تکنیک آسمان خراش در سئو چیست و چگونه آن را پیاده کنیم؟

تکنیک آسمان خراش در سئو چیست؟

بازار به میدان نبردی تبدیل شده است که زنده ماندن در آن هر روزه سخت و سخت‌تر می‌شود؛ بنابراین کسب‌وکارها تلاش می‌کنند از تکنیک‌های مختلف مانند تولید محتوای آسمان خراش استفاده کنند تا بتوانند توجه مشتریان بالقوه را جلب کنند.

اغلب کسب‌وکارها رویکرد خود را تغییر داده‌اند تا بتوانند مشتری بیشتری را به‌سمت خود بکشانند. آن‌ها محتواهای مختلفی از پست بلاگ گرفته تا اینفوگرافیک‌ها را مدام امتحان می‌کنند تا متوجه شوند چه نوع محتوایی بهترین نتیجه را برایشان رقم می‌زند. بازدهی هر قطعه محتوا به نیاز و خواستهٔ مخاطب هدف بستگی دارد. به عبارتی، هر دیجیتال مارکتری باید محتوایی را شناسایی کند که مخاطبِ هدف او به آن علاقه دارد.

شما برای ماندن در این میدان نبرد چه کاری می‌توانید انجام دهید؟ تکنیک آسمان خراش یکی از تکنیک‌هایی است که می‌توانید امتحان کنید. این تکنیک برای تولید محتوایی است که به شما کمک می‌کند تا ترافیک بیشتری جذب کنید.

با ما در این مقالهٔ آکادمی نووا همراه شوید تا بدانید به چه چیزی محتوای آسمان خراش گفته می‌شود، اهمیت این محتوا در سئو چیست و چگونه می‌توانید از این تکنیک بهتر استفاده کنید.

تکنیک آسمان خراش چیست؟

فرض کنید در یکی از خیابان‌های شهر نیویورک قدم می‌زنید. اولین چیزی که به چشمتان می‌آید، چیست؟ آسمان‌خراش‌ها، درست است؟ برایان دین یکی از اعضای تیم Backlinko از همین ایده برای ابداع تکنیک آسمان خراش استفاده کرد. به عبارتی، ما در این تکنیک سعی می‌کنیم محتوایی تولید کنیم که نسبت به سایر محتواها کامل‌تر (بلندتر) و جامع‌تر باشد.

بد نیست بدانید که تیم Backlinko با همین تکنیک در سال ۲۰۱۵ توانست زمین بازی را دگرگون کند و ترافیک خیلی زیادی در مدت‌زمان کوتاهی کسب کند. نحوهٔ کار به این صورت است که ابتدا دربارهٔ موضوع‌های محبوب و داغ تحقیق می‌کنید. شما همچنین باید نگاهی به محتواهای قدیمی خود بیندازید تا ببینید کدام‌یک از آن‌ها ورودی بیشتری داشته‌اند.

حال دیگر وقت آن است که محتوایی جذاب‌تر و کامل‌تر ارائه کنید. به‌عنوان مثال، شما می‌توانید از زوایای مختلف به موضوع محتوای قدیمی خود بپردازید و اطلاعات بیشتری را در قالب نمودارها یا اینفوگرافیک‌ها ارائه کنید. شما همچنین باید محتوایی کامل‌تر از سایر رقبا دربارهٔ موضوع‌های محبوب و مورد علاقهٔ مخاطبان هدفتان تولید کنید.

به‌طور کلی، شما باید محتوایی تولید کنید که ارزش بیشتری به مخاطب ارائه دهد تا مخاطبان و سایر وب‌سایت‌ها آن را در کانال‌های مختلف با دیگران در میان بگذارند. شما باید سعی کنید آسمان‌خراشی در میدان نبرد بسازید که مخاطب پس از اینکه وارد آن شد، هیچ میلی به خروج از آن نداشته باشد. به عبارتی، مخاطب باید متوجه شود که هیچ‌کدام از سوال‌هایش در آسمان‌خراش شما بی‌پاسخ نخواهد ماند.

سوالی که اینجا مطرح می‌شود این است که چنین محتوایی از نظر سئو چه اهمیتی دارد؟ به این سوال در بخش بعدی پاسخ می‌دهیم.

