سئو چیست؛ چرا اهمیت دارد؟

سئو چیست؛ چرا اهمیت دارد؟

شاید شما هم به‌تازگی تصمیم گرفته باشید که وب‌سایتی برای کسب‌وکارتان راه بیندازید؛ بنابراین سر و کارتان به  گوگل افتاده است و می‌خواهید بدانید منظور از سئو چیست؟

برای موفقیت در کسب رتبه و ترافیک بیشتر، باید با سازوکار رتبه‌دهی گوگل و عوامل تاثیرگذار آشنا شوید.

ممکن است فکر کنید با تولید و انتشار یک محتوای درجه‌یک، همه چیز تمام است؛ اما این‌طور نیست!

برای درک بهتر این مسئله، قرار است با شما دربارهٔ معنی و مفهوم سئو، نحوهٔ کار موتورهای جست‌وجو و بخش‌های مختلف سئو در این مقاله صحبت کنیم.

تعریف سئو (SEO) به زبان ساده

برای اینکه بدانید سئو چیست، یک تعریف ساده از آن بیان می‌کنیم:

سئو به معنی بهینه‌سازی وب‌سایت برای موتورهای جست‌وجو است. در واقع، SEO مخفف عبارت «Search engine optimization» است که همان مفهوم بیان‌شده را می‌رساند.

شما می‌توانید با توجه به مواردی همچون سلامت فنی سایت و دریافت لینک از سایر وب‌سایت‌ها در کنار تولید محتوای باکیفیت و ارزشمند، سایتتان را برای موتورهای جست‌وجو بهینه کنید.

البته توجه داشته باشید علاوه بر موتورهای جست‌وجو، باید وب‌سایت و محتوای شما برای کاربران هم بهینه باشد. این موضوع تا حد زیادی برای گوگل اهمیت دارد و با الگوریتم‌های مختلف خود، آن را به‌راحتی مورد بررسی قرار می‌دهد. اینکه تنها رضایت موتورهای جست‌وجو را در نظر بگیرید و به کاربران توجهی نداشته باشید، به‌سرعت باعث از دست رفتن رتبه‌تان در لیست نتایج خواهد شد.

در واقع، شما با درک معنی سئو، توجه به معیارهای آن و رعایت این موارد می‌توانید سایتتان را برای موتورهای جست‌وجو بهینه کنید. در کنار آن، با تولید محتوای باکیفیت و ارزشمند که به‌خوبی، نیاز کاربر را پاسخ دهد، می‌توانید وب‌سایت را برای کاربران بهینه کنید. این‌گونه تمام امتیازات را از گوگل دریافت می‌کنید و وب‌سایت شما به رتبه‌ای مناسب در لیست نتایج می‌رسد.

این ساده‌ترین تعریفی است که می‌توان برای سئو ارائه داد! حالا بیایید ابتدا ببینیم چرا باید به سئو توجه کنیم و سپس جزئیات بیشتری دربارهٔ آن با شما در میان بگذاریم.

چرا سئو در دیجیتال مارکتینگ اهمیت دارد؟

در دنیای امروز، توجه به اینترنت و فضای دیجیتال برای رقابت در حوزه‌های مختلف الزامی است. در واقع، آن دسته از کسب‌وکارهایی موفق به فروش محصول، ارائهٔ خدمت و جذب مشتری می‌شوند که آگاهی مناسبی از برند خود برای کاربران ایجاد کنند.

اما شاید بخواهید بدانید نقش سئو چیست و چگونه به بهبود عملکرد و بازدهی فعالیت‌های شما کمک می‌کند. بدون شک، وب‌سایت‌ها یکی از مهم‌ترین راه‌های فعلی برای ارتباط آنلاین صاحبان مشاغل و کسب‌وکارها با مشتریان و کاربران به‌شمار می‌آیند. در هر زمینه‌ای هم تعداد زیادی وب‌سایت وجود دارد. شما تنها زمانی می‌توانید سایتتان را نسبت به رقبا در رتبه‌ٔ بهتری قرار دهید که درک مناسبی از معنی سئو داشته و معیارهای آن را به‌خوبی رعایت کرده باشید.

