ اما اگر وب‌سایت بدون انتشار مجدد محتوا، صفحه را به‌روزرسانی کند، این تاریخ در بخش زمان اصلاح‌شدن نشان داده خواهد شد. به هر حال، این تاریخ‌ها مهم‌ترین معیار برای الگوریتم تازگی محتوا گوگل محسوب می‌شوند و به‌عنوان یک طراح وب یا صاحب  سایت، باید به آن‌ها توجه داشته باشید.

گوگل چگونه تازگی محتوا را اندازه‌گیری می‌کند؟

در بخش قبل، مهم‌ترین تاریخ‌ها و زمان‌هایی را که هم برای ما و هم خزنده‌های گوگل قابل شناسایی هستند، توضیح دادیم؛ اما در کنار آشنایی با این تاریخ‌ها، شاید بخواهید بدانید گوگل چگونه تازگی محتوا را اندازه‌گیری می‌کند. به عبارت دیگر، الگوریتم تازگی محتوا چه روشی را برای شناسایی وب‌سایت‌های با محتوای تازه به‌ کار می‌گیرد. مهم‌ترین عواملی که این الگوریتم برای بررسی تازگی محتوا در نظر می‌گیرد، شامل موارد زیر هستند:

  • تاریخ شروع صفحه: تاریخی که توسط گوگل ایندکس شده است.
  • مقدار تغییر در صفحهٔ به‌روزشده: هرچه تغییر اعمال‌شده بزرگ‌‌تر باشد، تازگی بیشتری را نشان می‌دهد.
  • تعداد تغییرات در محتوای اصلی صفحه‌: تعداد تغییرات بیشتر در محتوای اصلی هم نشان‌دهندهٔ  تازگی بیشتر است.
  • نرخ تغییر صفحه: انجام تغییرات به‌صورت مکرر نشان می‌دهد شما به‌تازگیِ محتوایتان اهمیت می‌دهید.
  • میزان ایجاد صفحه‌های جدید: الگوریتم تازگی محتوا گوگل به وب‌سایت‌هایی که صفحات جدید بیشتری ایجاد می‌کنند، امتیاز تازگی مناسبی می‌دهد.
  • تازگی بک‌لینک‌ها: دریافت بک‌لینک از سایت‌هایی که امتیاز تازگی مناسبی دارند، تازگی صفحهٔ شما را هم تحت تاثیر قرار می‌دهد.

چه سایت‌هایی تحت تاثیر الگوریتم تازگی محتوا قرار می‌گیرند؟

بعد از اعمال الگوریتم تازگی محتوا و انجام بررسی‌های لازم، مشخص شد که بین ۶ تا ۱۰ درصد از جست‌وجوها در سطح قابل‌توجهی تحت تاثیر این الگوریتم قرار می‌گیرند. در واقع، الگوریتم Freshness به شکل مستقیم در رتبه‌بندی این‌گونه کلمات کلیدی و جست‌وجوها تاثیر دارد؛ اما به‌طور کلی، اثرات آن روی حدود یک‌سوم از تمام جست‌وجوهای گوگل (۳۵ درصد) مشهود است.

با توجه به این آمار، می‌توان فهمید که اثر الگوریتم مذکور در تمام  وب‌سایت‌ها یکسان نیست، بلکه برخی از سایت‌ها بیشتر تحت تاثیر آن قرار می‌گیرند؛ بنابراین، باید با وب‌سایت‌هایی که الگوریتم تازگی محتوا گوگل بیشتر روی آن‌ها حساس است، آشنا شوید. اگر سایت شما در این دسته قرار می‌گیرد، لازم است زمان بیشتری به تازه‌سازی محتوا اختصاص دهید. در صورتی که این الگوریتم خیلی روی وب‌سایت شما تاثیر ندارد، هزینهٔ زیادی برای آن صرف نکنید.

