درآمد سئوکار در ایران بر اساس آخرین آمار منتشرشده ۱۴۰۱

درآمد سئوکار در ایران بر اساس آخرین آمار منتشرشده ۱۴۰۱

درآمد سئو چقدر است؟ آیا با درآمد از این راه می‌توانیم یک زندگی مرفه و راحت داشته باشیم؟ تا چه اندازه، امکان افزایش درآمد در این شغل وجود دارد؟ روش‌های کسب درآمد از سئو کدام‌اند؟

درآمد و میزان حقوق همواره یکی از مهم‌ترین مسائل برای انتخاب مشاغل گوناگون است. به همین خاطر، قبل از اینکه در راه یادگیری سئو قدم بگذارید، به احتمال زیاد می‌خواهید به پاسخ این سؤالات برسید.

با توجه به اینکه سئو در حال حاضر به یکی از مشاغل پرطرفدار حوزهٔ دیجیتال مارکتینگ تبدیل شده است، در ادامه، میزان حقوق سئوکار، روش‌های کسب درآمد از سئو و مسیر تبدیل‌شدن به یک سئوکار ماهر را به‌صورت کامل برایتان توضیح می‌دهیم؛ پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

 

متخصص سئو کیست و چه وظایفی دارد؟

قبل از اینکه میزان حقوق متخصص سئو را بررسی کنیم، به‌صورت مختصر به وظایف این شخص می‌پردازیم. همان طور که می‌دانید، سئو مخفف عبارت Search Engine Optimization به‌معنی بهینه‌سازی موتور جست‌وجو است. از این رو، متخصص سئو هم کسی است که فرآیند بهینه‌‌سازی وب‌سایت برای موتورهای جست‌وجو را انجام می‌دهد.

فردی که به‌عنوان متخصص سئو فعالیت می‌کند، باید از یک سری مهارت‌ها برخوردار باشد تا بتواند صفحات مختلف سایت را در هر کلمهٔ کلیدی، به رتبهٔ اول لیست نتایج برساند. برخی از مهم‌ترین مهارت‌های لازم برای این کار عبارتند از:

  • تفکر انتقادی
  • مهارت نوشتن
  • مهارت‌های فنی و برنامه‌نویسی
  • مهارت‌های اجتماعی
  • توانایی تجزیه‌و‌تحلیل
  • توانایی کار با اکسل
  • مدیریت پروژه
  • توانایی کار با ابزارهای سئو
  • بازاریابی محتوایی
  • توانایی شناسایی کلمه‌ها با حجم جست‌وجوی کم و زیاد
  • آشنایی مقدماتی با HTML

 

دقت داشته باشید، هرقدر متخصص سئو دارای تعداد بیشتری از این مهارت‌ها باشد، می‌تواند به درآمد بالاتری دست یابد. البته کیفیت آن‌ها هم از اهمیت بالایی برخوردار است و تنها کمیت مهم نیست.

اما اگر می‌خواهید به یک سئوکار تبدیل شوید، علاوه بر مهارت‌های لازم، باید از وظایف کارشناس سئو هم آگاهی داشته باشید. به همین خاطر، مهم‌ترین نقش‌ها و وظایفی را که متخصص سئو بر عهده دارد، برایتان آورده‌ایم:

  • بهینه‌سازی ساختار سایت برای موتورهای جست‌وجو
  • بررسی بک‌لینک‌ها (پروفایل بک‌لینک) و عملکرد آن‌ها
  • کشف، گسترش و بهینه‌سازی مداوم کلمات کلیدی مرتبط با وب‌سایت
  • تجزیه‌وتحلیل تکنیک‌های تبلیغاتی رقبا
  • همکاری با تیم توسعه و اطمینان از سرعت سایت و به‌کارگیری بهترین شیوه‌های سئو در کدهای آن
  • ارتباط موثر با تیم محتوا به‌منظور تولید محتوای باکیفیت

 

تصویر زیر به یک آگهی استخدام کارشناس سئو مربوط است که شرایط احراز این شغل را مشخص کرده است. با توجه به اینکه روش و وسعت کار هر شرکت با دیگری متفاوت است، نرم‌افزارهای لازم، مهارت‌ها و وظایف متخصص سئویی که هر شرکت به آن نیاز دارد هم فرق می‌کند. وظایف کارشناس سئو معمولاً در بخش شرایط احراز آگهی‌ها به شکل کامل توضیح‌ داده می‌شوند.