به‌طور کلی، به‌کارگیری سئو مناسب و بهینه‌سازی سایت مزایای گوناگونی برای شما ایجاد می‌کند که موجب اهمیت آن در دیجیتال مارکتینگ گردیده است. مهم‌ترین مزایای سئوی مناسب برای وب‌سایت‌ها عبارتند از:

۱. قرار گرفتن ‌‌وب‌سایت در لیست نتایج ارگانیک

طبق تعریف سئو، شما با توجه به یک سری فاکتورها، می‌توانید وب‌سایتتان را برای موتورهای جست‌وجو بهینه‌سازی کنید. زمانی که این معیارها را به‌درستی به کار می‌گیرید، سایت‌ شما رتبه‌ٔ بهتری نسبت به سایر وب‌سایت‌ها به دست می‌آورد؛ چراکه گوگل پس از بررسی تمام سایت‌ها، آن‌هایی را که از نظر سئو عملکرد بهتری دارند و نیاز کاربر را به‌خوبی پاسخ داده‌اند، در رتبه‌ٔ بالاتری قرار می‌دهد.

باید توجه داشته باشید که رتبه‌بندی سایت‌ها در صفحه نتایج موتور جست‌وجو (SERP) به دو صورت مختلف انجام می‌گیرد:

  • سایت‌های پولی (paid) که در ازای پرداخت مبلغ مشخصی، در بالا یا پایین لیست نتایج قرار می‌گیرند.
  • سایت‌های ارگانیک (Organic) که با توجه به سئو و بهینه‌سازی سایتشان به رتبه‌های برتر رسیده‌اند.

گوگل با قرار دادن عبارت «ad» یا «آگهی» در کنار سایت‌هایی که با پرداخت پول در رتبه‌های برتر قرار گرفته‌اند، آن‌ها را از نتایج ارگانیک مجزا می‌کند. چیزی که اهمیت دارد این است که نتایج ارگانیک به‌هیچ‌وجه با پرداخت پول به دست نمی‌آیند؛ بنابراین زمانی که سایت شما به‌صورت ارگانیک به رتبه‌های برتر رسیده باشد، کاربران بیشتری به آن اعتماد می‌کنند و شانس بیشتری برای جذب آن‌ها خواهید داشت. آن‌ها احتمال می‌دهند که محتوای شما نیاز آن‌ها را پاسخ می‌دهد و قرار نیست با محتوای تبلیغاتی مواجه شوند.

 صفحه نتایج جست‌وجوی گوگل در سئو چیست؟

۲. افزایش کیفیت ترافیک ارگانیک

بدون شک، به‌دست‌آوردن ترافیک بالا یکی از مهم‌ترین اهداف وب‌سایت‌های مختلف است؛ اما چیزی که اهمیت دارد، کیفیت ترافیک ارگانیک است. زمانی که بدانید سئو چیست و آن را ‌به‌خوبی در سایتتان اعمال کنید، ترافیکی که به دست می‌آورید، کاملا ارگانیک خواهد بود. این‌گونه، کیفیت ترافیک ورودی وب‌سایتتان بالا می‌رود و احتمال تبدیل بازدیدکنندگان به مشتری یا خواننده محتوای شما بسیار بالا است.

در واقع، کیفیت ترافیک ارگانیک تا حد زیادی به اینکه چقدر محتوای موجود در سایت شما با درخواست کاربر تناسب دارد، وابسته است. زمانی که بازدیدکنندگان واقعاً به محصولات، خدمات و اطلاعات شما علاقه‌مند باشند، پس از ورود به سایت اقدام به خواندن محتوای شما یا خرید محصولتان می‌کنند. اطلاع از معنی سئو و به‌کارگیری معیارهای آن باعث می‌شود که به چنین ترافیک ارگانیک و باکیفیتی دست یابید.

اجازه دهید با یک مثال، این موضوع را برایتان بهتر توضیح دهیم. فرض کنید گوگل شما را به‌عنوان یک منبع مناسب برای دریافت اطلاعات درباره‌ٔ گوشی‌های سامسونگ معرفی کند؛ ولی کاربران با ورود به سایتتان متوجه شوند که شما فروشنده اسباب‌بازی هستید. در سئو کلمات کلیدی می‌آموزید که چگونه این کلمات را متناسب با هدف بیزینس انتخاب کنید.