شواهد حاکی از آن است  که الگوریتم تازگی محتوا سایت‌هایی را بیشتر تحت تاثیر قرار می‌دهد که کاربرانشان دنبال محتواهای تازه‌ هستند. برای مثال، وب‌سایت‌های خبری، سایت‌های پخش، پورتال‌های ویدیویی، سایت‌های برند و سایر موارد این‌چنینی از جمله مهم‌ترین آن‌ها محسوب می‌شوند؛ زیرا مخاطب زمانی که به این سایت‌ها مراجعه می‌کند، تمایل دارد آخرین اخبار یا جدیدترین قسمت‌های فیلم مورد نظر خود را مشاهده کند. به‌طور کلی، می‌توان کوئری‌ها (عبارتی که کاربر از آن هنگام جست‌وجو استفاده می‌کند.) را در دو دستهٔ تازه و غیر تازه تقسیم بندی کرد:

کوئری‌های تازه (Fresh queries)

این دسته از کوئری‌ها مواردی هستند که گوگل دنبال محتوای جدید برای آن‌ها است؛ بنابراین الگوریتم تازگی محتوا گوگل بیشترین تاثیر را روی آن‌ها خواهد داشت. به عبارت دیگر، بررسی‌ها به‌صورت پیوسته انجام می‌گیرد و سایت‌هایی که محتوای تازه‌تر در این زمینه منتشر ‌کنند، به امتیازات بالاتری دست خواهند یافت. رایج‌ترین کوئری‌های تازه شامل موارد زیر می‌شوند:

  • رویدادهای اخیر: به‌عنوان مثال، رونمایی از یک بازی یا محصول پرطرفدار
  • موضوعات داغ: در هر بازهٔ  زمانی ممکن است موضوع خاصی بیشتر مورد توجه عموم قرار گیرد. به‌عنوان مثال، حاشیه‌هایی که پیرامون افراد مشهور ایجاد می‌شوند.
  • رویدادها و گزارش‌های تکراری: مواردی که هر مدت یک بار انجام می‌گیرند؛ مانند انتخابات مجلس و ریاست جمهوری، قرعه‌کشی‌های ماهانه و ثبت نام آزمون‌های استخدامی.
  • اطلاعات مهم اما همیشه در حال تغییر: مانند بررسی محصول

اگر وب‌سایت شما در هر یک از این حوزه‌ها فعالیت دارد، بدانید که کاملا مورد توجه الگوریتم تازگی محتوا است. به همین خاطر، باید همواره برای تولید و انتشار محتواهای به‌روز تلاش کنید. در غیر این صورت، به‌مرور زمان سایت شما رتبهٔ خود را از دست می‌دهد و سایت‌های دیگر جایگزین آن خواهند شد. برای مثال، سایت‌هایی که در زمینهٔ قیمت محصولات مختلف مانند خودرو فعالیت دارند، در این دسته قرار می‌گیرند.

صفحه نتایج گوگل برای قیمت خودرو

کوئری‌های غیرتازه (Unfresh queries)

برخلاف دستهٔ قبل، این موارد زیاد به تازگی نیاز ندارند؛ بنابراین باید سعی کنید محتوایی باکیفیت ایجاد کنید و سایر عوامل بهینه‌سازی را در آن به‌‌خوبی رعایت نمایید. معمولا الگوریتم تازگی محتوا گوگل هم تاثیر زیادی در رتبهٔ این نوع وب‌سایت‌ها ندارد. در نتیجه، اگر یک بار محتوایی ارزشمند تولید کنید، ممکن است به رتبهٔ  برتر لیست نتایج برسد و بدون به‌روزرسانی، سال‌ها در‌ این رتبه باقی بماند. تعدادی از مهم‌ترین جست‌وجوهایی که به تازگی محتوا نیاز ندارند، به شرح ذیل است:

  • حقایق تاریخی؛
  • دستورالعمل‌های پخت غذا؛
  • اصول و فرضیه‌های  علمی؛
  • موضوعات گسترده؛
  • موضوعات همیشه‌سبز

از این رو، اگر حوزهٔ فعالیت وب‌سایت‌ شما در این موارد یا زمینه‌های مشابه است، به آپدیت‌های مکرر نیاز نخواهید داشت؛ چرا که الگوریتم تازگی محتوا زیاد در سایت شما اثر نمی‌گذارد. برای مثال، محتواهایی که دربارهٔ اصول علمی ثابت‌شده مانند قضیهٔ فیثاغورس تولید شده‌اند، در این دسته قرار می‌گیرند.