محتوای آسمان خراش از نظر سئو چه اهمیتی دارد؟

هدف از تولید محتوای آسمان خراش این است که با خلق ارزش بیشتر برای کاربر بتوانیم بک‌لینک کسب کنیم. به عبارتی، شما با تولید چنین محتوایی سعی می‌کنید تعداد بک‌لینک‌های بیشتری کسب کنید که ترافیک سایتتان و رتبهٔ آن در صفحهٔ نتایج جست‌وجو بهبود پیدا کند.

بک‌لینک یا همان لینک ورودی به لینکی اشاره می‌کند که یک وب‌سایت به وب‌سایت دیگری لینک می‌دهد. بک‌‌لینک‌ نقش زیادی در سئو دارد؛ زیرا حاکی از‌ آن است که شما را وب‌سایت دیگری تایید کرده است. به بک‌لینک می‌توان به چشم رای اعتمادی نگاه کرد که وزیری در مجلس کسب می‌کند؛ بنابراین هرقدر تعداد رای‌های شما بیشتر باشد، شانس بیشتری خواهید داشت.

با این تفاصیل، می‌توان گفت که شما می‌توانید از تکنیک‌های مختلف مانند تکنیک آسمان خراش در سئو استفاده کنید تا رتبهٔ وب‌سایتتان و اعتبار دامنهٔ آن را با کسب بک‌لینک افزایش دهید.

محتواهای آسمان خراش به شما این امکان را می‌دهند تا توجه مشتریان بالقوه‌‌ٔ بیشتری را جلب کنید؛ زیرا چیزی را ارائه می‌دهید که در هر جایی پیدا نمی‌شود. از طرفی، موتورهای جست‌وجو به وب‌سایت‌هایی توجه می‌کنند که نیاز مخاطب را برآورده می‌کنند. به همین دلیل، تولید چنین محتواهایی کمک می‌کند تا در بالای صفحهٔ نتایج جست‌وجو ظاهر شوید.

هیچ تکنیکی نمی‌تواند بی‌عیب و نقص باشد؛ تکنیک آسمان خراش هم از این قاعده مستثنی نیست. اجازه دهید به نیمهٔ خالی لیوان هم نگاهی بیندازیم.

معایب محتوای آسمان خراش چیست؟

محتواهای آسمان خراش با وجود خوبی‌های زیاد، عیب‌هایی هم دارند. فراموش نکنید که محتوای باکیفیت نمی‌تواند به‌تنهایی موفقیت کسب‌وکارتان را تضمین کند. معایب محتواهای آسمان‌ خراش را در این بخش با یکدیگر بررسی می‌کنیم تا این موضوع را بهتر درک کنید.

۱. عدم توجه به نیت کاربر از جست‌وجو

گوگل علاقه‌ٔ زیادی به محتواهای بلند دارد؛ ولی این بدان معنا نیست که یک محتوای بلند و جامع برای هر موضوعی بنویسید. به عبارتی، آش را آن‌قدر شور نکنید که خان هم بفهمد! اگر محتوای آسمان خراش در زمان و مکان درست ارائه نشود، چیزی به‌غیر از رنجش مخاطب را به دنبال ندارد.

شما باید نیت کاربر از جست‌وجو را هنگام تولید محتوا در نظر بگیرید؛ زیرا ارائهٔ اطلاعات اضافی همیشه خوب نیست. گوگل به میزان رضایت کاربران خود بیشتر از طول محتوایتان توجه می‌کند. به‌عنوان مثال، بدیهی است که باید محتوایی جامع برای عبارت جست‌وجوی «چک لیست سئو» ارائه کنید؛ ولی دیگر نیاز نیست محتوایی بلند و طولانی برای «بهترین کبابی تهران» در اختیار کاربر بگذارید.

عدم توجه به نیت کاربر باعث می‌شود که نرخ پرش وب‌سایتتان افزایش پیدا کند. به همین دلیل، بهتر است که بدانید محتوای ۵ هزار کلمه‌ای را چه زمانی و محتوایی ۱۲۰۰ کلمه‌ای را در چه شرایطی ارائه کنید. می‌توان مخاطب را با ایجاد فهرستی در بالای محتوای به بخش مورد نظرش هدایت کرد؛ ولی بهتر است که از محتواهای جامع در مواقع نیاز بهره ببرید.