چه اتفاقی رخ می‌دهد؟ کاربر وب‌سایت شما را به سرعت ترک خواهد کرد! در واقع شما ترافیک خوبی جذب می‌کنید؛ ولی این ترافیک هیچ سودی برای شما ندارد و پس از مدتی رتبهٔ خود را هم از دست می‌دهید. توجه به خواسته‌های گوگل و به‌کارگیری سئو باعث می‌شود با این مشکل مواجه نشوید.

۳. افزایش ترافیک ارگانیک

از دیگر مزایایی که سئو برای وب‌سایت شما به‌ دنبال دارد، بالا رفتن ترافیک ارگانیک آن است. در واقع، تعداد کاربرانی که از طریق نتایج جست‌وجوی ارگانیک به سایت شما می‌رسند، افزایش می‌یابد. همان طور که می‌دانید، کاربران بیشتر تمایل دارند سایت‌هایی را انتخاب کنند که در قسمت بالای صفحهٔ نتایج موتور جست‌وجو (SERP) نمایش داده می‌شوند.

براساس‌ آخرین آمار منتشرشده، نرخ کلیک سایتی که در ربتهٔ اول قرار می‌گیرد بین ۴۲ تا ۴۳ درصد و نرخ کلیک سایت رتبهٔ دوم بین ۳۶ تا ۳۷ درصد است. هرقدر به سمت پایین لیست نتایج حرکت کنیم، نرخ کلیک هم کاهش خواهد یافت.

هنگامی که شما شناخت مناسبی از تعریف سئو دارید و فاکتورهای آن را روی محتوایتان اعمال می‌کنید، وب‌سایتتان به رتبه‌های برتر لیست نتایج می‌رسد؛ از این رو، کاربران بیشتری برای رسیدن به هدف خود روی آن کلیک می‌کنند.

زمانی که بازدیدکنندگان باکیفیت به سایت شما جذب شوند، احتمال تبدیل‌شدن آن‌ها به مشتری یا کاربر سایت بالاتر خواهد بود. به این ترتیب، سئوی مناسب در کنار کیفیت محتوا، به بهبود مقدار ترافیک ارگانیک سایتتان هم کمک می‌کند.

به‌طور کلی، سئو از این نظر نقش مهمی در دیجیتال مارکتینگ اهمیت دارد که نه‌تنها به دیده‌شدن و آگاهی از برند منجر می‌شود، بلکه مشتریان بالقوه و واجد شرایط را به سمت ما هدایت می‌کند. برای کسب رتبهٔ بهتر، باید با سازوکار موتورهای جست‌وجو آشنا باشید:

موتورهای جستجو چگونه کار می‌کنند؟

موتورهای جست‌وجو وب‌سایت‌های مختلف را براساس بهینه‌بودن رتبه‌بندی می‌کنند و در لیست نتایج خود نمایش می‌دهند. به همین خاطر، اگر با روش کار موتورهای جست‌وجو آشنا باشید، بهتر می‌توانید مطابق میل آن‌ها رفتار کنید و سایتتان را به رتبه‌های برتر در لیست نتایج برسانید.

کاربران زمانی از موتورهای جست‌وجو مانند گوگل استفاده می‌کنند که با یک پرسش مواجه می‌شوند و به‌دنبالِ پاسخ آن در اینترنت هستند. در این‌گونه موارد، موتورهای جست‌وجو سعی می‌کنند بهترین و متناسب‌ترین پاسخ‌ها را به کاربر ارائه دهند.

در واقع، این موتورها از الگوریتم‌های گوناگونی استفاده می‌کنند که سایت‌های موجود را مورد بررسی قرار می‌دهند. سپس، وب‌سایتی که دقیق‌ترین پاسخ را برای سوال کاربر دارد، در لیست نتایج نمایش خواهند داد.

در این میان، کلمات کلیدی تاثیر مهمی دارند و الگوریتم‌های گوگل و سایر موتورهای جست‌وجو برای رتبه‌بندی سایت‌ها، تا حد زیادی از آن‌ها استفاده می‌کنند. هر فردی برای موفقیت در این حوزه باید بداند نقش کلمات کلیدی در سئو چیست و چقدر اهمیت دارد.