نمونه ای از کوئری غیرتازه و اهمیت الگوریتم تازگی محتوا

تکنیک‌های کاربردی برای بهبود امتیاز تازگی محتوا

اکنون که اطلاعات لازم را دربارهٔ  الگوریتم تازگی محتوا گوگل به دست آورده‌اید و می‌دانید تا چه اندازه روی رتبه‌بندی سایت‌های حساس به زمان تاثیر دارد، باید با راه‌های بهبود امتیاز تازگی هم آشنا شوید. از آنجایی  که بسیاری از وب‌سایت‌ها تحت تاثیر الگوریتم Freshness قرار می‌گیرند، مهم‌ترین تکنیک‌های موجود برای بهبود وضعیت سایت‌ها از این نظر را در این قسمت بیان می‌کنیم. این تکنیک‌ها شامل موارد زیر می‌شوند:

۱. SERP را بررسی کنید

ابتدا، باید بدانید که کاربران برای موضوع و کوئری مورد نظر شما چه سطحی از تازگی محتوا را می‌خواهند. به عبارت دیگر، الگوریتم تازگی محتوا تا چه اندازه روی این کلمه کلیدی یا کوئری اثر دارد. ساده‌ترین روش برای انجام این کار، بررسی تاریخ انتشار نتایج برتر است. برای مثال، می‌توانید ۱۰ یا ۲۰ نتیجهٔ  اول را در موضوع مورد نظر انتخاب کرده و تاریخ انتشارشان را مشاهده کنید.

با به دست آوردن میانگین زمان انتشار این نتایج، می‌توانید متوجه شوید که تازگی تا چه حد در این کوئری  اهمیت دارد. البته زمانی که به بررسی تاریخ انتشار نتایج اقدام می‌کنید، باید سعی کنید وزن نتایج برتر را بیشتر در نظر بگیرید؛ زیرا کاربران این موارد را بیشتر پسندیده‌اند و از آن‌ها استفاده کرده‌اند.

۲. محتواهایتان را دوباره بررسی کنید

سال‌بهسال یا حتی بعد از دوره‌های زمانی کوتاه‌تر، محتواهای خود را بررسی کنید. آن دسته از موضوعات و صفحاتی را که قبلا تعداد بازدیدها و ترافیک بالایی به سایتتان منتقل کرده‌ و دارای رتبهٔ مناسبی در لیست گوگل بوده‌اند، شناسایی کنید. به‌روزرسانی این محتواها را در اولویت قرار دهید؛ زیرا این محتواها پتانسیل برگشت به رتبه‌های برتر را دارند. در صورت آپدیت‌شدن، امتیازی که الگوریتم تازگی محتوا گوگل به آن‌ها می‌دهد، فرآیند رسیدن به رتبهٔ مناسب را ساده‌تر هم می‌کند.

در بسیاری از موارد، محتواهای سایت شما اطلاعات و آماری را به مخاطب انتقال می‌دهد که ممکن است در گذر زمان ارزش خود را از دست داده یا تغییر کرده باشند. در این‌گونه موارد، پس از بررسی محتواهای موجود، متوجه این موضوع خواهید شد. از این رو، باید محتوا را طبق آمار جدیدی که از منابع معتبر دریافت می‌کنید، به‌روزرسانی کنید.

۳. به‌طور منظم، محتوای جدید منتشر کنید

میزان ایجاد صفحات جدید یکی از مهم‌ترین عواملی است که الگوریتم تازگی محتوا آن را مورد بررسی قرار می‌دهد. هرقدر صفحات بیشتری ایجاد کنید، امتیاز تازگی وب‌سایتتان هم بالاتر می‌رود و می‌توانید در لیست نتایج گوگل، به جایگاه بهتری دست یابید؛ بنابراین سعی کنید تا حد امکان محتواهای جدیدی به‌صورت منظم منتشر نمایید.

