همه چیز دربارهٔ به‌روزرسانی محتوای قدیمی و اهمیت آن در سئو

راهنمای آپدیت محتوا و اهمیت آن در سئو سایت

اگر می‌خواهید رتبهٔ بهتری برای محتوای خود در نتایج جست‌وجوی گوگل به دست آورید، نقش به‌روزرسانی محتوا و بازنگری آن را جدی بگیرید. در این مقاله، به شما آپدیت محتوا را آموزش می‌دهیم.

فرایند تولید محتوا هرگز متوقف نمی‌شود. شما ممکن است محتوایی را منتشر کرده باشید که به‌سرعت، در صفحهٔ  اول نتایج جست‌و‌جوی گوگل ظاهر شود یا سال‌ها بازدیدی نداشته باشد. در هر صورت لازم است بدانید همیشه می‌توانید محتوای خود را بازبینی و اصلاح کنید. ما سعی میکنیم چک‌لیستی در این مقاله ارائه دهیم تا فرآیند بروزرسانی محتوا را برای شما سریع‌تر و دقیق‌تر کند.

چرا باید محتوای بلاگ را به طور مرتب بررسی و آپدیت کنیم؟

هر محتوایی باید به دلایل  مختلفی بازبینی شود. چند مورد از این دلایل به شرح زیر است:

رقیب‌های شما کار کردن روی محتوایشان را متوقف نکرده‌اند!

باید بدانید شما برای  برنده‌شدن در جست‌وجوی گوگل باید با رقیب‌های زیادی مبارزه کنید که هرگز دست از کار نمی‌کشند؛ پس چه در حال تولید محتوای جدید باشید و چه در حال بازبینی محتوای قدیمی، باید بدانید رقیب‌هایتان در نتایج جست‌وجوی گوگل چه ارزش بیشتری را به مخاطب ارائه می‌دهند و بر اساس آن، مقالهٔ خود را بازبینی کنید. برای اینکه  در این رقابت پیروز شوید، باید خلاق باشید و راه‌های جدیدی برای بهبود محتوای خود پیدا کنید.

تغییرات رفتار و عادت جست‌وجوی مخاطب

شما باید بدانید مخاطب دنبال چه چیزی است و دقیقا همان را به او بدهید. مسئلهٔ مهم این است که رفتار جست‌و‌جو‌کننده تغییر می‌کند. مثلا فردی که کلمهٔ  ویروس کرونا را سرچ می‌کند، تا قبل از سال 2019 احتمالاً این فرد کسی است که یا محقق است و یا علاقهٔ  علمی به این موضوع دارد؛ بنابراین مقاله باید اطلاعات کاملا تخصصی به او ارائه دهد.

در طول پاندمی کرونا، میزان جست‌وجو در این مورد بسیار افزایش داشت و مخاطب‌ها هم بسیاری از مردم عادی بودند. در چنین شرایطی، باید چه اطلاعاتی را برای مردم عادی فراهم کنیم؟ مقاله‌ها باید اطلاعات پایه‌ای مثل چگونگی جلوگیری از شیوع و مبتلاشدن را به این افراد ارائه بدهند؛ بنابراین محتوای شما که سه سال پیش به‌خوبی پاسخگوی نیت مخاطب از جست‌وجو بوده، لزوماً امروز محتوای ایدئالی نیست و لازم است بروزرسانی محتوا انجام شود؛ زیرا نیت کاربر از جست‌وجوی آن عبارت تغییر کرده است.

به‌روز نبودن اطلاعات 

بسیاری از اطلاعات به‌مرور زمان تغییر می‌کنند و تحقیق‌های جدیدی روی آن‌ها انجام می‌شود (مثلا مقاله‌هایی که شامل آمار و ارقام هستند)؛ پس ضروری است همیشه محتوایتان را به‌روزرسانی کنید تا اطلاعات دقیق‌تری را به مخاطب عرضه کنید.

به‌روزرسانی محتوا آنقدر برای گوگل اهمیت دارد که الگوریتمی جداگانه برای آن در نظر گرفته است. اگر می‌خواهید با این الگوریتم آشنا شوید، مقالهٔ «الگوریتم تازگی محتوا گوگل (Freshness) چیست؟» را مطالعه کنید. در این مقاله، دربارهٔ این الگوریتم، چگونگی نحوهٔ محاسبهٔ امتیاز تازگی محتوا صحبت کرده‌ایم و در انتها، چند تکنیک را برای بهبود این امتیاز بررسی کرده‌ایم.