به‌طور کلی، عملکرد موتورهای جست‌وجو شامل سه مرحلهٔ زیر است:

مرحلهٔ اول: خزیدن (Crawling)

اولین مرحله عملکرد موتورهای جست‌وجو، خزیدن یا همان مرحلهٔ کشف‌شدن است. در این مرحله، موتورهای جست‌وجو همچون گوگل، خزنده‌های خود را برای یافتن صفحات جدید و ثبت اطلاعات آن‌ها ارسال می‌کنند.

این خزنده‌ها در بیشتر موارد، ربات‌های گوگل یا عنکبوت نامیده می‌شوند؛ بنابراین در تعریف سئو، منظور از تمام این کلمات همان خزنده‌های وب است.

هدف کلی این ربات‌های گوگل یا خزنده‌های وب این است که صفحات جدید را کشف کنند؛ همچنین به‌صورت دوره‌ای، محتوای صفحاتی را که قبلا بازدید کرده‌اند، بررسی می‌کنند تا ببینند آیا تغییراتی در آن‌ها ایجاد شده یا به‌روزرسانی‌هایی انجام گرفته است.

به همین دلیل، اگر شما صفحهٔ جدیدی ایجاد یا محتوای صفحات قبلی‌تان را به‌روز کنید، موتورهای جست‌وجو به کمک این ربات‌ها متوجه تغییرات خواهند شد.

ربات‌های خزندهٔ گوگل معمولا با کمک لینک‌هایی که قبلا کشف کرده‌اند، صفحات وب را می‌خزند؛ بنابراین اگر یک پست وبلاگ منتشر می‌کنید که از صفحهٔ اصلی وب‌سایت‌تان لینک دریافت کرده باشد، هنگامی که ربات‌ها در حال خزیدن در صفحه اصلی هستند، این لینک را دنبال می‌کنند و به پست وبلاگ شما خواهند رسید. به همین خاطر، ساختار درست سایت و استفاده از لینک‌های داخلی برای برقراری ارتباط میان صفحه‌ها، اهمیت زیادی در سئو و به‌خصوص مرحلهٔ خزیدن دارد.

مرحلهٔ دوم: ایندکس‌کردن (Indexing)

دومین مرحله، فهرست‌کردن یا بایگانی است. در این مرحله، موتور جست‌وجو تصمیم‌ به استفاده یا عدم استفاده از محتوایی که خزیده است، می‌گیرد. در واقع، اگر یک صفحهٔ خزیده‌شده توسط ربات‌های گوگل شایسته تشخیص داده شود، به فهرست اضافه خواهد شد؛ در غیر این صورت، صفحه یا محتوایی که توسط خزنده‌ها مورد بررسی قرار گرفته است، به دلیل عدم ارائه ارزش کافی در فهرست قرار نمی‌گیرد.

هنگامی یک صفحه، محتوا یا قسمتی از محتوا ایندکس می‌شود، بایگانی و در پایگاه داده ذخیره خواهد شد که در ادامه امکان بازیابی آن وجود دارد. بیشتر صفحات وب که محتوایی منحصربه‌فرد و ارزشمند ارائه می‌دهند، در فهرست قرار می‌گیرند. از این رو، باید سعی کنید با اطلاع از معنی سئو و بهینه‌کردن وب‌سایتتان، احتمال قرار گرفتن آن در لیست را افزایش دهید. یک سایت ممکن است به دلایل زیر در فهرست قرار نگیرد:

  •       محتوای آن تکراری در نظر گرفته شود؛
  •       محتوای آن هرزنامه یا بی‌ارزش دانسته شود؛
  •       توسط ربات‌های گوگل قابل خزیدن نباشد؛
  •       صفحه یا دامنه فاقد لینک‌های ورودی باشد (صفحهٔ یتیم)

مرحلهٔ سوم: رتبه‌بندی (Ranking)

مرحلهٔ سوم که واقعا اهمیت دارد، رتبه‌بندی است. زمانی که مراحل قبل یعنی خزیدن و فهرست‌شدن وب‌سایت‌های مختلف انجام می‌گیرد، نوبت به رتبه‌بندی می‌رسد. هنگامی که ربات‌های خزندهٔ گوگل سایت شما را می‌خزند و ایندکس می‌کنند،‌ وب‌سایتتان با دیگر سایت‌ها بررسی می‌شود و رتبه‌ای برای آن در نظر گرفته خواهد شد.