البته لازم نیست همیشه در حال انتشار محتوا باشید تا الگوریتم Freshness متوجه کارتان شود؛‌ بلکه باید تلاش کنید محتواهایتان در بازه‌های زمانی منظمی انتشار یابند. بدون شک، وب‌سایت‌هایی که در زمینه‌های مختلف فعالیت دارند، برای به دست آوردن رتبه‌های مناسب در لیست گوگل، به نرخ انتشار محتوای متفاوتی هم نیاز دارند؛ اما به هر حال، هرچه محتوای بیشتری منتشر شود، ربات‌های گوگل سایت شما را  زودتر می‌خزند و الگوریتم تازگی محتوا گوگل امتیاز مناسب‌تری به شما خواهد داد.

۴. اشتراک‌گذاری پست در شبکه‌های اجتماعی و تبلیغ محتوا

از دیگر تکنیک‌های مهمی که می‌تواند موجب افزایش امتیاز تازگی محتوای شما شود، اشتراک‌گذاری در شبکه‌های اجتماعی و همکاری با دیگر وب‌سایت‌ها است. از جمله‌ راهکارهای مناسب این امر هم می‌‌توان به انتشار لینک محتوا در شبکه‌های اجتماعی مختلف و دریافت بک‌لینک از سایت‌های دیگر اشاره نمود. هرقدر امتیاز تازگی سایت‌هایی که از آن‌ها لینک می‌گیرید و به‌طور کلی با‌ آن‌ها تعامل دارید، بیشتر باشد، الگوریتم تازگی محتوا هم امتیاز بیشتری برای وب‌سایت شما در نظر می‌گیرد.

۵. محتواهای قدیمی را مدام به‌روز کنید

همان طور که در بخش‌های قبل اشاره کردیم، لازم است هر چند مدت یک بار، محتواهای وب‌سایتتان را ارزیابی نمایید. اگر صفحه در دسته محتواهای غیرتازه قرار می‌گیرد و به به‌روزرسانی نیاز ندارد، می‌توانید آمار و اطلاعات آن را بررسی کنید. در صورت تغییر برخی از این اطلاعات در گذر زمان، کافی است آن‌ها را با آمار و اطلاعات دقیقی که جدیدا منتشر شده است، آپدیت کنید. این‌گونه، الگوریتم تازگی محتوا گوگل متوجه تازه‌سازی صفحات وب‌سایت شما خواهد شد.

اما به‌روزرسانی صفحات قدیمی زمانی بیشتر اهمیت پیدا می‌کند که وب‌سایت شما محتوایی حساس به زمان را منتشر می‌کند. در این‌گونه موارد، اگر محتوا را به‌روز نکنید، سایت‌های دیگر از شما به‌سرعت پیشی می‌گیرند؛ زیرا طبق گزارش نشریه تحقیقاتی گوگل،‌ به دلیل حجم بالای محتوایی که منتشر می‌شود، امکان بررسی مجدد تمام صفحات به‌صورت روزانه وجود ندارد.

بنابراین ربات‌های گوگل محتوای سایت‌ها را ترجیحا بر اساس میزان به‌روزرسانی می‌خزند. از این رو، الگوریتم تازگی محتوا به سایت‌هایی که به‌روزرسانی محتواهای قدیمی را همواره انجام‌ می‌دهند، امتیاز بیشتری خواهد داد. نتیجهٔ اصلی آن هم به دست‌ آوردن رتبه‌های بالاتر برای این وب‌سایت‌ها در لیست نتایج گوگل خواهد بود.

۶. فرکانس انتشار محتوا را تغییر دهید

این نکته بیشتر برای سایت‌هایی حائز اهمیت است که محتوای حساس به زمان یا تازه تولید می‌کنند. اگر وب‌سایت شما تغییرات صنعت، رویدادهای کلیدی، اخبار و دیدگاه‌های مختلف را پوشش می‌دهد، شاید نیاز باشد به افزایش تعداد اطلاع‌رسانی‌ها و افزودن مداوم محتوا فکر کنید؛ زیرا همان طور که گفتیم، الگوریتم تازگی محتوا گوگل این نمونه سایت‌ها را به‌شدت تحت تاثیر قرار می‌دهد.