چه صفحه‌هایی را برای بازبینی و آپدیت محتوا انتخاب کنیم؟

تا اینجای مقاله متوجه شدید که بروزرسانی محتوا چه اهمیتی دارد و چرا باید مراقب محتواهای بلاگ باشیم؛ اما سوالی که در اینجا مطرح می‌شود این است که چه صفحه‌هایی را باید آپدیت کنیم؟ آپدیت صفحه‌های زیر را در برنامه‌های خود بگنجانید:

  • صفحاتی که رتبهٔ  خوبی داشتند؛ اما به مرور افت کردند

این صفحه‌ها پیش‌تر ترافیک خوبی را به سایتتان وارد می‌کردند؛ اما در نتایج جست‌وجوی گوگل به‌‌تدریج نزول پیدا کردند. این صفحه احتمالا توسط یک رقیب با محتوای به‌روزتر، از رده خارج شده است.

  • صفحه‌هایی با بیشترین بازدهی 

حتی بهترین پیج‌هایی که در صفحهٔ اول جست‌و‌جوی گوگل هستند هم به بازبینی نیاز دارند؛ بهتر است قبل از اینکه شروع به نزول کنند، آن‌ها را به‌روز کنید. شما می‌توانید چالش‌ها را پیش‌بینی کنید و آپدیت محتوا را به فراخور این چالش‌ها انجام دهید.

مراحل آپدیت محتوای قدیمی برای بهبود ترافیک سایت و سئو

برای آپدیت محتوا نیازی نیست محتوای قدیمی را از نو بنویسید؛ صرفاً لازم است مواردی را اعمال کنید که محتوای شما به بهترین خود تبدیل شود.

۱. بررسی اطلاعات هنگام آپدیت محتوا

همیشه واقعیات و اشکال را به‌روز نگه دارید. منابع مقاله خود را از جنبه‌های زیر بررسی کنید:

  • منبع اصلی هنوز فعال باشد

 وقتی ما لینک خارجی به محتوای خود اضافه می‌کنیم، باید حواسمان باشد که دامنه‌های دیگر بدون اجازه ما کاری نکنند. بعضی اوقات، این سایت‌ها محتوا را پایین می‌آورند، URL را عوض می‌کنند و یا اطلاعات را بدون اینکه بپرسند، تغییر می‌دهند. پس حتما چک کنید که لینک‌های خارجی شما نقش خود را در مقاله به خوبی ایفا کنند.

  • به‌دنبالِ اطلاعات جدیدتری دربارهٔ موضوع مورد نظر باشید

با یک جست‌وجوی ساده در موضوع موردِنظرتان متوجه خواهید شد که آیا داده به‌روزتری موجود است یا خیر. اگر پیدا کردید، آمار و ارقام ، اشکال و لینک‌های مربوط به آن را جایگزین کنید. شما حتی می‌توانید محتوای رقیب را هم بررسی کنید که اگر اطلاعات به‌روزتری را ارائه می‌دهند، متوجه شوید.

  • اطلاعات بدیهی را در مقاله خود بررسی کنید

اطلاعات عام هم می‌توانند تغییر کنند. مثلا «آقای روحانی، رئیس جمهور وقت»، جملهٔ عامی است که قدیمی‌بودن محتوای شما را خیلی زود لو می‌دهد! پس حواستان به این اطلاعات در محتوا باشد.

۲. کاربرد

از خودتان بپرسید چگونه می‌توانم محتوا را به‌گونه‌ای تغییر دهم که با هدف جست‌وجوی کاربر مطابقت بیشتری داشته باشد؟

اولین محتوایی را که می‌نویسیم، بهترین محتوا نیست و قطعا به‌روزرسانی محتوای قدیمی این فرصت را به ما می‎دهد که محتوای بهتری ایجاد کنیم و آن را با نیت کاربر از جست‌وجو تطبیق دهیم. اگر می‌خواهید محتوای شما تا حد امکان، کاربر را هنگام جست‌وجو راضی کند، توصیه‌های زیر را جدی بگیرید.

  • اول: خود را جای کاربر بگذارید

معمولاً ما وقتی محتوا می‌نویسیم، به‌عنوان یک متخصص می‌نویسیم. در حالی که باید خودمان را جای جست‌وجوکننده قرار دهیم. به عبارتی، مثل کسی فکر کنیم که به اندازهٔ کافی، اطلاعات در آن زمینه را ندارد و به‌دنبال به دست آوردن اطلاعاتی است که دوست دارد. وقتی در حال آپدیت محتوا هستید، دقت کنید که تا جای ممکن خوانا و صریح باشد و به سوالات جست‌وجوکننده بدون سردرگمی پاسخ دهد.