۲. لینک‌سازی فرآیندی خسته‌کننده است

شما برای کسب بک‌لینک باید با سایر افراد مدام ارتباط برقرار کنید و آن‌ها را قانع کنید که محتوایتان ارزشمند است. حقیقت آزردهنده‌ این است که این فرآیند بعد از مدتی خسته‌کننده می‌شود. به همین خاطر، ممکن است پس از مدتی از خودتان بپرسید که آیا من باید به راهم ادامه دهم؟

شواهد حاکی از آن است که ۹۰ درصد از افراد ایمیل شما را حتی باز نمی‌کنند؛ این چیزی است که باید از‌ آن آگاه باشید تا بدانید قرار است در چه مسیر سختی گام بردارید.

۳. محتوا پادشاه نیست

بهتر است که همین حالا، دور «محتوا پادشاه است» یک خط قرمز بکشید. محتوا تنها بخشی از استراتژی دیجیتال مارکتینگ یک کسب‌وکار است که نباید تنها و تنها روی آن تمرکز کرد. محتوای آسمان خراش نمی‌تواند به‌تنهایی برای شما معجزه کند!

فراموش نکنید که سایر رقبایتان هم سعی می‌کنند خودشان محتوایی جامع تولید کنند یا از نویسندگان مجرب برای تولید چنین محتوایی استفاده کنند. به همین خاطر، قرار نیست که محتوایی جامع تولید کنید و آن را به امان خدا رها کنید تا بهترین نتایج را برایتان رقم بزند.

اشتباه نکنید! قرار نیست قید تولید محتوای آسمان خراش را بزنید. ما این مشکلات و معایب را با شما در میان گذاشتیم تا بتوانید بهترین نتیجه را از تولید چنین محتوایی کسب کنید. سئو فرآیندی زمان‌بر است که نیاز به مراقب‌ ویژه دارد؛ صبور باشید و با فعالیت مستمر به آن چیزی که می‌خواهید برسید. در بخش بعدی به شما می‌گوییم که چگونه نتیجهٔ بهتری با این تکنیک کسب کنید.

چگونه نتیجهٔ بهتری از تکنیک آسمان خراش بگیریم؟

اگر آماده‌اید تا از تکنیک آسمان خراش استفاده کنید، ۵ مرحلهٔ زیر را طی کنید تا نتایج بهتری کسب کنید:

۱. تحقیق کنید تا فرصت‌ها و شکاف‌ها را شناسایی کنید

در بخش قبلی مشاهده کردید که محتواهای آسمان خراش زمانی می‌توانند به شما کمک کنند که کلمه‌های کلیدی مناسبی را هدف بگیرید. از طرفی، بهتر است محتوایی ارائه کنید که تقاضای زیادی برای آن در بازار وجود داشته باشد. از ابزارهای متنوعی مانند «Google Alerts» و «BuzzSumo» برای بررسی کلمه‌های کلیدی می‌توانید استفاده کنید.

google alerts

۲. لیستی از توزیع‌کنندگان بالقوه تهیه کنید

برخی از افراد سعی می‌کنند تا محتواهای ارزشمند را با دنبال‌کنندگان خود در میان بگذارند. شما باید بتوانید این افراد را در شبکه‌های اجتماعی شناسایی کنید تا از آن‌ها برای توزیع محتوای خود کمک بگیرید. پس از اینکه لیست خود را آماده کردید، با آن‌ها تماس بگیرید. از آن‌ها بخواهید تا محتوایتان را به مخاطبانشان پیشنهاد دهند.

فراموش نکنید که افراد و وب‌سایت‌هایی را در لیست قرار دهید که پست‌های آن‌ها به موضوع محتوای آسمان خراش شما مرتبط باشد. چنین رویکردی باعث می‌شود مطمئن شوید که محتوا به دست افرادی می‌رسد که به آن علاقه دارند.

۳. محتوایی ارزشمندتر از سایر رقبا تولید کنید

تکنیک آسمان خراش تنها به معنای تولید محتوایی چند هزار کلمه‌ای نیست. شما باید ارزشی بیشتر از سایر محتواهای موجود ارائه کنید. به بلاگ رقبای خود سر بزنید تا ببینید آن‌ها به موضوع مورد نظرتان به چه شکلی پرداخته‌اند. ممکن است بتوانید با اضافه‌کردن محتوای ویدیویی یا اینفوگرافیکی جذاب، راهنمایی جذاب‌تر و جامع‌تر به مخاطب ارائه کنید.