از طرف دیگر، امروزه مردم هم در حوزه‌های مختلف محتواهای بیشتری را نسبت به گذشته بررسی می‌کنند. این افراد انتظار دارند دربارهٔ هر رویداد یا تغییراتی، جدیدترین خبر را دریافت کنند؛ به همین خاطر، اگر وب‌سایت شما اطلاعات به‌روز را در اختیارشان قرار ندهد، به‌سرعت آن را ترک می‌کنند و وارد سایت دیگری می‌شوند؛ در نتیجه، الگوریتم تازگی محتوا امتیاز مناسب را به سایت‌های دیگر می‌دهد که توانسته‌اند به نیاز مخاطب پاسخ دهند.

۷. در کنار تاریخ‌ها، محتوای اصلی را هم به‌روز کنید

یکی از روش‌هایی که بعد از ارائهٔ الگوریتم تازگی محتوا گوگل توسط برخی وب‌سایت‌ها مورد استفاده قرار می‌گرفت، تغییر تاریخ انتشار مقاله و سال در عنوان آن بود؛ اما این موضوع اکنون دیگر تازگی محتوای شما را به گوگل نشان نمی‌دهد. در حال حاضر، تغییر در بدنهٔ اصلی محتوا مهم‌تر از برخی تغییرات جزئی در تاریخ و زمان است؛ بنابراین، باید تا حد امکان سعی کنید محتوای اصلی خود را به‌روزرسانی نمایید.

تازگی جعلی می‌تواند نرخ CTR وب‌سایت شما را به‌صورت لحظه‌ای افزایش دهد؛ اما اگر کاربر بعد از ورود به سایت شما متوجه شود که محتوایتان همچنان قدیمی است، آن را خیلی سریع ترک می‌کند. به عبارت دیگر، زمان ماندن کاربر در سایتتان کاهش می‌یابد. همان طور که می‌دانید، گوگل در این‌گونه موارد برداشت می‌کند که وب‌سایت شما برای کاربر بهینه نیست؛ در نتیجه، نه تنها امتیاز الگوریتم تازگی محتوا را نمی‌گیرید، بلکه رتبه‌تان در لیست نتایج هم کاهش می‌یابد.

۸. برای تولید محتوا رویکردی چند لایه داشته باشید

سعی کنید در کنار روش‌های رایج تولید محتوا مانند وبلاگ، اخبار، رسانه و سایر موارد این چنینی، از صدا، تصویر، ویدیو، واقعیت مجازی و مجموعه‌ای از محتواها استفاده نمایید. برای مثال، اگر قبلا محتواهایی به‌صورت متنی منتشر کرده‌اید، می‌توانید در مرحله بعد، آن را به‌صورت صوتی یا ویدیویی هم توضیح دهید. افزودن لایه‌هایی از محتوا به ارائهٔ شما دید وسیع‌تری می‌بخشد و باعث می‌شود که الگوریتم تازگی محتوا گوگل هم امتیاز مناسبی به سایتتان بدهد.

۹. از محتوای همیشه‌سبز استفاده کنید

محتوای همیشه‌سبز یا به‌اصطلاح محتوای سبز، محتوای عمیق‌تری است که ماندگاری بیشتری نسبت به گذشت زمان دارد. در واقع، این محتواها به‌سرعت قدیمی نمی‌شوند و برای مدت‌زمان طولانی‌تری، اعتبار و معنا و مفهوم خود را حفظ می‌کنند. محتواهای همیشه‌سبز می‌توانند در طول ماه‌ها و حتی‌ سال‌ها، به رتبه‌بندی وب‌سایت شما کمک کنند و از الگوریتم تازگی محتوا امتیاز مثبت بگیرند؛ اگرچه نسبت به محتواهای حساس به زمان، کمتر از آن اثر می‌پذیرند. به‌طور معمول، محتوای همیشه‌سبز منعکس‌کنندهٔ موارد زیر هستند:

  • تحقیقات موضعی کامل؛
  • بینش منحصر‌به‌فرد؛
  • تخصص در یک موضوع مشخص؛
  • محتواهای پالایش‌شده‌ای که هر چند ماه یک بار به‌روزرسانی می‌شوند و اصلاحات لازم در آن‌ها انجام می‌گیرد؛
  • محتواهای فرم طولانی