  • دوم: از خودتان بپرسید آیا می‌توان با اضافه‌کردن چیزی، تجربهٔ بهتری برای کاربر بسازم؟

مثلا یکی از عباراتی که زیاد جست‌وجو می‌شود، «تبدیل رهن به اجاره» است. مشخص است که کاربر قصد دارد اجاره یا رهن کامل را حساب کند. یک صفحهٔ  خوب می‌تواند فرمول را ارائه دهد؛ اما یک صفحهٔ عالی، ماشین‌حسابی برای این تبدیل ارائه می‌دهد تا کاربر اعداد خود را به‌سرعت وارد کند و به مقصود خود برسد. اینجا است که محتوای قابل‌قبول به محتوای فوق‌العاده تبدیل می‌شود.

۳. کلمات کلیدی

شما باید کلمات کلیدی محتوای خود را در عنوان صفحه و متاتگ ارزیابی کنید. این اجزا یا باید دقیقاً آن کلمه‌ای باشند که کاربر آن را جست‌وجو کرده یا بتواند به سوال جست‌وجوکننده پاسخ دهد. وقتی متاتگ نمی‌تواند کلمات کلیدی را شامل شود، کلیدواژه‌ها باید در متن بدنهٔ  مقاله باشند. این کلمات کلیدی برای سئو نباید صرفاً چندین بار در متن مقاله تکرار شوند، بلکه باید  آن‌ها را در متن طبیعی به کار ببریم و همان طور که حرف میزنیم، بنویسیم.

۴. لینک‌ها و انکر تکست

در لینک‌ها و انکر تکست‌های مقاله‌های قدیمی دو مورد را در نظر بگیرید:

  • اول مطمئن شوید که لینک‌ها به‌صورت طبیعی، در متن مقاله قرار گرفته باشد و انکر تکستی که استفاده می‌کنید نشانه‌های قابل‌اعتمادی به صفحهٔ آن سوی لینک ایجاد کند.
  • سپس فرصت‌هایی را پیدا کنید که وقتی در ابتدا، مقاله‌ای را منتشر می‌کنید، به محتوای جدیدی که قبلا وجود نداشته است، لینک شوید. یافتن فرصت‌هایی برای اضافه‌کردن لینک‌ها به محتوای جدیدتر بسیار مهم است. به‌خصوص وقتی قصد دارید محتوای جدید خود را ترویج (پروموت) کنید. در برخی مواقع، می‌توانید این لینک‌ها را هنگام بازبینی و آپدیت محتوای قدیمی اضافه کنید. در مواقع دیگر (مثلا هنگام ایجاد یک صفحه محصول جدید)، بهتر است که به برخی محتواهای قدیمی خود سر بزنید، با این هدف که لینک‌های داخلی مرتبط را به صفحهٔ  جدید اضافه کنید.

پیج‌های قدیمی فرصت بیشتری برای گرفتن بک‌لینک داشتند. با اضافه‌کردن لینک داخلی به پیج‌های جدید هنگام بازبینی، می‌توانید اطمینان حاصل کنید که محتوای جدیدتر هم مانند  محتوای قدیمی، به اندازهٔ کافی در رتبه‌بندی قوی ظاهر شود.

انکر تکست در مقالهٔ بلاگ یکتانت

۵. نمایش مناسب در موبایل 

ایندکس‌کردن موبایل یکی از تغییرات اساسی در جست‌وجوی گوگل در سال‌های اخیر است که بخشی از الگوریتم سرچ گوگل نیز شده و از سپتامبر 2020 برای تمام وب‌سایت‌ها فعال شده است. صفحات روی دامنهٔ  شما باید همان تجربهٔ کاربری دسکتاپ را برای کاربر موبایل فراهم کنند؛ در غیر این صورت، شما باید بروزرسانی محتوا را انجام دهید تا محتوا و ساختار آن مطابق میل کاربر موبایل شود.

حتی اگر برای بهبود تجربهٔ کاربر موبایل، تغییراتی در سطح دامنه انجام داده باشید، همچنان ممکن است برخی از محتواهای قدیمی به‌خوبی نمایش مرورگر دسکتاپ، روی موبایل نمایش داده نشوند.

آپدیت محتوا را در استراتژی‌های همیشگی خود بگنجانید

شما هیچ‌وقت، نباید یک محتوای کاملاً جدید را برای هدف‌گیری کلیدواژه‌هایی تولید کنید که بسیاری از محتواهای قدیمی آن را مورد هدف قرار دادند. البته این به معنای این نیست که همهٔ  محتواهای خود را نگه دارید. پیشنهاد ما این است که تمامی محتواهای خود را از جنبه‌های مختلف همواره مورد بازبینی قرار دهید و در صورت نیاز آپدیت محتوا انجام دهید، حتی شبکهٔ  لینک‌های داخلی را از نو بسازید.

آیا به محتواهای قدیمی خود توجه می‌کنید؟ برنامه‌ای برای گردگیری بلاگ خود دارید؟ در بخش نظرات، با ما به گفت‌وگو بنشینید.

منبع: 

SearchEngineJournal

اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در whatsapp

مقالات مشابه