 

آگهی شغلی متخصص سئو

 

اکنون که با مهارت‌ها و وظایف کارشناس سئو آشنا شدید، وقت آن رسیده که بدانید درآمد متخصص سئو چقدر است و چگونه می‌توانید از این طریق به درآمدی مناسب برسید. در ادامه، توضیحات لازم را ارائه داده‌ایم:

 

درآمد سئو چقدر است؟

بدون شک، میزان درآمد سئو برای تمام افرادی که در این حوزه فعالیت می‌کنند، یکسان نیست؛ بلکه به عوامل متعددی از جمله مهارت این افراد، نوع شرکتی که با آن کار می‌کنند و روش کار آن‌ها بستگی دارد. از آنجایی که چند روش مختلف برای افراد سئوکار وجود دارد، در این بخش، میزان حقوق سئوکار در هر کدام از این روش‌ها را بررسی می‌کنیم:

 

۱. حقوق کارمندی سئوکار

این روش، یک راه ساده و با امنیت شغلی مناسب برای کار در حوزهٔ سئو محسوب می‌شود. به این ترتیب که افراد پس از فراگیری مهارت‌های لازم، می‌توانند در شرکت یا کسب‌وکاری استخدام شوند و فعالیت‌های مربوط به سئو آن‌ها را انجام دهند. درآمد متخصص سئو در این روش تا حد زیادی به نوع شرکت بستگی دارد؛ اما به طور میانگین، میزان حقوق در یک بازهٔ مشخص قرار می‌گیرد.

با بررسی آگهی‌های استخدام کارشناس سئو در پلتفرم‌های کاریابی مانند جاب ویژن، جابینجا و سایر موارد، متوجه می‌شویم که میزان حقوق مدِنظر اکثر شرکت‌ها حدود ۸ تا ۹ میلیون تومان در ماه است. البته متخصصانی که به‌صورت کارمندی فعالیت می‌کنند، از بیمه پایه و در برخی موارد هم برخوردار می‌شوند. گاهی اوقات، ممکن است مزایای دیگری هم شرکت در اختیارشان قرار دهد که به افزایش دریافتی نهایی‌شان منجر شود.

 

درآمد سئو در ایران بر اساس آگهی‌های شغلی

 

۲. درآمد سئوکار فریلنسر

روش بعدی که متخصصین سئو می‌توانند از طریق آن درآمد کسب کنند،‌ کار به‌صورت فریلنسری یا آزاد است. در این روش، لازم نیست فرد به‌صورت حضوری به شرکت یا محیط کار مراجعه کند، بلکه می‌تواند در خانه یا هر مکان دیگری کارش را انجام دهد. به همین خاطر، سئوکار از آزادی عمل بیشتری برخوردار است و می‌تواند در هر ساعتی از شبانه‌روز، پروژه خود را پیش برد.

از دیگر مزایای فریلنسری، نامحدود بودن درآمد آن است؛ چراکه درآمد متخصص سئو به‌صورت مستقیم با میزان فعالیتی که انجام می‌دهد، مرتبط است. هرقدر که فرد زمان بیشتری برای کار خود در نظر بگیرید، درآمدش هم بالاتر می‌رود. علاوه بر آن، امکان کار با چند شرکت مختلف به‌صورت هم‌زمان هم وجود دارد.

طبق گزارش تریبون، در حال حاضر درآمد سئوکاران فریلنسر به‌ازای هر پروژه چیزی حدود ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان است. بر اساس همین گزارش، اکثر این افراد بین ۲ تا ۴ پروژه را مدیریت می‌کنند؛ بنابراین می‌توان درآمدی بین ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار تا ۱۰ میلیون و ۸۰۰ هزار به‌صورت میانگین را برای سئوکاران فریلنسر در نظر گرفت. البته باز هم می‌گوییم که درآمد این افراد به‌صورت مستقیم به تعداد پروژه‌هایی که انجام می‌دهند وابسته است.