محتوای همیشه سبز به دلیل اینکه در گذر زمان، به تغییر و ویرایش کمتری نیاز دارد، سرمایه‌گذاری شما را تضمین می‌کند. به عبارت دیگر، هرچه محتواهای باکیفیت‌تری تولید کنید، امکان به دست آوردن رتبه‌های بالا در لیست نتایج و حفظ آن برای مدت طولانی‌تری وجود دارد. از این رو، تولید محتوای همیشه سبز در کنار سایر محتواها می‌تواند به دریافت امتیاز مناسب از الگوریتم تازگی محتوا گوگل کمک کند.

۱۰. نقشهٔ سایت را در سرچ کنسول گوگل ارسال کنید

بعد از اینکه به‌روزرسانی‌های لازم را انجام دادید، می‌توانید نقشه سایتتان را در سرچ کنسول گوگل وارد کنید. این موضوع سبب می‌شود که ربات‌های خزنده گوگل وب‌سایت شما را سریع‌تر بررسی کنند و امتیاز تازگی محتوا را دریافت نمایید. توجه داشته باشید که بدون انجام این کار الگوریتم تازگی محتوا هم متوجه تغییرات خواهد شد؛ بنابراین برای به‌روزرسانی‌های کوچک نیاز نیست که نقشهٔ سایت را در سرچ کنسول وارد کنید.

واردکردن نقشه‌ سایت در سرچ کنسول برای بهبود امتیاز الگوریتم تازگی محتوا

زمان مناسب به‌روزرسانی، انتشار مجدد یا انتشار محتوای جدید

اینکه آیا به‌روزرسانی سایت منطقی است و هر چند مدت یک بار، باید این فرآیند را انجام دهید، بستگی به اهمیت تازگی محتوای وب‌سایت‌تان دارد. به‌طور کلی، با توجه به اثر پذیری سایت و صفحاتتان از الگوریتم تازگی محتوا گوگل، چند پیشنهاد برای شما داریم:

  •  هنگامی که تازگی محتوا بسیار اهمیت دارد: صفحات وب‌سایتتان  را مدام به‌روزرسانی کنید؛ همچنین، محتواهای جدیدی در زمینه فعالیت خود منتشر کنید تا تقاضا را به‌صورت کامل پاسخ دهد؛
  • زمانی که تازگی محتوا مهم است؛ اما حیاتی نیست: به‌طور منظم، محتواهایتان را به‌روز کنید و اگر رتبهٔ صفحات کاهش پیدا کرد، نسبت به ویرایش و انتشار مجدد اقدام نمایید؛
  • وقتی که تازگی مهم نیست: سعی کنید یک محتوای باکیفیت و ارزشمند تولید کنید که به نیاز کاربران به‌خوبی پاسخ دهد. در این‌گونه موارد، به ویرایش صفحات فعلی یا انتشار محتوای جدید خیلی کمتر نیاز دارید.

حال که می‌دانید الگوریتم تازگی محتوا در وب‌سایت‌های مختلف تاثیر متفاوتی دارد، قصد داریم به اقدامات مناسب در زمان به‌روزرسانی محتوا، انتشار مجدد و انتشار محتوای جدید در سایت‌های که تازگی در آن‌ها مهم است، بپردازیم؛ چرا که این سایت‌ها باید به محتواهایشان از نظر به‌روزبودن بیشتر توجه داشته باشند.

زمان به‌روزرسانی

اگرچه گوگل به به‌روزرسانی‌های اصلی توجه بیشتری دارد؛ اما آپدیت‌های جزئی هم برای صفحات اهمیت دارند؛ چراکه تازگی صفحات هرقدر هم که همیشه‌سبز باشند، به‌مرور زمان کاهش می‌یابد. به همین دلیل، به‌روزرسانی‌های جزئی راهی مناسب برای دریافت ترافیک بیشتر از پست‌های همیشه‌سبز و دریافت امتیاز مناسب از الگوریتم تازگی محتوا گوگل محسوب می‌شود. مهم‌ترین گزینه‌های پیش روی شما در این مواقع شامل موارد زیر می‌شوند:

  • افزودن لینک‌های داخلی جدید؛
  • تنظیم مجدد عناوین؛
  • به‌روزرسانی تصاویر موجود در صفحه؛
  • افزودن یک یا چند مورد جدید به لیست محتوا

زمان ویرایش و انتشار مجدد محتوا

بازنگری پست‌ها و صفحات قدیمی و تغییر تاریخ انتشار محتوا از جمله روش‌های موثر برای افزایش تازگی محتوا است. انجام این فرآیند زمانی مناسب است که محتوای شما به یک بازنگری و اصلاح کلی نیاز داشته باشد تا بتواند نیاز کاربران را به اطلاعات جدید برآورده کند. معمولا انجام این اصلاحات بیشتر از به‌روزرسانی‌های ساده مورد توجه الگوریتم تازگی محتوا قرار می‌گیرد و امتیاز بیشتری هم به وب‌سایت شما می‌دهد.

این روش برای صفحاتی که حاوی محتوای همیشه‌سبز هستند، بسیار کاربردی و مناسب است؛ چراکه محتوای ارزشمند شما در این صفحات، با یک بازنگری کلی می‌تواند تا چندین ماه یا سال دیگر، برای‌ سایتتان  ترافیک داشته باشد. از طرفی، استفاده از این روش برای صفحاتی که می‌خواهید تعداد بک‌لینک‌ها و سایر معیارهای سئو در آن‌ها ثابت باشند، کاملا موثر است.

زمانی که مقاله‌های خود را ویرایش می‌کنید و بازنشر می‌دهید، می‌توانید آن‌‌ها را در شبکه‌های اجتماعی هم به اشتراک بگذارید؛ دقیقا مانند زمانی که برای اولین بار محتوایی را تولید می‌کنید. این کار باعث می‌شود که در کنار دریافت امتیاز مناسب از الگوریتم تازگی محتوا گوگل، سایر معیارهای بهینه‌سازی از جمله دریافت لینک‌های ورودی از شبگه‌های اجتماعی هم برای مقاله شما بهبود یابد.

یک روش مناسب و حرفه‌ای در این‌گونه موارد، ترکیب‌کردن چند مقالهٔ قدیمی در یک محتوای به‌روزشده است؛ به‌خصوص زمانی که مقاله‌های قدیمی شما هم دارای ترافیک بالایی هستند. این‌گونه هم ترافیک محتواهای قدیمی را از دست نمی‌دهید و هم ترافیک مناسبی از تمام  این صفحات به محتوای جدید انتقال خواهید داد. از طرف دیگر، الگوریتم تازگی محتوا هم امتیاز مناسبی به سایت شما می‌دهد.

زمان انتشار محتوای جدید

در موارد متعددی، ممکن است شما به انتشار یک محتوای کاملا جدید نیاز داشته باشید. در واقع، حتی به‌روزرسانی محتواهای قدیمی هم نمی‌تواند نیاز کاربرانتان را بر‌آورده سازد. برای مثال، زمانی که شما قصد دارید محتوایی دربارهٔ روندهای پیرامون یک موضوع خاص تولید کنید، باید پیوسته مقالات جدیدی تولید کنید؛ چرا که هر مرحله با مرحلهٔ قبل متفاوت است و کاربر به اطلاعات جدیدی نیاز خواهد داشت.

چگونه بفهمیم باید محتوایمان را به‌روز کنیم؟

حال که با اقدامات لازم در زمان به‌روزرسانی یا انتشار مجدد محتوا از نظر الگوریتم تازگی محتوا گوگل آشنا شده‌اید، ممکن است با این سوال مواجه شوید که چگونه بفهمیم باید محتوای سایتمان را به‌روز کنیم. بررسی روند عملکرد صفحات وب‌سایت از جمله نرخ ترافیک و تعامل می‌تواند برای درک این موضوع به شما کمک کند. در این قسمت، تعدادی از فاکتورهای مهمی را که با بررسی آن‌ها متوجه می‌شوید لازم است محتوایتان آپدیت شود، آورده‌ایم.