خلق ارزش بیشتر برای مخاطب با کمک ویدیو

شما همچنین می‌توانید کلمه‌ها و عبارت‌های کلیدی خود را در گوگل جست‌وجو کنید تا متوجه شوید رتبهٔ یک در اختیار چه کسانی است. محتواهای آن‌ها را بررسی کنید و سپس سعی کنید در محتوای خود ارزش بیشتری برای مشتری خلق کنید. تکنیک آسمان خراش به شما اجازه می‌دهد تا از تعداد کلمه‌های زیادی استفاده کنید؛ بنابراین سعی کنید با مثال‌های مختلف شرح دهید تا مخاطب همه چیز را درک کند. به عبارتی، از کلی‌گویی در محتواهای خود پرهیز کنید.

۴. از مخاطبان خود کمک بگیرید

به مخاطبتان به چشم یک دارایی ارزشمند نگاه کنید که به شما اجازه می‌دهد تا اعتبار خوبی در بازار به دست بیاورید. قبل از اینکه به سراغ توزیع‌کنندگان بروید، بهتر است که از آن‌ها بخواهید تا دربارهٔ محتوایتان در کانال‌های مختلف مانند شبکه‌های اجتماعی صحبت کنند.

محتوای تولید شده توسط کاربر به شما کمک می‌کند تا نه‌تنها توجه مشتریان بالقوه را جلب کنید، بلکه به توزیع‌کنندگان تاثیرگذار و معروف خود ثابت کنید که محتوایی ارزشمند ارائه کرده‌اید. به عبارتی، آن‌ها متوجه می‌شوند که محتوایتان همان چیزی است که ادعا می‌کنید. بدیهی است که آن‌ها نمی‌خواهند با ارائهٔ محتوایی بی‌کیفیت به اعتماد مخاطبان خود لطمه بزنند.

۵. به‌روز باشید

طبیعی است که اثربخشی محتوای شگفت‌انگیزتان به‌مرور زمان کاهش پیدا می‌کند. تغییرات زیادی در بازار رخ می‌دهند که از دستتان خارج است؛ ولی باید نسبت به این تغییرات و موضوع‌های روز مطلع باشید. به خاطر داشته باشید که سایر رقبایتان منتظر نشسته‌اند تا در اولین فرصت گوی رقابت را از شما بربایند.

شما باید محتوای آسمان خراش خود را مدام به‌روز کنید تا بتوانید مطابق با آخرین تغییرات گام بردارید. در غیر این صورت مخاطبی را که با زحمت فراوان به دست آورده‌اید، به رقبایتان تقدیم می‌کنید.

آسمان‌خراشی بسازید که بدرخشد

تولید محتوایی منحصر‌به‌فرد یکی از بهترین راه‌هایی است که می‌توانید وب‌سایت‌های دیگر را به دادن لینک به وب‌سایتتان ترغیب کنید. با کمک محتوای آسمان خراش می‌توانید رای اعتماد زیادی از طرف سایر وب‌سایت‌ها و افراد تاثیرگذار جمع کنید.

فراموش نکنید که به نظم و ساختار داخلی آسمان‌خراش خود بیشتر از نمای آن دقت کنید. به عبارتی، مخاطب باید پس از ورود متوجه شود که قرار است تا آخرین طبقه با شما همراه شود. از این فرصت استفاده کنید و مخاطب خود را با ارائهٔ مثال‌های جدید و مرتبط خوشحال کنید.

ما در این مقاله سعی کردیم تا شما را با تکنیک آسمان خراش و اهمیت آن آشنا کنیم. آیا این تکنیک می‌تواند به کسب‌وکارتان کمک کند؟ در بخش نظرات با ما به‌ گفت‌وگو بنشینید.

 

منابع:

MARTECH | SEMRUSH | GOLDIE AGENCY | marketinglogiQ | HubSpot

اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در whatsapp
رضا سپه‌وندی
رضا سپه‌وندی
نه تنها به نوشتن بلکه به خواندن، شنیدن و دیدن هم علاقه دارم؛ معتقدم که انسان باید تشنه یادگیری باشد.

مقالات مشابه