 

درآمد سئو به‌صورت فریلنسری

 

۳. درآمد دلاری سئو

بدون شک، درآمد سئو در این روش بالاتر از سایر روش‌ها است؛ منتهی باید مهارت‌های بیشتری هم داشته باشید. تمام سایت‌ها در سراسر دنیا به این نیاز دارند که با اعمال تکنیک‌های سئو، سایتشان را به رتبه‌های برتر لیست نتایج برسانند. به همین خاطر، اگر یک سئوکار ماهر باشید، به‌‌راحتی می‌توانید با آن‌ها کار کنید.

روش‌های مختلفی هم برای کسب درآمد دلاری از سئو وجود دارد که یکی از ساده‌ترین آن‌ها برای ما، عضویت در آژانس‌های دیجیتال مارکتینگ خارجی و دریافت پروژه است. این‌گونه به‌ازای هر پروژه‌ای که انجام می‌دهید، مبلغ مشخصی دریافت خواهید کرد.

حقوق سئوکار در این روش به عوامل گوناگونی از جمله نوع سایت یا آژانسی که با آن کار می‌کند، تخصصی که دارد، حجم کار و سایر موارد این‌چنینی بستگی دارد. به همین دلیل، نمی‌توان بازه‌ٔ دقیقی را به‌عنوان درآمد این افراد مشخص کرد؛ اما با توجه به ارزش دلار در کشور، مقدار قابل‌توجهی خواهد بود.

متخصص سئو می‌تواند از طریق روش‌های مختلف درآمد کسب کند. بیایید در بخش بعدی، به چند روش متداول نگاهی بیندازیم.

 

روش‌های کسب درآمد از سئو

زمانی که شما مهارت‌های لازم برای کار در حوزهٔ سئو را به‌صورت کامل فرا می‌گیرید، راه‌های گوناگونی برای کسب درآمد خواهید داشت. هر کدام از آن‌ها هم از نظر شرایط کاری، حقوق و آزادی عمل دارای شرایط متفاوتی هستند؛ از این رو، می‌توانید متناسب به علاقه خود، بهترین شیوهٔ کار در این زمینه را انتخاب کنید. تعدادی از مهم‌ترین روش‌های کسب درآمد از سئو، عبارتند از:

 

۱. کار در آژانس دیجیتال مارکتینگ یا شرکتی خاص

یکی از روش‌های آسان کسب درآمد از طریق سئو، کار در آژانس‌های دیجیتال مارکتینگ یا شرکت‌‌ها است. با توجه به اینکه کدام روش کارمندی یا فریلنسری را انتخاب می‌کنید، شرایط کاری و درآمد شما متفاوت است. به‌طور معمول، آژانس‌های سئو و دیجیتال مارکتینگ امکان کار به‌صورت فریلنسری را فراهم می‌کنند. شرکت‌ها هم بیشتر روی روش کارمندی تمرکز دارند.

با کار در آژانس‌ها یا شرکت‌ها، علاوه بر کسب درآمد، تجربه‌های جدیدی هم در این زمینه به دست می‌آورید. از آنجایی که معمولاً کارها در این مکان‌ها به‌شکل تیمی پیش می‌روند، با کار تیمی هم بیشتر آشنا خواهید شد و می‌توانید در کارتان پیشرفت کنید.

 

۲. ایجاد یک وب‌سایت فروشگاهی و فروش محصولات

ایجاد یک سایت فروشگاهی، روشی غیرمستقیم برای کسب درآمد سئو محسوب می‌شود. به این ترتیب که شما ابتدا یک سایت فروشگاهی ایجاد می‌کنید و با دانش و مهارتی که در زمینه سئو دارید، آن را به رتبه‌های برتر لیست نتایج گوگل می‌رسانید. در ادامه، محصولات فیزیکی خود را از طریق آن به فروش می‌رسانید.

در صورتی که تمایل دارید از این روش برای کسب درآمد از سئو استفاده کنید،‌ باید به فاکتورهای زیادی توجه داشته باشید. تعداد رقبای فعال در این حوزه، میزان مهارت آن‌ها در سئوی سایت، نوع محصول و استقبال کاربران از آن مهم‌ترین فاکتورها به شمار می‌آیند.

البته شما می‌توانید به‌جای فروشگاه آنلاین، در زمینه‌های دیگر مانند آموزش فعالیت کنید. به‌طور کلی، شما از دانش خود برای راه‌اندازی یک سایت، کسب رتبه و در نهایت، کسب درآمد بیشتر استفاده می‌کنید.