یکی از مهم‌ترین دلایل اینکه باید بدانید سئو چیست، به همین مرحله از عملکرد موتورهای جست‌وجو مربوط می‌شود. در حال حاضر، بیش از ۲۰۰ معیار مختلف وجود دارد که موتور جست‌وجویی مثل گوگل برای مرتب‌سازی و رتبه‌بندی محتوا از آن‌ها استفاده می‌کند.

تمام این معیارها هم در سه دسته قرار می‌گیرند که شامل سئوی درون صفحه (On-Page SEO)، سئوی بیرون صفحه (Off-Page SEO) و سئوی فنی (Technical SEO) هستند. چند نمونه از معیارهای مهمی که موتورهای جست‌وجو برای رتبه‌بندی صفحات وب از آن‌ها استفاده می‌کنند، عبارتند از:

  •       کلمه کلیدی در تگ‌ عنوان: اینکه آیا کلمه کلیدی یا مترادف آن در تگ عنوان و صفحه ذکر شده است.
  •       سرعت بارگذاری صفحه وب: آیا صفحه وب یا محتوا به سرعت بارگذاری می‌شود و با موبایل سازگار است.
  •       شهرت و اعتبار وب‌سایت: اینکه آیا وب‌سایت برای موضوع جست‌وجوشده توسط کاربر معتبر در نظر گرفته می‌شود؟ چه تعدادی از محتواها به اشتراک گذاشته شده است؟ چه سایت‌هایی به آن لینک داده‌اند؟

سئو چیست و گوگل چگونه کار می‌کند؟

عوامل و فاکتورهای تاثیرگذار به این سه مورد ختم نمی‌شوند. در بخش بعدی، دربارهٔ دیگر معیارها و عوامل مهم بیشتر صحبت خواهیم کرد.

سئو شامل چه بخش‌هایی است؟

همان طور که در بخش تعریف سئو اشاره کردیم، سئو هنر و تمرین متقاعد کردن موتورهای جست‌‌وجو برای توصیه محتوای ما به‌عنوان بهترین، جامع‌ترین و معتبرترین راه برای حل مشکلشان است. هنگامی که ربات‌های خزنده گوگل و سایر موتورهای جست‌وجو صفحات وب را می‌خزند، اطلاعات هر یک را در فهرست قرار می‌دهند و ذخیره می‌کنند.

سپس الگوریتم‌های گوگل این فهرست‌ها را براساس صدها فاکتور بررسی و رتبه‌بندی می‌کنند تا تعیین کنند هر وب‌سایت یا محتوا باید در چه بخشی از صفحه نتایج موتور جست‌وجو (SERP) نمایش داده شود. این الگوریتم‌ها در واقع همان معیارهای مختلف سئو هستند که در سه دستهٔ  اصلی سئو قرار می‌گیرند.

معمولا با گذشت زمان، به‌روزرسانی‌های مختلفی انجام می‌گیرد و برخی معیارهای تغییر می‌کنند؛ اما اصول کلیدی یا بخش‌های اصلی آن همواره ثابت هستند. با توجه به اهمیت اطلاع از این بخش‌های کلیدی برای درک مفهوم و معنی سئو، در ادامه انواع سئو را توضیح داده‌ایم:

۱. سئوی درون صفحه (On-Page SEO)

تمام فعالیت‌هایی که درون وب‌سایت خود برای بهینه‌سازی آن انجام می‌دهید، در دستهٔ سئوی درون صفحه قرار می‌گیرند. در واقع، شما بر این معیارهای مهم سئو تسلط دارید و می‌توانید آن‌ها را هرچه بهتر مدیریت کنید.