۱. ردیابی معیارهای عملکرد

اولین راهی که به شما کمک می‌کند بفهمید باید محتوایتان به‌روز شود، بررسی معیارهای عملکرد صفحات سایتتان است. برای مثال، صفحه‌ای که رتبه‌بندی بالایی ندارد؛ اما تعداد کلیک‌های خوبی را جذب می‌کند و به بازدیدهایی با میانگین زمان بالا منجر می‌شود، الگوریتم تازگی محتوا را متقاعد می‌کند که صفحهٔ شما را مرتبط و به اندازه کافی تازه بداند.

بررسی این معیارها در طول زمان، دید مناسبی از عملکرد وب‌سایتتان به شما می‌دهد و می‌توانید بفهمید که آیا صفحات مختلف به به‌روزشدن نیاز دارند یا خیر. امکان بررسی این معیارها با گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) یا سایر برنامه‌های مشابه مانند GTmetrix وجود دارد.

ارزیابی عملکرد در گوگل آنالیتیکس برای بهبود الگوریتم تازگی محتوا

۲. داده‌های کلمه کلیدی را بررسی کنید

حجم ترافیک کلمات کلیدی برای انواع موضوعات و کوئری‌ها پیوسته در حال نوسان است. از این رو، اگر متوجه کاهش ترافیک سایتتان شدید، حتما به معنی عدم دریافت امتیاز مناسب از الگوریتم تازگی محتوا گوگل نیست، بلکه باید بررسی‌های لازم را دربارهٔ حجم اخیر کلمه کلیدی مورد نظر انجام دهید.

بررسی حجم جست‌وجوی کلمه‌های کلیدی در سرچ کنسول

۳. به تاریخچه موقعیت نگاه کنید

گاهی اوقات، ممکن است وب‌سایت جدیدی به ایجاد محتوایی اقدام کرده باشد که با صفحه شما رقابت می‌کند. در واقع، کیفیت محتوای این صفحه و به‌روزرسانی‌هایی که انجام می‌دهد،‌ نظر الگوریتم تازگی محتوا را جلب کرده است. در این‌گونه موارد، با یک نگاه ساده به تاریخچه موقعیت می‌‌توانید متوجه این موضوع شوید.

بررسی تاریخچهٔ رتبهٔ سایت

۴. به نرخ کلیک و بازدید صفحه‌تان توجه کنید

توجه به نرخ کلیک‌ها و تعداد نمایش صفحات سایتتان می‌تواند به شما در ارزیابی اینکه چه موقع زمان مناسبی برای به‌روزرسانی است، کمک کند؛ بنابراین هر چند مدت یکبار، نرخ کلیک‌ها و ایمپرشن صفحه‌های مختلفتان را بررسی کنید. در صورتی که این موارد رو به کاهش باشند، باید برای به‌روزرسانی آماده شوید.

بررسی نرخ کلیک و تعداد بازدیدها در سرچ کنسول

جمع‌بندی

الگوریتم تازگی محتوا گوگل یکی از الگوریتم‌هایی است که تازگی محتوای سایت شما را مورد بررسی قرار می‌دهد. هدف از تازه نگه‌داشتن محتوا این است که همیشه اطلاعاتی مناسب و به‌روز به کاربران ارائه دهید. در صورتی که این موضوع را رعایت کنید، نرخ کلیک‌ها و تعامل سایت شما افزایش می‌یابد. این موارد به گوگل نشان می‌دهند که وب‌سایت شما شایستگی لازم را برای قرارگرفتن در رتبه‌های برتر لیست نتایج دارد.

البته دقت داشته باشید که معیار تازگی محتوا برای همه سایت‌ها به یک اندازه تاثیرگذار نیست؛ بلکه سایت‌هایی که محتوای حساس به زمان تولید می‌کنند، بیشتر مورد توجه الگوریتم تازگی محتوا قرار دارند. در این مقاله، توضیحات لازم را دربارهٔ  تازگی محتوا، تکنیک‌های مناسب برای تازه نگه‌داشتن صفحات و روش فهمیدن زمان مناسب برای به‌روزرسانی محتوا ارائه دادیم.

منابع:

SearchEngineJournal | WordStream

اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در whatsapp

مقالات مشابه