 

آموزش فلارایز

 

۳. ارائهٔ خدمات مشاوره سئو

جالب است بدانید، درآمد سئوکار تنها به کارهای عملی و پروژه‌هایی که انجام می‌دهد، محدود نمی‌شود؛ بلکه متخصصان سئو می‌توانند مهارت خود را در اختیار دیگران قرار دهند و از این طریق درآمد کسب کنند. در واقع، این افراد به سایر کسب‌وکارها مشاوره می‌دهند تا بتوانند وب‌سایتشان را به رتبه‌های برتر در لیست نتایج گوگل برسانند.

تحقیق کلمات کلیدی، تجزیه‌وتحلیل داده‌ها، بررسی کیفیت انواع سئو در وب‌سایت و ارائهٔ راهکارهایی برای بهبود آن و تحلیل رقبا از جمله وظایف مهم مشاور سئو محسوب می‌شوند. انجام صحیح این وظایف توسط متخصص سئو، در نهایت به بهینه‌سازی سایت هدف و بهبود رتبهٔ آن منجر می‌شود.

 

۴. ایجاد وبلاگ و کسب درآمد از طریق تبلیغات

پست‌های وبلاگ اهمیت زیادی برای کاربران دارند؛ به‌خصوص اگر محتوایی ارزشمند، مفید و کاربردی را در اختیار آن‌ها قرار دهند. زمانی که تسلط خوبی بر مهارت‌های سئو داشته باشید، می‌توانید یک سایت وبلاگ ایجاد کنید و کلمات کلیدی متعددی را به رتبه‌ٔ اول لیست نتایج گوگل برسانید.

شما در انتخاب زمینهٔ فعالیت وبلاگتان کاملا آزاد هستید و می‌توانید حوزه‌های مد و زیبایی، فناوری، علمی و یا سایر موارد را انتخاب کنید.

نکتهٔ مهم در انتخاب موضوع وبلاگ، توجه به رقبای موجود در این زمینه، میزان علاقهٔ کاربران به این حوزه و ترافیک موجود است. بعد از اینکه وبلاگتان را ایجاد کردید و به ترافیک مناسبی رسیدید، می‌توانید با انتشار رپورتاژ آگهی، تبلیغات بنری و سایر انواع تبلیغات آنلاین، از سئو درآمد کسب کنید. البته به این موضوع هم توجه داشته باشید که تولید محتوا و پست‌های وبلاگ مناسب، در ابتدا به صرف زمان و هزینه نیاز دارد.

 

وبلاگ هانی صفایی

 

امکان به‌کارگیری این روش‌ها هم در سایت‌های داخلی و هم وب‌سایت‌های خارجی وجود دارد؛ بنابراین اگر دنبال کسب درآمد دلاری با سئو هستید، باید سراغ آژانس‌ها و شرکت‌های خارجی بروید یا وب‌سایتی به زبان خارجی برای خود ایجاد کنید.

 

چگونه سئوکار شویم؟

برای اینکه به یک متخصص در حوزهٔ سئو تبدیل شوید، باید مهارت‌های لازم در این زمینه را به‌ دست آورید. همان گونه که اشاره کردیم، درآمد سئو در ایران با توجه به روشی که کار می‌کنید، متفاوت است؛ اما به‌گونه‌ای است که ارزش صرف هزینه و زمان برای فراگیری این مهارت‌ها را دارد.

البته قبل از اینکه وارد مسیر یادگیری سئو شوید، باید با یک سری پیش‌نیازها و مهارت‌های ابتدایی آشنا باشید؛ این‌گونه مسیر تبدیل‌شدن به یک متخصص سئو را خیلی راحت‌تر طی می‌کنید. برخی از مهم‌ترین پیش‌نیازهای یادگیری سئو عبارتند از:

  • آگاهی از حقوق سئوکار و روش‌های کسب درآمد از آن
  • آشنایی با نحوهٔ کار موتورهای جست‌وجو
  • آشنایی با مفهوم سئو و نقش آن در بازاریابی دیجیتال
  • شناخت مناسب از بازاریابی محتوا و روند تولید محتوا
  • مهارت‌های نوشتاری قوی
  • آشنایی با سیستم‌های مدیریت محتوا (CMS)
  • آشنایی مقدماتی با Html و Css
  • آشنایی با مدیریت پنل هاست

 

زمانی که از درآمد سئوکار مطلع شدید، اگر مطابق با انتظاراتتان باشد، می‌توانید یادگیری پیش‌نیازها و مهارت‌های فوق را شروع کنید. بیشتر این موارد، به‌‌صورت آنلاین و از طریق وب‌سایت‌های اینترنتی قابل دسترسی هستند؛ منتهی سعی کنید از سایت‌های معتبر و خارجی استفاده کنید تا مطالب را به‌شکل صحیح فرا گیرید.