به‌طور کلی، این نوع سئو از مرتبط‌بودن محتوای درون سایت شما برای کاربر و ایجاد یک تجربهٔ عالی اطمینان حاصل می‌کند. برخی از مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار در سئوی درون صفحه عبارتند از:

کلمات کلیدی

همواره باید فرآیند تولید محتوای خود را با انجام تحقیق کلمات کلیدی شروع کنید. برای این کار، می‌توانید از ابزار‌های آنلاین گوناگونی مانند کیورد پلنر، کیورد تول (Keyword Tool)، Semrush یا سایر موارد این‌چنینی استفاده کنید. این ابزارها به شما کمک می‌کنند بدانید برای هر محتوای خاص، بهترین کلمات کلیدی برای سئو چیست.

همچنین، ابزارهای موجود در این زمینه امکان اطلاع از تعداد افرادی را که برای یک کلمه کلیدی خاص جست‌وجو می‌کنند، فراهم ساخته‌اند. از طرف دیگر، با کمک این ابزارها می‌توانید میزان دشواری کسب رتبه برای هر  کلمه را هم مشاهده کنید؛ بنابراین می‌توانید تصمیم بگیرید که باید چه کلمات کلیدی را در محتوای خود هدف قرار دهید و روی آن‌ها تاکید داشته باشید تا محتوایتان از این نظر بهینه شود.

تحقیق کلمات کلیدی با Keyword Tool

تولید محتوا

محتوا یکی از مهم‌ترین فاکتورهای تاثیرگذار در سئوی سایت شما به‌شمار می‌آید که حتما باید به کیفیت و ارزشمندی آن برای کاربران دقت داشته باشید و آموزش محتوا نویسی را در دستور کار خود قرار دهید. زمانی که شما کلمات کلیدی اصلی و فرعی را انتخاب می‌کنید، باید از خود بپرسید که مخاطب به چه منظور، این کلمات را جست‌وجو کرده است. در واقع، لازم است بدانید کاربر با سرچ این کلمات، واقعا به‌دنبالِ چه‌ چیزی بوده است.

پس از اینکه متوجه منظور کاربر از سرچ کلمات کلیدی شدید، باید محتوایی مرتبط با آن ایجاد کنید که پرسش‌ها و نیازهای کاربران را به بهترین شکل پاسخ دهد. طبق تعریف سئو، هرقدر محتوای شما تناسب بیشتری با خواستهٔ کاربر داشته باشد، برای کاربر بیشتر بهینه خواهد بود.

گوگل این موضوع را با استفاده از الگوریتم‌های مختلف خود به‌راحتی درک می‌کند و رتبه‌ٔ مناسبی برای وب‌سایت یا محتوای شما در نظر می‌گیرد.

برای مثال، هنگامی که کاربر کلمه «گوشی سامسونگ s21» را جست‌وجو می‌کنید، دنبال اطلاعاتی کامل درباره‌ٔ آن است؛ بنابراین شما باید تمام اطلاعات مورد نیاز از جمله مشخصات این گوشی موبایل، قیمت، موجودبودن در بازار ایران و سایر موارد این‌چنینی را به‌صورت کامل توضیح دهید. این‌گونه کاربر به همان چیزی که دنبالش است، می‌رسد و محتوای وب‌سایت شما را با دقت مطالعه می‌کند.

با این حال، زمانی که کاربر «مقایسه گوشی سامسونگ S21 و آیفون ۱۳» را جست‌وجو می‌کند، دیگر به‌دنبالِ اطلاعات کلی دربارهٔ سامسونگ S21 نیست. او به محتوایی نیاز دارد که او را راهنمایی کند و به او نشان دهد که کدام‌یک را انتخاب کند.

لینک‌سازی داخلی

همان طور که گفتیم، عملکرد موتورهای جست‌وجو به این صورت است که ابتدا صفحات مختلف را می‌خزند. این کار یعنی ورود ربات‌های خزنده وب‌ به سایت‌ها و صفحات مختلف از طریق لینک‌های ورودی انجام می‌گیرد.

اگر هیچ لینکی به یک صفحه وارد نشده باشد، خزنده‌های وب امکان ورود و خزیدن آن صفحه را نخواهند داشت؛ بنابراین اکنون می‌توانید بدانید اهمیت و نقش لینک‌های داخلی در سئو چیست.

از آن گذشته، گوگل لینک‌های ارجاع‌ داده‌شده به هر صفحه را به معنی رای اعتماد برای آن تلقی می‌کند؛ به‌خصوص اگر لینک‌ها از صفحاتی معتبر به صفحهٔ مدنظر فرستاده شده باشند. به همین خاطر، در صورتی که فکر می‌کنید برخی از صفحات وب‌سایتتان نیاز به تقویت دارند، استفاده از لینک‌سازی داخلی یک راه‌حل مناسب برای بهینه‌کردن آن‌ها خواهد بود.

در صورتی که صفحه‌ای هیچ‌گونه لینک ورودی نداشته باشد، به آن صفحه یتیم می‌گویند؛ زیرا به جایی وصل نیست و ربات‌های خزنده نمی‌توانند آن را مشاهده کنند. این سبب می‌شود که صفحه کشف نشود و در فهرست گوگل قرار نگیرد.

۲. سئوی بیرون صفحه (Off-Page SEO)

این نوع سئو تمام تکنیک‌هایی را شامل می‌شود که در خارج از صفحه به‌منظور بهینه‌سازی سایت اجرا می‌شوند. موتورهای جست‌وجو و کاربران با بررسی فعالیت‌های مربوط به سئوی بیرون صفحه متوجه خواهند شد که آیا سایت شما به‌اندازه‌ٔ کافی معتبر، مرتبط و قابل اعتماد است یا خیر.

مهم‌ترین تکنیک‌های موجود برای بهینه‌سازی وب‌سایت از این نظر شامل دریافت لینک‌های ورودی از رسانه‌های اجتماعی یا سایر سایت‌ها می‌شوند.

همان گونه که اشاره کردیم، لینک‌ها به‌منزله رای اعتماد تلقی می‌شوند؛ بنابراین زمانی که سایت‌ها و رسانه‌های اجتماعی مختلف به صفحهٔ شما لینک می‌دهند، اعتبار این صفحه نزد گوگل افزایش می‌یابد. به همین خاطر، دریافت بک‌لینک از وب‌سایت‌های معتبر می‌تواند موجب افزایش ترافیک و اعتبار سایت شما شود؛ از این رو، برای بهبود سئوی خارجی سایتتان، باید به لینک‌سازی خارجی توجه ویژه‌ای داشته باشید.

ایجاد رپورتاژهای مختلف و انتشار در سایت‌های دیگر، انتشار لینک وب‌سایت در شبکه‌های اجتماعی و موارد این‌چنینی از جمله مهم‌ترین روش‌های لینک‌سازی جهت بهبود سئوی خارجی به‌شمار می‌آیند.

۳. سئوی تکنیکال یا فنی (Technical SEO)

بخش سوم بهینه‌سازی سایت مربوط به سئوی فنی و همهٔ عوامل تاثیرگذار در آن است که بدون توجه به این قسمت، امکان به‌دست‌آوردن رتبه‌ٔ مناسب وجود نخواهد داشت.

سئوی فنی یا تکنیکال بیشتر به کیفیت زیرساختی وب‌سایت شما و قابلیت استفاده از آن توجه دارد. در واقع، این بخش از سئو با محتوا ارتباطی ندارد و بیشتر در پشت صحنه اتفاق می‌افتد. به‌کارگیری سئوی فنی مناسب به شما اطمینان می‌دهد که موتور جست‌وجو محتوا و صفحات شما را به‌راحتی پیدا می‌کند، آن‌ها را به فهرست خود اضافه و رتبه‌بندی خواهد کرد. برخی از مهم‌ترین عوامل موثر در کیفیت سئوی فنی عبارتند از:

سرعت صفحه

با توجه به معنی سئو، هر چیزی که باعث آزار کاربر در هنگام استفاده از سایت شما شود، میزان بهینه‌بودن آن را کم می‌‌کند و به افت رتبه‌ٔ صفحه در لیست نتایج موتور جست‌وجو منجر خواهد شد.

پایین‌بودن سرعت صفحه یکی از همین موارد است که این روزها کاربران حساسیت بالایی روی آن دارند. در واقع، اگر کاربر به یکی از صفحات سایت شما وارد و متوجه پایین‌بودن سرعت آن شود، فوراً صفحه را ترک خواهد کرد. درباره‌ی اثر سرعت سایت بر سئو اغلب متخصصین اتفاق نظر دارند.