پس از فراگیری پیش‌نیازها، نوبت به طی‌کردن مسیر اصلی آموزش سئو می‌رسد. بدون شک، مهارت‌های لازم برای یک سئوکار بسیار گسترده و حتی نامحدود هستند؛ اما سعی کردیم برخی از ضروری‌ترین مراحل تبدیل‌شدن به یک متخصص سئو را در اینجا برایتان توضیح دهیم:

  • یادگیری فاکتورهای مهم رتبه‌بندی
  • یادگیری شیوهٔ انجام تحقیق کلمات کلیدی
  • یادگیری ۳ جنبهٔ سئو (Off-Page، On-Page و تکنیکال)
  • یادگیری سئوی محلی (لوکال سئو)
  • یادگیری کار با ابزارهای سئو
  • استفاده از مهارت و دانش کسب‌شده در عمل

 

راه‌های زیادی برای کسب این مهارت‌ها وجود دارد. با توجه به اینکه درآمد سئو تا حد زیادی به میزان مهارت متخصص بستگی دارد، باید سعی کنید بهترین روش یادگیری را انتخاب کنید. استفاده از وب‌سایت‌های معتبر در حوزهٔ سئو و مطالعه کتاب‌های الکترونیکی یا فیزیکی در این زمینه از جمله روش‌های ساده به‌ شمار می‌آیند.

اما اگر قصد دارید تکنیک‌ها و مهارت‌های سئو را به‌صورت عملی و کاربردی یاد بگیرید، شرکت در دوره‌های آنلاین یا حضوری سئو روشی کاملا مناسب است؛ چراکه در حین یادگیری، تمارین و پروژه‌های مختلفی را هم انجام می‌دهید و این مهارت‌ها تثبیت خواهند شد. دوره‌های دیجیتال مارکتینگ نووا یک گزینهٔ مناسب برای فراگیری سئو و مهارت‌های آن هستند.

 

آیا می‌خواهید سئوکار شوید؟

با توجه به گسترش کسب‌وکارهای اینترنتی، صاحبان مشاغل سعی می‌کنند بستری مناسب برای ارائهٔ خدمات و فروش محصولاتشان به‌صورت آنلاین ایجاد کنند؛ اما برای اینکه بتوانند در این زمینه موفق شوند، به یک متخصص سئو ماهر نیاز دارند. تقاضای بالا برای انجام پرژه‌های سئو باعث‌ شده است حقوق سئوکار هم افزایش پیدا کند؛ به‌خصوص اگر این فرد در کارش متخصص باشد.

در این مقاله، برخی از مهم‌ترین روش‌های کسب‌ درآمد از سئو و میزان درآمد متخصص سئو در هر روش را به‌صورت تقریبی بررسی کردیم؛ بنابراین اگر درآمد سئو برایتان راضی‌کننده است، می‌توانید از همین الان فراگیری مهارت‌ها و تخصص‌های مورد نیاز برای تبدیل‌شدن به یک متخصص سئو را آغاز کنید.

 

سوالات متداول

  • درآمد سئو در ایران چقدر است؟

درآمد سئوکار به‌صورت کارمندی به‌طور میانگین، حدود ۸ تا ۹ میلیون است. درآمد سئوکار فریلنسر به تعداد پروژه‌های او بستگی دارد. طبق آخرین نظرسنجی، درآمد هر سئوکار فریلنسر به‌ازای هر پروژه ۲/۷ میلیون تومان است.

  • یک متخصص سئو از طریق چه روش‌هایی می‌تواند درآمد کسب کند؟

کار در آژانس‌های دیجیتال مارکتینگ یا کسب‌وکارها، ارائهٔ خدمات مشاوره و راه‌اندازی سایت شخصی یا فروشگاهی

منابع:

searchenginejournal | reliablesoft | entrepreneur | linkedin

 

اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در whatsapp

مقالات مشابه