بنابراین، باید با استفاده از ابزارهای مناسب در این زمینه، سرعت صفحات وب‌سایتتان را بررسی کنید و مطمئن شوید که این صفحات به‌اندازه‌ٔ‌ کافی سریع هستند. PageSpeed Insight یکی از ابزارهای گوگل است که امکان سنجش سرعت صفحات وب‌سایت را برایتان فراهم می‌کند. در صورتی که مشکلی هم وجود داشته باشد، نکات لازم برای بهبود آن را ارائه می‌دهد تا بتوانید ایراد را برطرف کنید.

سنجش سرعت صفحه با PageSpeed Insight

سازگاری با موبایل

این روزها، تعداد زیادی از کاربران اینترنت، از گوشی‌های موبایلشان به‌منظور جست‌وجوی موضوعات مختلف استفاده می‌کنند. به همین دلیل، گوگل اهمیت بالایی برای این مورد در نظر گرفته است؛ از این رو، وب‌سایت‌ها باید صفحات و محتوای خود را به‌گونه‌ای طراحی کنند که با موبایل سازگاری داشته باشد. به عبارت دیگر، کاربرانی که از موبایل استفاده می‌کنند، به‌راحتی بتوانند این صفحات و محتواها را ببینند و مطالعه کنند.

رابط کاربری مناسب

از دیگر فاکتورهای مهم و اثرگذار در سئوی فنی، وجود رابط کاربری مناسب است. گوگل سایت‌هایی را به کاربران توصیه می‌کند که از نظر طراحی و قابلیت استفاده برای آن‌ها جذاب باشند؛ بنابراین باید مطمئن شوید صفحه‌تان طوری طراحی شده است که کاربر آن را جذاب می‌بیند.

از طرف دیگر، لازم است کاربر گزینه‌های مختلف، دکمه‌ها و سایر موارد این چنینی موجود در سایتتان را ‌به‌خوبی درک کند و بتواند از آن‌ها برای رسیدن به هدفش استفاده کند.

کیفیت کدها

حتما می‌خواهید بدانید منظور از کیفیت کدها و تاثیر آن در سئو چیست. معمولاً، برای ایجاد بیشتر وب‌سایت‌ها و صفحات از برنامه‌نویسی استفاده می‌شود. برای اینکه خزنده‌های وب بتوانند به‌راحتی وارد سایت‌ شما شوند و صفحات مختلف آن را بخزند، لازم است کدها کاملا مرتب و تمیز نوشته شده باشند.

در واقع، برنامه‌نویسی به ما کمک می‌کند تا محتوایمان را به زبان گوگل ترجمه کنیم؛ از این رو لازم است این فرآیند با کیفیت بالایی انجام گیرد تا گوگل در بررسی محتوا، صفحات و به‌طور کلی وب‌سایت ما با مشکل مواجه نشود. البته این موضوع یک امر تخصصی است که برنامه‌نویسان شرکت، طراحان وب و توسعه‌دهندگان باید بیشتر به آن دقت داشته باشند.

جمع‌بندی

بدون شک، وب‌سایت‌ها یکی از مهم‌ترین روش‌های ایجاد ارتباط فعلی کسب‌‌وکارها با مشتریان محسوب می‌شوند که موفقیت در هر زمنیه‌ای، بدون استفاده از ظرفیت‌های آن‌ها بسیار دشوار است. البته اینکه تنها یک سایت برای کسب‌وکارمان ایجاد کنیم هم کافی نیست؛ بلکه باید آن را به‌گونه‌ای برای کاربران و موتورهای جست‌وجو بهینه‌سازی کنیم که در رتبه‌های برتر صفحه نتایج قرار گیرد تا احتمال دیده‌شدن آن توسط کاربران بیشتر شود.

برای انجام این کار، باید بدانید سئو چیست، از چه بخش‌هایی تشکیل شده است و چه اهمیتی دارد که در این مقاله برایتان توضیح دادیم.

در صورتی که تمایل به افزایش مهارت‌های خود در بخش سئو داشته باشید، می‌توانید از دوره‌های جامع آموزشی این حوزه مانند دوره‌ دیجیتال مارکتینگ آکادمی نووا استفاده کنید.

منابع:

Digital Marketing Institute | Moz | Semrush

اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در whatsapp

مقالات مشابه